از آیینه‌دزدی تا زندان: نجات زندگی نوجوان تبهکار با حکم یک قاضی در مشهد حکم ۳ بار اعدام در ملأعام برای یک جنایتکار در مشهد | شکار قربانیان با نقاب روان‌پریشی! گام هایی برای بهبود بزرگ سالانی که در کودکی آزار دیده اند | از سایه به روشنایی کشف محموله مواد مخدر و دستگیری قاچاقچیان توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد مرگ مرموز زن تنها با یک استوری فاش شد! پوکی استخوان، بیماری خاموشی که شیوعش بالاست ماجرای آتش سوزی در شهرری چه بود؟ + فیلم (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) آتش سوزی در جنوب تهران | انبار روغن موتور طعمه آتش شد + فیلم (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) پنجمین سال خشکسالی پیاپی در خراسان رضوی | احتمال ازدست‌رفتن سد‌های تأمین‌کننده آب مشهد در پاییز ۱۴۰۴ + فیلم نیمی از مدارس کشور را خیرین بازسازی و تجهیز می‌کنند یگان حفاظت محیط زیست: ارتقای توان عملیاتی برای امنیت محیط‌بانان ضروری است بازنشستگان صندوق فولاد وام بانکی می‌گیرند + جزئیات آیا واکسیناسیون HPV در ایران متوقف شده است؟ شکر سفید و قهوه‌ای از نظر ارزش غذایی چه تفاوتی با هم دارند؟ سیل در پاکستان جان ۳۵۱ نفر را گرفت «اوزمپیک» داروی لاغری محبوب با بیش از ۱۸۰۰ شکایت اهدای عضو در مشهد به ۱۱ نفر زندگی دوباره بخشید (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) جزئیات امتحانات جبرانی دوازدهمی‌ها اعلام شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) چالش کمبود نیروی انسانی متخصص در کنار توسعه تجهیزات مدرن سرطان‌شناسی در بیمارستان تخصصی سرطان امید بازنشستگان تأمین اجتماعی: معوقات حقوق را زودتر پرداخت کنید یک فرد محکوم به قصاص در اهواز پس از ۳۶ سال آزاد شد درخشش تیم‌های نخبه دانشجویی و دانش‌آموزی ایران در مسابقات رباتیک کره جنوبی بانک رفاه متعلق به تأمین اجتماعی و واگذاری آن به دولت برخلاف قانون است نتایج اعتراضات داوطلبان به آزمون سمپاد چه زمانی اعلام می‌شود؟ آغاز مهلت ثبت نام بومگردی‌ها برای دریافت پنل خورشیدی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ویژگی‌های هتل مناسب تابستان در مشهد تالاب هورالعظیم همچنان در آتش | حریق در بخش‌های ایرانی مهار شده است برپایی میز خدمت ویژه بازنشستگان کشوری آیا در مدارس پناهگاه ساخته می‌شود؟ + ویدئو
سرخط خبرها

هشدار جهانی درباره کاهش نرخ واکسیناسیون سرخک

  • کد خبر: ۱۳۶۹۱۷
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴
هشدار جهانی درباره کاهش نرخ واکسیناسیون سرخک
مطالعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) حاکی از آن است که میزان واکسیناسیون سرخک در دوران همه گیری کووید کاهش یافته و به کمترین سطح خود در بیش از یک دهه گذشته رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از زمان همه گیری ویروس کرونا در جهان و غفلت بسیاری از کشورها از پیگیری برنامه‌های واکسیناسیون متداول، بیماری سرخک بار دیگر در نقاط مختلف جهان به شدت شیوع پیدا کرده است.

بررسی‌ها حاکی از آن است که با وجود بهبود وضعیت واکسیناسیون سرخک در جهان در بیشتر دوره زمانی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱، همه‌گیری کووید-۱۹ باعث شده تلاش‌ها برای ریشه کن شدن این بیماری ناکام بماند.

پوشش جهانی تزریق اولین دُز واکسن سرخک از ۷۲ درصد در سال ۲۰۰۰ به ۸۶ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافت. هرچند، این میزان در سال ۲۰۲۰ به ۸۳ درصد و در سال ۲۰۲۱ به ۸۱ درصد کاهش یافت. به گفته محققان از سال ۲۰۰۸ این کمترین میزان پوشش واکسیناسیون است.

محققان در سال ۲۰۲۱ به این موضوع اشاره کردند که ۲۴.۷ میلیون نوزاد اولین دُز واکسن را دریافت نکردند که نسبت به سال قبل ۲.۴ میلیون کودک بیشتری از مصونیت در برابر این بیماری محروم شده‌اند. نیجریه، هند، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی و اندونزی پنج کشوری هستند که بیشترین تعداد نوزادانی را گزارش کرده‌اند که اولین دُز واکسن را دریافت نکرده‌اند.

برآورد انجام شده از میزان مرگ و میر ناشی از سرخک نیز حاکی از آن است که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱، ۸۳ درصد کاهش یافته و از ۷۶۱ هزار به ۱۲۸ هزار مورد رسیده است. به گفته محققان، تخمین زده می شود که واکسیناسیون از ۵۶ میلیون مورد مرگ ناشی از سرخک جلوگیری کرده است.

این داده‌ها مربوط به ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت از شش منطقه است که متعهد به ریشه کنی سرخک هستند.

محققان اظهار داشتند: همه مناطق عضو این سازمان همچنان به ریشه کن ساختن سرخک متعهد هستند با این حال در هیچ منطقه‌ای این اهداف محقق نشده و دستاوردهای این بخش را حفظ نکرده است و ویروس می تواند به سرعت در سراسر مرزها گسترش پیدا کند. برای بازیابی پیشرفت و دستیابی به اهداف منطقه‌ای ریشه کنی سرخک در طول و بعد از همه‌گیری کووید-۱۹، تقویت تلاش برای دسترسی همه کودکان به دو دُز از واکسن در کنار نظارت قوی و شناسایی و رفع شکاف‌های ایمنی برای جلوگیری از شیوع بیماری ضروری است.

همچنین سازمان جهانی بهداشت در گزارشی تازه هشدار داد که بیماری سرخک بار دیگر به تهدیدی جدی در جهان تبدیل شده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که طی سال ۲۰۲۱ میلادی و به علت موانع و مشکلات ناشی از همه گیری کرونا، نزدیک به ۴۰ میلیون کودک واکسن سرخک دریافت نکردند.

"تدروس آدهانوم"، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت به این واقعیت اشاره کرد که در حالیکه واکسن‌های کرونا به سرعت تولید شده و مورد استفاده قرار گرفتند، برنامه‌های معمول واکسیناسیون از جمله واکسن سرخک به شدت تحت تاثیر این بیماری قرار گرفت و میلیون‌ها نفر را در معرض خطر قرار داد.

وی با تاکید براینکه بازگشت به برنامه‌های معمول ایمن سازی کاملا حیاتی است، گفت: پشت هر آمار ذکر شده در این گزارش یک کودکی قرار دارد که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قابل پیشگیری است.

بیماری سرخک تقریبا به طور کامل از طریق واکسیناسیون قابل پیشگیری است اما از آنجاییکه بسیار مسری است، تخمین زده می شود که ۹۵ درصد جمعیت باید دو یا چند دُز واکسن را دریافت کنند تا ایمنی جمعی ایجاد و ریشه کنی بیماری حفظ شود.

سرخک با تب بالا و بثورات پوستی آشکار شناخته می شود اما آنچه این بیماری را بسیار خطرناک می کند این است که می‌تواند روزها قبل از ظهور بثورات مسری باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->