پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ پیش‌بینی بورس شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث در صدر شکایت مردم از بیمه‌ها فعال‌سازی مجدد سکوهای فروش آنلاین طلا در هفته پیش‌رو تزریق منابع مالی جدید به بورس از فردا (۲۱ تیر ۱۴۰۴) رکورد تاریخی بیت کوین (۲۰ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: بابک زنجانی مجوز فعالیت اقتصادی ندارد محدودیت فعالیت اصناف مشهد از ساعت ۱۳ تا ۱۷ | سهم مصرف برق واحد‌های تجاری ۱۶ درصد است  پیشنهاد ویژه ایران‌خودرو به پزشکیان درخصوص حمایت از افراد خسارت‌دیده در حملات رژیم صهیونیستی قیمت امروز خودروهای داخلی و مونتاژی (۱۹ تیر ۱۴۰۴)| تداوم رکود در بازار خودرو سقف‌شکنی بیت‌کوین ادامه دارد | هر BTC برابر با ۱۱۲ هزار دلار! عرضه ۱۳۵۰ تن برنج درجه یک پاکستانی در مشهد آغاز شد (۱۹ تیرماه ۱۴۰۴) فیلم منتسب به سهامداران بورس تکذیب شد مشهد چگونه تابستانِ بی‌باران را تاب می‌آورد؟ مشترکان پرمصرف پیامک اخطار قطع برق دریافت می‌کنند اتصال ۱۴۶ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در خراسان رضوی به شبکه برق قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ تیر ۱۴۰۴) | فونیکس FX چند؟ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۸ تیر ۱۴۰۴) | تارا ۹۷۰ میلیون تومان شد بررسی قیمت امروز پرفروش‌ترین موبایل‌ها در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۴) پیش‌فروش بلیت قطار‌های اربعین هفته آینده آغاز می‌شود پرداخت ۵۴.۷ همت وام ازدواج و فرزندآوری به ۲۵۰ هزار نفر از متقاضیان، از ابتدای ۱۴۰۴ ضرورت شکل‌گیری گفت‌وگوی ملی میان کنشگران اصلی اقتصاد مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی: مصوبه‌ای در خصوص افزایش قیمت لبنیات نداشتیم قیمت امروز دینار عراق چقدر است؟ (۱۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین وضعیت پرواز‌ها در آسمان ایران (۱۸ تیر ۱۴۰۴) موج‌سواری هیجان منفی در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ تیر ۱۴۰۴) تصویب ۱۳.۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان رضوی قیمت‌های بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۴، هفته آینده اعلام می‌شود زمان مرحله جدید فروش محصولات سایپا مشخص شد + لینک سایت
سرخط خبرها

روز حسابدار و آینده حرفه حسابداری

  • کد خبر: ۱۳۸۵۴۸
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
روز حسابدار و آینده حرفه حسابداری
از پانزده سال پیش (آذر‌۱۳۸۶، مصادف با دسامبر ۲۰۰۷)، در‌پی درخواست فدراسیون بین المللی حسابداران (آیفک) از همه اعضایش، پانزدهم آذر هر سال در ایران، روز حسابدار نامیده شده است.

از پانزده سال پیش (آذر‌۱۳۸۶، مصادف با دسامبر ۲۰۰۷)، در‌پی درخواست فدراسیون بین المللی حسابداران (آیفک) از همه اعضایش، پانزدهم آذر هر سال در ایران، روز حسابدار نامیده شده است. به مناسبت این روز، قصد داریم تا نگاهی کوتاه داشته باشیم به آینده احتمالی حرفه حسابداری در جهان. احتمالا ویژگی‌های مهم حرفه حسابداری در ۱۰ سال آینده به این قرار خواهد بود:

۱. استفاده از هوش مصنوعی و فناوری بلاکچین در فرایند‌های حسابداری:

سال‌هاست که مدیران ارشد از حسابداران و مدیران مالی می‌خواهند تا خودکارسازی فرایند‌های حسابداری را در دستورکارشان قرار دهند. بی‌گمان این مطالبه، شدت بیشتری به خود خواهد گرفت. از‌سوی‌دیگر، در دهه آینده توقع از سیستم‌های حسابداری، محدود به صدور خودکار سند حسابداری نخواهد بود؛ بلکه انتظار می‌رود تا هوش مصنوعی و بلاکچین‌ها به یاری حرفه آمده و قابلیت تحلیل داده‌ها را نیز از خود بروز دهند.

۲. ظهور سیستم‌های حسابداری ابری:

سیستم‌های حسابداری ابری به حسابداران و مدیران مالی این امکان را می‌دهد تا به‌طور بیست‌وچهارساعته و از هر نقطه‌ای از جهان، بتوانند به میزکار خود دسترسی داشته باشند و اطلاعات را با دیگرهمکارانشان به‌اشتراک بگذارند. این قابلیت چشم‌گیر، محدودیت‌های مکانی و زمانی حسابداران و مدیران مالی را در‌خواهد نوردید.

۳. حسابدار، به‌مثابه یک مشاور:

در دهه آینده، شاهد چیرگی کارکرد مشاوره‌ای حسابداران بر دیگرنقش‌های آنان خواهیم بود. با توجه به احاله برخی وظایف حسابداران به سیستم‌های خبره هوشمند، شاهد پوست‌اندازی کارکرد حسابداران و بازتعریف نقش ایشان به‌عنوان مشاوران کلیدی هر کسب‌و‌کاری خواهیم بود. حسابدار دیروز، یک دفتردار بود؛ حسابدار امروز، یک اپراتور نرم‌افزار‌های مالی است و حسابدار فردا، یک تحلیلگر و مشاور کسب‌و‌کار خواهد بود.

۴. حسابداران دورکار (غیرمستقر):

ظهور امکانات ارتباطی، نرم‌افزار‌های هوشمند و سیستم‌های ابری، تحولی را در نحوه به‌کارگیری حسابداران موجب خواهد شد. تجربیات حاصل از دوره فراگیری بیماری کرونا، این تطور را سرعت بخشید و تا دهه آتی، شاهد ظهور نسل حسابداران دورکار خواهیم بود. رغبت به پدیده دورکاری حسابداران هم در صاحب‌کاران و کارفرمایان دیده خواهد شد و هم در فعالان صنعت حسابداری.

۵. مسئله امنیت داده‌های مالی:

استفاده از بلاکچین‌ها و فضا‌های ابری، فرصت‌هایی را برای مدیران مالی مهیا خواهد کرد؛ اما دغدغه‌هایی را نیز برای کارفرمایان و صاحب‌کاران ایجاد خواهد کرد. امکان دسترسی به داده‌های مالی سازمان توسط افرادی که در سازمان مستقر نیستند، تهدیدی برای امنیت اطلاعات سازمان‌ها محسوب خواهد شد.

۶. نیاز حسابداران به کسب مهارت‌های متفاوت:

اکنون مرکز ثقل سرفصل‌های درسی دانشکده‌های حسابداری و نیز محور طرح درس‌های اساتید، استاندارد‌های ثبت و گزارشگری مالی است؛ اما در دهه آینده حسابداران علاوه بر نیاز به درک محور‌های فوق، نیازمند کسب مهارت در بهره‌برداری از ابزار‌های متنوع هوشمند مالی خواهند بود. از‌سوی‌دیگر کسب توانمندی در پیش‌بینی‌های مالی، تحلیل داده‌ها و طراحی فرایند‌های کسب‌و‌کار، وزنی مضاعف در منابع و مباحث دانشگاهی خواهد یافت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->