بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان‌رضوی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر کار: مشهد الگوی موفق توسعه حمل‌و‌نقل ریلی در سایر کلانشهر‌هاست ۱۰۰ قطعه زمین در بینالود به خانواده‌های دارای ۴ فرزند اختصاص یافت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) شهردار مشهد: سیاست ما واگذاری اجرای برنامه‌های مناسبتی به مردم است به دنبال پذیرش سالانه ۴۰ هزار مددجوی زائر هستیم اصل ۴۳ قانون اساسی مورد غفلت قرار گرفته است «زائرسرای کرامت ۲» در مشهد افتتاح شد پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی احداث رینگ سلامت بوستان بجمهن مشهد شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند استقرار نیرو‌ها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد امسال مشهد به صورت ویژه به استقبال دهه کرامت می‌رود | خیابان امام رضایی‌ها نقطه عطف برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۳ است+ فیلم باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
سرخط خبرها

حسابداری؛ زبانِ تجارت، زبانِ زندگی

  • کد خبر: ۱۳۸۵۴۹
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۲
حسابداری؛ زبانِ تجارت، زبانِ زندگی
اگر بخواهیم در‌برابر کلمه «حسابداری» یک تعریف علمی بگذاریم، به این تعریف تصریح‌شده در ویکی‌پدیا خواهیم رسید که می‌نویسد: «حسابداری، دانشِ اندازه‌گیری، پردازش و ارتباطات اطلاعات مالی و غیرمالی در‌مورد نهاد‌های اقتصادی مانند مشاغل و شرکت‌ها‌ست.

زندگی باید حساب‌و‌کتاب داشته باشد. این را به تأکید از هزار زبان شنیده‌ایم. حرف حسابی نیز هست. اگر زندگی حساب نداشته باشد، هزار کتاب هم به دردش نخواهد خورد. سخن را با این گزاره اجتماعی آغاز کردم تا بگویم حسابداری اگر‌چه رشته‌ای است مالی و با اعداد‌و‌آمار سر‌و‌کار دارد، اما نهایت خروجی آن، توفیق در کار است که نتیجه آن را هم باید در زندگی دید. پس باوجود آمیختگی با اعداد و فرمول‌های ریاضی، یکی از مؤلفه‌های اصلی شکل‌دهنده به نظم و نسق زندگی هم هست.

اگر بخواهیم در‌برابر کلمه «حسابداری» یک تعریف علمی بگذاریم، به این تعریف تصریح‌شده در ویکی‌پدیا خواهیم رسید که می‌نویسد: «حسابداری، دانشِ اندازه‌گیری، پردازش و ارتباطات اطلاعات مالی و غیرمالی در‌مورد نهاد‌های اقتصادی مانند مشاغل و شرکت‌ها‌ست.

حسابداری که به آن "زبان تجارت" گفته می‌شود، نتایج فعالیت‌های اقتصادی یک سازمان را اندازه‌گیری می‌کند و این اطلاعات را به کاربران مختلفی از‌جمله سرمایه‌گذاران، بستانکاران، مدیریت و تنظیم‌کنندگان منتقل می‌کند.» دانشی که در نبود آن نمی‌توان ارتباطی چنین‌ارگانیک با بدنه فعال جامعه بر‌قرار کرد.

فقر این رابطه هم به فقر در ارتباطات خواهد انجامید. دنیا این رابطه را هر روز وثیق‌تر و عمیق‌تر تعریف می‌کند. نتیجه را هم می‌گیرد؛ اما این هم خاص امروز و جهان توسعه‌یافته نیست که به گواه همین دانشنامه آزاد، «قدمت حسابداری هزاران سال است و می‌توان آن را در تمدن‌های باستان جست‌وجو کرد. توسعه اولیه حسابداری به بین‌النهرین باستان برمی‌گردد و ارتباط تنگاتنگی با تحولات نوشتن، شمارش و پول دارد.

همچنین شواهدی از اشکال اولیه دفترداری در ایران باستان و سیستم‌های حسابرسی اولیه توسط مصریان باستان و بابلی‌ها وجود دارد. در زمان امپراتور آگوستوس، دولت روم به اطلاعات دقیق مالی دسترسی داشت.» به‌جرئت می‌توان گفت موفقیت در جا‌هایی دامن گسترده که پای حساب‌و‌کتاب به میدان آمده است. تکمیل فرایند حسابداری با «حسابرسی» سلامت محاسبات را تضمین می‌کند.

حسابرسی، تأیید ادعا‌هایی است که دیگران درباره بازپرداخت مطرح کرده‌اند و در متن حسابداری، «بررسی و ارزیابی بی‌طرفانه صورت‌های مالی یک سازمان» است. حسابرسی یک سرویس حرفه‌ای است که منظم و متعارف است. با حسابرسی علمی و مؤمنانه است که می‌توان حسابداری را کامل کرد. در این فرایند تکاملی است که مو از ماست بیرون کشیده می‌شود. آن وقت عیار امانتداری افراد عیان می‌گردد.

حضور حسابرسی در کنار حسابداری، به تولید ویژگی بازدارندگی می‌انجامد تا افراد خود مراقب قلم خویش در تحریر اعداد‌و‌ارقام باشند. حساب‌ها که پاک شود، از محاسبه هم باک نخواهد بود.

چنین که شود، حق در جای خود خواهد نشست و عدالت معنای تمام‌ساحتی خواهد یافت. در بستر عدالت هم پیشرفت و توسعه، جلوه خواهد کرد تا فرصت برای زندگی سالم و همراه با رفاه فراهم شود. باری، زندگی باید حساب‌و‌کتاب داشته باشد. حسابداری هم تضمین‌کننده این حساب است که با کتاب حسابرسی کامل می‌شود و دست‌های دراز را به تیغ هوشیاری کوتاه می‌کند. از این منظر است که حسابداران و حسابرسان را می‌توان سربازان سلامت اقتصادی جامعه نام نهاد؛ نامی که تکریم جایگاهشان را به‌عنوان یک واجب اجتماعی، لازم‌الاجرا می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->