قدردانی استاندار خراسان رضوی از شهردار مشهدمقدس شورای ششم پای تاریخ مشهد و هویت امام‌رضایی آن ایستاده است افتتاح «خانه‌موزه ملک» مشهد در روز‌های آینده کلاف درهم مشاغل مزاحم خودرویی در خیابان کوشش مشهد شهردار منطقه ثامن مشهد: مرمت فاز اول بازار فرش تا عید به اتمام می‌رسد ۱۱۰ زمین چمن مصنوعی در فهرست پروژه‌های زودبازده مناطق مختلف مشهد افتتاح گذر‌های تاریخی محلات و رونمایی از بزرگ‌ترین پرده نقاشی نقالی کشور در مشهد | قلندرشریف: موضوع مشهد و مشهدالرضا (ع) با همه موضوعات فرق می‌کند + فیلم افزایش پلاک‌های قولنامه‌ای در مشهد | گرانی زمین عامل مؤثر بر افزایش پلاک‌های قولنامه‌ای است به مناسبت روز مشهد، ۲۴ معبر شهری به نام شهدای ده‌دی نام‌گذاری می‌شود هوای کلانشهر مشهد برای چهارمین روز پیاپی آلوده است (۴ دی ۱۴۰۳) درباره کوچه‌ای در خیابان توحید مشهد | باغ‌های انگور «پشت بهره» و قصه اربابانش نگاهی به مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر مشهد | قانون گذاری شهری با چاشنی پژوهش قفل صنایع غرب مشهد با صدور اولین پایان‌کار صنعتی باز شد ۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم
سرخط خبرها

حسابداری؛ زبانِ تجارت، زبانِ زندگی

  • کد خبر: ۱۳۸۵۴۹
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۲
حسابداری؛ زبانِ تجارت، زبانِ زندگی
اگر بخواهیم در‌برابر کلمه «حسابداری» یک تعریف علمی بگذاریم، به این تعریف تصریح‌شده در ویکی‌پدیا خواهیم رسید که می‌نویسد: «حسابداری، دانشِ اندازه‌گیری، پردازش و ارتباطات اطلاعات مالی و غیرمالی در‌مورد نهاد‌های اقتصادی مانند مشاغل و شرکت‌ها‌ست.

زندگی باید حساب‌و‌کتاب داشته باشد. این را به تأکید از هزار زبان شنیده‌ایم. حرف حسابی نیز هست. اگر زندگی حساب نداشته باشد، هزار کتاب هم به دردش نخواهد خورد. سخن را با این گزاره اجتماعی آغاز کردم تا بگویم حسابداری اگر‌چه رشته‌ای است مالی و با اعداد‌و‌آمار سر‌و‌کار دارد، اما نهایت خروجی آن، توفیق در کار است که نتیجه آن را هم باید در زندگی دید. پس باوجود آمیختگی با اعداد و فرمول‌های ریاضی، یکی از مؤلفه‌های اصلی شکل‌دهنده به نظم و نسق زندگی هم هست.

اگر بخواهیم در‌برابر کلمه «حسابداری» یک تعریف علمی بگذاریم، به این تعریف تصریح‌شده در ویکی‌پدیا خواهیم رسید که می‌نویسد: «حسابداری، دانشِ اندازه‌گیری، پردازش و ارتباطات اطلاعات مالی و غیرمالی در‌مورد نهاد‌های اقتصادی مانند مشاغل و شرکت‌ها‌ست.

حسابداری که به آن "زبان تجارت" گفته می‌شود، نتایج فعالیت‌های اقتصادی یک سازمان را اندازه‌گیری می‌کند و این اطلاعات را به کاربران مختلفی از‌جمله سرمایه‌گذاران، بستانکاران، مدیریت و تنظیم‌کنندگان منتقل می‌کند.» دانشی که در نبود آن نمی‌توان ارتباطی چنین‌ارگانیک با بدنه فعال جامعه بر‌قرار کرد.

فقر این رابطه هم به فقر در ارتباطات خواهد انجامید. دنیا این رابطه را هر روز وثیق‌تر و عمیق‌تر تعریف می‌کند. نتیجه را هم می‌گیرد؛ اما این هم خاص امروز و جهان توسعه‌یافته نیست که به گواه همین دانشنامه آزاد، «قدمت حسابداری هزاران سال است و می‌توان آن را در تمدن‌های باستان جست‌وجو کرد. توسعه اولیه حسابداری به بین‌النهرین باستان برمی‌گردد و ارتباط تنگاتنگی با تحولات نوشتن، شمارش و پول دارد.

همچنین شواهدی از اشکال اولیه دفترداری در ایران باستان و سیستم‌های حسابرسی اولیه توسط مصریان باستان و بابلی‌ها وجود دارد. در زمان امپراتور آگوستوس، دولت روم به اطلاعات دقیق مالی دسترسی داشت.» به‌جرئت می‌توان گفت موفقیت در جا‌هایی دامن گسترده که پای حساب‌و‌کتاب به میدان آمده است. تکمیل فرایند حسابداری با «حسابرسی» سلامت محاسبات را تضمین می‌کند.

حسابرسی، تأیید ادعا‌هایی است که دیگران درباره بازپرداخت مطرح کرده‌اند و در متن حسابداری، «بررسی و ارزیابی بی‌طرفانه صورت‌های مالی یک سازمان» است. حسابرسی یک سرویس حرفه‌ای است که منظم و متعارف است. با حسابرسی علمی و مؤمنانه است که می‌توان حسابداری را کامل کرد. در این فرایند تکاملی است که مو از ماست بیرون کشیده می‌شود. آن وقت عیار امانتداری افراد عیان می‌گردد.

حضور حسابرسی در کنار حسابداری، به تولید ویژگی بازدارندگی می‌انجامد تا افراد خود مراقب قلم خویش در تحریر اعداد‌و‌ارقام باشند. حساب‌ها که پاک شود، از محاسبه هم باک نخواهد بود.

چنین که شود، حق در جای خود خواهد نشست و عدالت معنای تمام‌ساحتی خواهد یافت. در بستر عدالت هم پیشرفت و توسعه، جلوه خواهد کرد تا فرصت برای زندگی سالم و همراه با رفاه فراهم شود. باری، زندگی باید حساب‌و‌کتاب داشته باشد. حسابداری هم تضمین‌کننده این حساب است که با کتاب حسابرسی کامل می‌شود و دست‌های دراز را به تیغ هوشیاری کوتاه می‌کند. از این منظر است که حسابداران و حسابرسان را می‌توان سربازان سلامت اقتصادی جامعه نام نهاد؛ نامی که تکریم جایگاهشان را به‌عنوان یک واجب اجتماعی، لازم‌الاجرا می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->