قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ دلار بازار آزاد ۶۹ هزار و ۵۵۰ تومان امکان انتخاب آپشن‌های بیشتر، در زمان خرید لاماری‌ایما رشد بدون توقف دلار نیما ادامه یافت (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ امروز ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان دیدار وزیر اقتصاد ایران با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان (۶ آذر ۱۴۰۳) خبرنگاران متقاضی نهضت ملی مسکن گوش‌به‌زنگ باشند | فراخوان واریز آورده جدید آمار سجامی‌های بورس نزدیک به ۴۶.۵ میلیون نفر شد بورس قله ۱۸ ماه گذشته خود را پس گرفت | رشد ۳۵ هزار واحدی شاخص کل در کمتر از ۱۵ دقیقه وزیر نیرو: در هیچ نقطه‌ای از کشور خاموشی اعمال نمی‌شود + فیلم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) | گلابی چند؟ قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده خانگی متوقف شد؟ رکود بازار خودرو پس از شوک افزایش قیمت خودروسازان چالش کمبود نیروی کار در واحد‌های صنعتی واریز سود سهام عدالت به زودی | هر کدام از دارندگان سهام عدالت چقدر سود دریافت خواهند کرد؟ ویدئو| دعوای نماینده انجمن گاوداران گوشتی با وزارت کشاورزی روی آنتن زنده کدام گروه‌های شغلی از مالیات معاف شدند؟ آخرین قیمت سکه در حراج مرکز مبادله (۵ آذر ۱۴۰۳) پیش بینی بورس فردا (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳)| رشد همپای دلار ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) | طلا دنباله روی دلار پیش بینی قیمت دلار (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) | روند صعودی دلار ادامه‌ دارد؟ شناسایی باند شبکه‌ای ارتشا در استان خراسان رضوی (۵ آذر ۱۴۰۳) + فیلم قبض برق بیش از ۲۴ میلیون مشترک کمتر از ۵۰ هزار تومان است معاون بانک مرکزی: پرداخت موبایلی تا پایان سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شود چگونه شانس برنده شدن جایزه ۱۰ میلیارد تومانی بلو را داشته باشیم؟ | بازی برد و بخت قطعی‌های برق همچنان ادامه دارد تهدید به حذف برخی متقاضیان دهک ۱ تا ۴ نهضت ملی مسکن ریزش سنگین قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ آذر ۱۴۰۳) جهش بورس برای دومین روز پیاپی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۵ آذر ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ آذر ۱۴۰۳) | رشد قیمت‌ها از سر گرفته شد
سرخط خبرها

شناسنامه خاک شهرستان های خراسان رضوی رونمایی می شود

  • کد خبر: ۱۳۸۵۵۴
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
شناسنامه خاک شهرستان های خراسان رضوی رونمایی می شود
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به اهمیت خاک به عنوان بستر تولید،  شناسنامه خاک در مناطق مختلف استان شناسایی شده است و از این بانک اطلاعاتی بزودی رونمایی می شود.

به گزارش شهرآرانیوز، امروز نشست خبری به مناسب روز جهانی خاک با شعار «خاک سالم، غذای سالم» در جهاد کشاورزی استان برگزار شد. مهندس جعفر جوادی، مدیر آب و خاک این سازمان در این نشست گفت:  ۱۴اذر روز جهانی خاک است . امسال ۱۲تا۱۷ آذرماه به عنوان بزرگداشت روز جهانی خاک معرفی و مراسم ملی در تهران برگزار شد. خاک به عنوان بستر تولید، ضامن امنیت غذایی ما است وپر اهمیت است. بنابراین امسال روز جهانی با عنوان خاک سالم،  غذای سالم است  وبه عنوان بستر تولید اهمیت دارد.

به گفته وی، سالیانه بر اثر فرسایش آب و باد میزان قابل توجهی از خاک از حیز انتفاع خارج می شود و متاسفانه بستر تولید را ازدست میدهیم که به وجود آوردن این خاک هزاران سال طول می کشد غنی شود.

تصویب قانون خاک را در سال۹۸ در مجلس داشتیم که این قانون هم ۱۰سال در  قانون معطل ماند اما متاسفانه هنوز ایین نامه اجرایی آن آماده نشده است . تمام  تلاش را باید بکنیم که  این خاک را حفظ کنیم.  بر همین اساس در استان کانون های بحران خیز و اراضی  مشکوک به آلودگی شناسایی کردیم. مسلما وقتی خاک آلوده شود آلودگی  را به گیاه و غذای انسان منتقل می شود.

به گفته وی ، تلاش کردیم علیرغم تخصیص اعتبار بودجه و آیین نامه اجرایی اطلاعات از وضعیت خاک های استان و شهرستان ها جمع اوری کنیم . بر همین اساس شناسنامه ای از خاک های استان در حا ل تدوین است  و قرار است از این بانک اطلاعاتی خاک در مراسمی در این هفته رونمایی شود. نبود ایین نامه اجرایی در رابطه با قانون خاک  در وزارت دلیل شده چارت سازمانی تشکیل نشده بود اما از سال اینده خوشبختانه پساز سالها معطلی هم ردیف بودجه ای برای خاک  و هم چارت سازمانی در نظر گرفته می شود.

مدیر آب و خاک استان درباره شوری  در خاک استان گفت: شوری خاک و افزایش این شوری در عملکرد محصول تاثیر میگذارد و اگر گیاه هم در همین خاکتولید شود در عملکرد محصول تاثیر گذار است. اما از نظر کیفی بیش از ۵۰ درصد حجم خاک‌های استان از شوری رنج می‌برند. در رشد گیاه هم کیفیت خاک و هم کیفیت آب اهمیت دارد. در نقاطی که شوری خاک زیاد است، اما آب با کیفیت است خاک را مرغوب کنیمو شوری را از عمق گیاه خارج کنیم.

یکی از مشکلاتی که در استان خراسان رضوی داریم  کمبود ماده آلی در خاک است که نسبت به نقاط مختلف کشور به خصوص استان های شمال کشور این ماده در خاک کمتر از نیم درصد است که رقم نرمال آن باید یک تا ۱/۵ باشد. متاسفانه با افزایش ارزش علوفه، کشاورزان بقایای گیاهی را به طور کامل از خاک جمع کردند. این بقایای گیاهی به خاک برنگشسته است و همین امر باعث می‌شود خاک به مرور ضعیف شود. یکی از معضل های دیگر قلیایی بودن خاک است و هرچه این قلیایی بودن خاک بیشتر باشد میزان حلالیت کم می‌شود و چنانچه عناصر درخاک وجود داشته باشد به دلیل قلبایی بودن خاک قابلیت استفاده گیاه را ندارد.

آبیاری با آب فاضلاب در استان زیر یک در صد است

جوادی در پاسخ به این سوال که چند درصد خاک‌های کشاروزی استان با آب‌های فاضلاب آبیاری می‌شود تصریح کرد: میزان آب پساب‌ها و‌فاضلاب دو‌مقوله جدا است. پساب ممکن است ناشی از پساب‌های کارخانجات باشد. اما انچه که نگران کننده است مقوله فاضلاب‌ها است. شهر مشهد تنها پنج تصفیه خانه دارد و تنها چند شهرستان استان سیستم اگو را دارد؛ که مسلما برای برگرداندن آن به چرخه محیط زیست باید استاندارد‌ها را رعایت کند و لجن حاصل از  تصفیه فاضلاب را به درستی دفع شود که به محیط زیست اسیب نزند.

متاسفانه محیط زیست و آبفا‌ها هنوز به این توافق نرسیده است. ابفا بر این باور است که آبی که تصفیه  می‌شود تنها از طریق آزمایشگا‌های آن مورد قبول است. اما محیط زیست بر این باوراست هیچکدام  از پساب تصفیه خانه‌های استان استاندارد لازم برای آبیاری کشاورزی ندارد. البته با توجه به حجم گسترده آبیاری کشاورزی در استان ابیاری از طریق تصفیه فاضلاب‌ها آنچنان رقم بزرگی نیست و چیزی کمتر از یک درصد است.

وی در ادامه تصریح کرد: در فرسایش بادی کانون‌های زیادی داریم و به طور معمول  ۱۹ کانون فرسایش دراستان شناسایی شده است و بعضی از این فرسایش‌ها ناشی از باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان است؛ که هم بستر خاک از بین می‌رود و باعث ایجاد ریزگرد می‌شود که به معضلی تبدیل شده است. یکی از کانون‌های تولید ریزگرد ر خراسان رضوی سرخس است و در مجموع مناطق شرقی کشور این مشکل را دارند؛ که محیط زیست با روش‌های مختلف مثل ایجاد پوشش گیاهی از افزیش این ریزگرد‌ها جلوگیری می‌کند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->