به گزارش شهرآرانیوز، محمد میری دیسفانی اظهار داشت: با توجه به اهمیت تولید پیاز در صنعت غذایی و اقتصاد خانوار و رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال در مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول و استفادههای جانبی آن در صنعت گیاهان دارویی از اهمیت ویژهای برخوردار است و در اقتصاد خرد و کلان و فعالیت بنگاههای اقتصادی وکارخانجات تاثیرگذار و افزایش ایجاد اشتغال را به دنبال دارد.
وی اذعانکرد: میزان اشتغالزایی برای تولید این محصول به صورت ثابت ۲ هزارو ۴۶۰ نفر روز و به صورت فصلی بیش از ۴۵ هزار نفر روز است و از ۸۲۰ هکتار سطح زیرکشت، ۵۰۰ هکتار مزارع آبیاری به صورت قطرهای و تیپ میباشد.
میری دیسفانی بیان کرد: با توجه به پتانسیل و فرصتهای بالقوه در شهرستان مانند زمین، آب، امکانات و تجهیزات لازم و توجیه اقتصادی در هزینه کرد کشاورزان و برگشت سرمایه بایستی برنامه ریزی لازم و مطلوب انجام گیرد.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد با بیان اینکه میانگین برداشت از هرهکتار حدود ۴۵ تن نیز میباشد افزود: از کل مزارع بیش از ۳۷ هزار تن پیاز در شهرستان مشهد تولید میشود که علاوه بر تامین نیاز شهرستان مازاد آن قابلیت فرآوری در کارخانجات به روشهای مختلف دارد؛ پیاز برداشت شده در این شهرستان به دلیل کیفیت انبارداری بالا و طعم و مزه خاص خود بازارپسندی بالایی دارد و به سراسر کشور توزیع میشود.
وی با بیان اینکه کشت پیاز از اواخر اسفندماه شروع، در اواخر مهرماه برداشت و تا اواسط آذر ادامه دارد گفت:در شهرستان مشهد ۸۲۰ هکتار پیاز کشت شده و ارقام آن در شهرستان مشهد از نوع قرمز، زرد طلایی و سفید بوده که از بازاریابی خوبی برخوردار است.
میری دیسفانی اظهارداشت: تاریخ کشت بهموقع، استفاده از سیستم آبیاری نوین، تغذیه مناسب، از جمله اقدامات جهاد کشاورزی در راستای عملکرد بهتر برای کاشت این محصول است.
منبع: تسنیم