اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم چند روش طبیعی برای از بین بردن چین و چروک صورت
سرخط خبرها

هشدار جهانی درباره کاهش نرخ واکسیناسیون سرخک

  • کد خبر: ۱۳۶۹۱۷
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴
هشدار جهانی درباره کاهش نرخ واکسیناسیون سرخک
مطالعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) حاکی از آن است که میزان واکسیناسیون سرخک در دوران همه گیری کووید کاهش یافته و به کمترین سطح خود در بیش از یک دهه گذشته رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از زمان همه گیری ویروس کرونا در جهان و غفلت بسیاری از کشورها از پیگیری برنامه‌های واکسیناسیون متداول، بیماری سرخک بار دیگر در نقاط مختلف جهان به شدت شیوع پیدا کرده است.

بررسی‌ها حاکی از آن است که با وجود بهبود وضعیت واکسیناسیون سرخک در جهان در بیشتر دوره زمانی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱، همه‌گیری کووید-۱۹ باعث شده تلاش‌ها برای ریشه کن شدن این بیماری ناکام بماند.

پوشش جهانی تزریق اولین دُز واکسن سرخک از ۷۲ درصد در سال ۲۰۰۰ به ۸۶ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافت. هرچند، این میزان در سال ۲۰۲۰ به ۸۳ درصد و در سال ۲۰۲۱ به ۸۱ درصد کاهش یافت. به گفته محققان از سال ۲۰۰۸ این کمترین میزان پوشش واکسیناسیون است.

محققان در سال ۲۰۲۱ به این موضوع اشاره کردند که ۲۴.۷ میلیون نوزاد اولین دُز واکسن را دریافت نکردند که نسبت به سال قبل ۲.۴ میلیون کودک بیشتری از مصونیت در برابر این بیماری محروم شده‌اند. نیجریه، هند، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی و اندونزی پنج کشوری هستند که بیشترین تعداد نوزادانی را گزارش کرده‌اند که اولین دُز واکسن را دریافت نکرده‌اند.

برآورد انجام شده از میزان مرگ و میر ناشی از سرخک نیز حاکی از آن است که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱، ۸۳ درصد کاهش یافته و از ۷۶۱ هزار به ۱۲۸ هزار مورد رسیده است. به گفته محققان، تخمین زده می شود که واکسیناسیون از ۵۶ میلیون مورد مرگ ناشی از سرخک جلوگیری کرده است.

این داده‌ها مربوط به ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت از شش منطقه است که متعهد به ریشه کنی سرخک هستند.

محققان اظهار داشتند: همه مناطق عضو این سازمان همچنان به ریشه کن ساختن سرخک متعهد هستند با این حال در هیچ منطقه‌ای این اهداف محقق نشده و دستاوردهای این بخش را حفظ نکرده است و ویروس می تواند به سرعت در سراسر مرزها گسترش پیدا کند. برای بازیابی پیشرفت و دستیابی به اهداف منطقه‌ای ریشه کنی سرخک در طول و بعد از همه‌گیری کووید-۱۹، تقویت تلاش برای دسترسی همه کودکان به دو دُز از واکسن در کنار نظارت قوی و شناسایی و رفع شکاف‌های ایمنی برای جلوگیری از شیوع بیماری ضروری است.

همچنین سازمان جهانی بهداشت در گزارشی تازه هشدار داد که بیماری سرخک بار دیگر به تهدیدی جدی در جهان تبدیل شده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که طی سال ۲۰۲۱ میلادی و به علت موانع و مشکلات ناشی از همه گیری کرونا، نزدیک به ۴۰ میلیون کودک واکسن سرخک دریافت نکردند.

"تدروس آدهانوم"، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت به این واقعیت اشاره کرد که در حالیکه واکسن‌های کرونا به سرعت تولید شده و مورد استفاده قرار گرفتند، برنامه‌های معمول واکسیناسیون از جمله واکسن سرخک به شدت تحت تاثیر این بیماری قرار گرفت و میلیون‌ها نفر را در معرض خطر قرار داد.

وی با تاکید براینکه بازگشت به برنامه‌های معمول ایمن سازی کاملا حیاتی است، گفت: پشت هر آمار ذکر شده در این گزارش یک کودکی قرار دارد که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قابل پیشگیری است.

بیماری سرخک تقریبا به طور کامل از طریق واکسیناسیون قابل پیشگیری است اما از آنجاییکه بسیار مسری است، تخمین زده می شود که ۹۵ درصد جمعیت باید دو یا چند دُز واکسن را دریافت کنند تا ایمنی جمعی ایجاد و ریشه کنی بیماری حفظ شود.

سرخک با تب بالا و بثورات پوستی آشکار شناخته می شود اما آنچه این بیماری را بسیار خطرناک می کند این است که می‌تواند روزها قبل از ظهور بثورات مسری باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->