شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

بودجه بی‌اعتبار برای هوای مرگ‌بار مشهد

  • کد خبر: ۱۳۸۰۷۰
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
بودجه بی‌اعتبار برای هوای مرگ‌بار مشهد
حال هوای مشهد وخیم است؛ این واقعیت را داده‌های پژوهش اخیر وزارت بهداشت هم که براساس آن مشهد پارسال با ۳۵۷ روز، بیشترین روز‌های دارای ذرات معلق آلاینده هوا را داشت، تأیید کرده است. این تنها سند برای اثبات این مدعا نیست و برای مثال، داده‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور نیز حاکی از آن بود که مشهد ۷ آذر امسال میان کلان‌شهر‌های کشور، آلوده‌ترین بود.

مقدسی | شهرآرانیوز؛، چندی پیش ناصر امانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، بودجه پارسال مقابله با آلودگی هوا را برای کل کشور ۹۰میلیون تومان اعلام کرده و گفته بود که این رقم «شرمساری» دارد.

وزارت بهداشت در همین پژوهش اخیر مجموع هزینه‌های اقتصادی مرگ‌های ناشی از رویارویی با این ذرات معلق را در مشهد معادل ۲۸هزار میلیارد تومان برآورد کرده بود. راستی، برای مقابله با این آلودگی پرهزینه و مرگ‌بار چقدر بودجه در نظر گرفته شده است؟ یا بهتر بگوییم، به فرض اینکه رقم ۹۰ میلیون تومانی که امانی اعلام کرده است، درست و دقیق باشد، سهم مشهد از آن چقدر است؟

اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی در پاسخ به پیگیری خبرنگار شهرآرا دراین‌باره، اعلام کرد رقم این بودجه را استانداری باید اعلام کند، زیرا هر سازمانی اعتبار خاصی برای این موضوع دارد و ما سرجمع بودجه مدنظر را نداریم. این درحالی است که حسین فکور، مدیر محیط‌زیست و توسعه پایدار دفتر استانداری خراسان‌رضوی، به پرسش ما درباره بودجه مشهد برای مقابله با آلودگی هوا این‌طور پاسخ می‌دهد: سرفصلی برای آلودگی هوا وجود دارد. این سرفصل هم در شهرداری مشهد و بخش‌های مختلف آن ازجمله اتوبوس‌رانی، تاکسی‌رانی، توسعه خط مترو و توسعه فضای سبز و هم در دستگاه‌های اجرایی دیگر وجود دارد. در هر یک از این حوزه‌ها اعتبارات وجود دارد، اما به‌صورت سرجمع عددی نداریم.

بودجه «بی‌معنی»

رئیس اداره محیط‌زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد نیز در گفتگو با شهرآرا بیان می‌کند: بودجه‌ای به‌نام مقابله با آلودگی هوا وجود ندارد. هر سازمانی اقدامات اجرایی دارد، اما مختص این موضوع نیست، زیرا مسائل محیط‌زیستی چندجانبه است.
محمد پذیرا بودجه مقابله با آلودگی هوا را «بی‌معنی» می‌داند و خاطرنشان می‌کند: ۲۹ سازمان در قانون آلودگی هوا تکالیفی دارند و همه به‌هم مرتبط هستند. هدف اصلی این است که این ۲۹ سازمان اجماع کنند تا به نتیجه برسد. قانون‌گذار نیز برای هر یک تکالیفی تعیین کرده است که در راستای کاهش آلودگی هوا اقداماتی انجام دهند. او بیان می‌کند: نمی‌شود همه کنار باشند و فقط محیط‌زیست کار انجام دهد؛ این وظیفه همه است. اما متأسفانه این دیدگاه در کشور وجود دارد که فقط محیط‌زیست باید دراین‌زمینه فعالیت کند، درحالی‌که ناظر این موضوعات است و همه سازمان‌ها باید ساختار محیط‌زیست داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->