۱۲ قرن کم‌آبی در مشهد پیشنهاد اضافه‌شدن کارگروه «جمعیت و خانواده» به آیین‌نامه نشان مشهدالرضا(ع) ارائه خدمات فرامرزی اتوبوسرانی مشهد و تقویت ناوگان منتهی به حرم مطهر رضوی در ایام اربعین مشهد باید به سمت رایگان شدن پروانه ساختمانی حرکت کند | احیای بافت‌های فرسوده نیازمند کمک دولت است آماده‌سازی ۳۰ دستگاه اتوبوس برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی در کشور عراق تامین آب مورد نیاز برای آبیاری کمربند سبز جنوبی از بند گلستان اعزام ۴۵۰ نیروی خدمات شهری و اجرای برنامه‌های فرهنگی از مشهد به نجف + ویدئو بهره‌برداری موقت از ایستگاه دائمی استقبال از زائران در محور نیشابور-مشهد | ظرفیت همزمان میزبانی از دو هزار زائر پیاده در دهه پایانی صفر دو برابر شدن سهم منابع آلاینده داخلی | هشدار برای تنفس در مشهد شهردار مشهدمقدس خبر داد: نصب ۱۵۷ قطعه بتنی (سگمنت) تقاطع غیرهمسطح شهید فهمیده شمارش معکوس برای تکمیل پروژه بزرگ تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب| روایت شهرآرانیوز از آخرین وضعیت پیشرفت کلان‌پروژه‌های شهر مجید طهوریان عسکری: مدیریت شهری تحول بزرگ در بولوار شاهنامه ایجاد کرد کمبود ۷۰۰۰ جای‌پارک در سطح شهر مشهد چرا هیچ خبری از پرداخت معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی نیست؟ معاون فرهنگی شهردار مشهد: تجمع کادر درمانی مشهد، فریادی علیه سکوت جهانی درقبال نسل‌کشی مردم غزه است اعتراض جامعه پزشکی مشهد به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه + فیلم مشهد، یکی از سبزترین شهر‌های کشور از نگاه مردم و مسئولان ورود نماینده ویژه رئیس‌جمهور در توسعه دریامحور و مکران، به مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) بودجه عمرانی مشهد ۳۰درصد افزایش یافت | فرماندار مشهد: اعتبارات خوبی برای پروژه‌های تأمین آب شرب مشهد اختصاص یافته است آغاز فعالیت ناوگان اتوبوسرانی مشهد از ساعت ۶ صبح فردا (چهارشنبه یک مرداد ۱۴۰۴) آبفای تهران برای توزیع آب شرب در زمان قطعی، آب بسته‌بندی توزیع می‌کند (تکذیب شد)
سرخط خبرها

بودجه بی‌اعتبار برای هوای مرگ‌بار مشهد

  • کد خبر: ۱۳۸۰۷۰
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
بودجه بی‌اعتبار برای هوای مرگ‌بار مشهد
حال هوای مشهد وخیم است؛ این واقعیت را داده‌های پژوهش اخیر وزارت بهداشت هم که براساس آن مشهد پارسال با ۳۵۷ روز، بیشترین روز‌های دارای ذرات معلق آلاینده هوا را داشت، تأیید کرده است. این تنها سند برای اثبات این مدعا نیست و برای مثال، داده‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور نیز حاکی از آن بود که مشهد ۷ آذر امسال میان کلان‌شهر‌های کشور، آلوده‌ترین بود.

مقدسی | شهرآرانیوز؛، چندی پیش ناصر امانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، بودجه پارسال مقابله با آلودگی هوا را برای کل کشور ۹۰میلیون تومان اعلام کرده و گفته بود که این رقم «شرمساری» دارد.

وزارت بهداشت در همین پژوهش اخیر مجموع هزینه‌های اقتصادی مرگ‌های ناشی از رویارویی با این ذرات معلق را در مشهد معادل ۲۸هزار میلیارد تومان برآورد کرده بود. راستی، برای مقابله با این آلودگی پرهزینه و مرگ‌بار چقدر بودجه در نظر گرفته شده است؟ یا بهتر بگوییم، به فرض اینکه رقم ۹۰ میلیون تومانی که امانی اعلام کرده است، درست و دقیق باشد، سهم مشهد از آن چقدر است؟

اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی در پاسخ به پیگیری خبرنگار شهرآرا دراین‌باره، اعلام کرد رقم این بودجه را استانداری باید اعلام کند، زیرا هر سازمانی اعتبار خاصی برای این موضوع دارد و ما سرجمع بودجه مدنظر را نداریم. این درحالی است که حسین فکور، مدیر محیط‌زیست و توسعه پایدار دفتر استانداری خراسان‌رضوی، به پرسش ما درباره بودجه مشهد برای مقابله با آلودگی هوا این‌طور پاسخ می‌دهد: سرفصلی برای آلودگی هوا وجود دارد. این سرفصل هم در شهرداری مشهد و بخش‌های مختلف آن ازجمله اتوبوس‌رانی، تاکسی‌رانی، توسعه خط مترو و توسعه فضای سبز و هم در دستگاه‌های اجرایی دیگر وجود دارد. در هر یک از این حوزه‌ها اعتبارات وجود دارد، اما به‌صورت سرجمع عددی نداریم.

بودجه «بی‌معنی»

رئیس اداره محیط‌زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد نیز در گفتگو با شهرآرا بیان می‌کند: بودجه‌ای به‌نام مقابله با آلودگی هوا وجود ندارد. هر سازمانی اقدامات اجرایی دارد، اما مختص این موضوع نیست، زیرا مسائل محیط‌زیستی چندجانبه است.
محمد پذیرا بودجه مقابله با آلودگی هوا را «بی‌معنی» می‌داند و خاطرنشان می‌کند: ۲۹ سازمان در قانون آلودگی هوا تکالیفی دارند و همه به‌هم مرتبط هستند. هدف اصلی این است که این ۲۹ سازمان اجماع کنند تا به نتیجه برسد. قانون‌گذار نیز برای هر یک تکالیفی تعیین کرده است که در راستای کاهش آلودگی هوا اقداماتی انجام دهند. او بیان می‌کند: نمی‌شود همه کنار باشند و فقط محیط‌زیست کار انجام دهد؛ این وظیفه همه است. اما متأسفانه این دیدگاه در کشور وجود دارد که فقط محیط‌زیست باید دراین‌زمینه فعالیت کند، درحالی‌که ناظر این موضوعات است و همه سازمان‌ها باید ساختار محیط‌زیست داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->