تاکید استاندار خراسان رضوی: لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد
سرخط خبرها

روز حسابدار و آینده حرفه حسابداری

  • کد خبر: ۱۳۸۵۴۸
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
روز حسابدار و آینده حرفه حسابداری
از پانزده سال پیش (آذر‌۱۳۸۶، مصادف با دسامبر ۲۰۰۷)، در‌پی درخواست فدراسیون بین المللی حسابداران (آیفک) از همه اعضایش، پانزدهم آذر هر سال در ایران، روز حسابدار نامیده شده است.

از پانزده سال پیش (آذر‌۱۳۸۶، مصادف با دسامبر ۲۰۰۷)، در‌پی درخواست فدراسیون بین المللی حسابداران (آیفک) از همه اعضایش، پانزدهم آذر هر سال در ایران، روز حسابدار نامیده شده است. به مناسبت این روز، قصد داریم تا نگاهی کوتاه داشته باشیم به آینده احتمالی حرفه حسابداری در جهان. احتمالا ویژگی‌های مهم حرفه حسابداری در ۱۰ سال آینده به این قرار خواهد بود:

۱. استفاده از هوش مصنوعی و فناوری بلاکچین در فرایند‌های حسابداری:

سال‌هاست که مدیران ارشد از حسابداران و مدیران مالی می‌خواهند تا خودکارسازی فرایند‌های حسابداری را در دستورکارشان قرار دهند. بی‌گمان این مطالبه، شدت بیشتری به خود خواهد گرفت. از‌سوی‌دیگر، در دهه آینده توقع از سیستم‌های حسابداری، محدود به صدور خودکار سند حسابداری نخواهد بود؛ بلکه انتظار می‌رود تا هوش مصنوعی و بلاکچین‌ها به یاری حرفه آمده و قابلیت تحلیل داده‌ها را نیز از خود بروز دهند.

۲. ظهور سیستم‌های حسابداری ابری:

سیستم‌های حسابداری ابری به حسابداران و مدیران مالی این امکان را می‌دهد تا به‌طور بیست‌وچهارساعته و از هر نقطه‌ای از جهان، بتوانند به میزکار خود دسترسی داشته باشند و اطلاعات را با دیگرهمکارانشان به‌اشتراک بگذارند. این قابلیت چشم‌گیر، محدودیت‌های مکانی و زمانی حسابداران و مدیران مالی را در‌خواهد نوردید.

۳. حسابدار، به‌مثابه یک مشاور:

در دهه آینده، شاهد چیرگی کارکرد مشاوره‌ای حسابداران بر دیگرنقش‌های آنان خواهیم بود. با توجه به احاله برخی وظایف حسابداران به سیستم‌های خبره هوشمند، شاهد پوست‌اندازی کارکرد حسابداران و بازتعریف نقش ایشان به‌عنوان مشاوران کلیدی هر کسب‌و‌کاری خواهیم بود. حسابدار دیروز، یک دفتردار بود؛ حسابدار امروز، یک اپراتور نرم‌افزار‌های مالی است و حسابدار فردا، یک تحلیلگر و مشاور کسب‌و‌کار خواهد بود.

۴. حسابداران دورکار (غیرمستقر):

ظهور امکانات ارتباطی، نرم‌افزار‌های هوشمند و سیستم‌های ابری، تحولی را در نحوه به‌کارگیری حسابداران موجب خواهد شد. تجربیات حاصل از دوره فراگیری بیماری کرونا، این تطور را سرعت بخشید و تا دهه آتی، شاهد ظهور نسل حسابداران دورکار خواهیم بود. رغبت به پدیده دورکاری حسابداران هم در صاحب‌کاران و کارفرمایان دیده خواهد شد و هم در فعالان صنعت حسابداری.

۵. مسئله امنیت داده‌های مالی:

استفاده از بلاکچین‌ها و فضا‌های ابری، فرصت‌هایی را برای مدیران مالی مهیا خواهد کرد؛ اما دغدغه‌هایی را نیز برای کارفرمایان و صاحب‌کاران ایجاد خواهد کرد. امکان دسترسی به داده‌های مالی سازمان توسط افرادی که در سازمان مستقر نیستند، تهدیدی برای امنیت اطلاعات سازمان‌ها محسوب خواهد شد.

۶. نیاز حسابداران به کسب مهارت‌های متفاوت:

اکنون مرکز ثقل سرفصل‌های درسی دانشکده‌های حسابداری و نیز محور طرح درس‌های اساتید، استاندارد‌های ثبت و گزارشگری مالی است؛ اما در دهه آینده حسابداران علاوه بر نیاز به درک محور‌های فوق، نیازمند کسب مهارت در بهره‌برداری از ابزار‌های متنوع هوشمند مالی خواهند بود. از‌سوی‌دیگر کسب توانمندی در پیش‌بینی‌های مالی، تحلیل داده‌ها و طراحی فرایند‌های کسب‌و‌کار، وزنی مضاعف در منابع و مباحث دانشگاهی خواهد یافت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->