سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد
سرخط خبرها

فرسایش بادی ۱.۲ میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی

  • کد خبر: ۹۸۷۲۸
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۸
فرسایش بادی ۱.۲ میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی
ریزگرد‌ها تقریبا یک سوم روز‌های سال هوای مشهد را نشانه می‌گیرند و وقوع این اتفاق با دو منشأ داخل استانی با دو کانون فرسایش باد خواف و سرخس و در خارج از استان مبتنی بر کانون فرسایش بادی صحرای قره قوم ترکمنستان به مشهد تحمیل می‌شود.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ بخشی از آلودگی هوای مشهد به استقرار پدیده گردوغبار در هوای شهر برمی گردد. ریزگرد‌ها تقریبا یک سوم روز‌های سال هوای مشهد را نشانه می‌گیرند و وقوع این اتفاق با دو منشأ داخل استانی با دو کانون فرسایش باد خواف و سرخس و در خارج از استان مبتنی بر کانون فرسایش بادی صحرای قره قوم ترکمنستان به مشهد تحمیل می‌شود.

درباره تمرکز بر حل معضل منشأ خارجی، ایجاد تعامل دوسویه متولیان زیست محیطی با ترکمنستان مطرح می‌شود، اما به نظر می‌رسد برای سی کانون فرسایش بادی در ۲۲ شهرستان استان به عنوان منابع داخلی وقوع گردوغبار نیز باید برنامه ریزی عملیاتی جدی تری انجام شود.

در این باره معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی به خبرنگار ما گفت: کانون‌های فرسایش بادی در استان تا دوبرابر مساحت عرصه شان، استان را در معرض وقوع پدیده گردوغبار قرار می‌دهند.

سرخس و خواف؛ مهم‌ترین منشأ داخلی

محمد عرفانی افزود: مساحت کانون فرسایش بادی داخل استان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار را به خود اختصاص داده است. سرخس و خواف مهم‌ترین کانون‌ها هستند. در گناباد و سبزوار نیز کانون‌های جدی داریم.

وی با اشاره به اینکه این تعداد کانون فرسایش بادی حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های استان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، افزود: تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و خشک سالی باعث شده است تعداد روز‌های دارای پدیده گردوغبار در استان افزایش یابد.

عرفانی با اشاره به کانون پرقدرت گردوغبار سرخس افزود: در موضوع گردوغبار سرخس برنامه‌های دستگاه‌هایی مانند منابع طبیعی، هواشناسی، فرمانداری، آستان قدس و جهادکشاورزی را دریافت کردیم و در کارگروه هایمان بررسی می‌کنیم.

وی بیان کرد: برای این بخش تهاتر بین دام و مرتع از عمده موضوع‌های مطالبه ماست. زیرا زمین‌های رهاشده با کوچک‌ترین وزش باد جابه جا می‌شود. در حوزه سرخس باید ابتدا میزان دام و دام مازاد موجود در این منطقه برآورد شود.

پیش بینی مجتمع‌های دام پروری

وی با بیان اینکه در این منطقه باید مجتمع‌های دام پروری پیش بینی شود، افزود: در این منطقه باید از چرای سنتی دام به سمت چرای صنعتی برویم.

عرفانی با بیان اینکه بهره برداری بیش از حد از ظرفیت زمین در بخش سرخس مهم‌ترین عامل در وقوع گردوغبار است، گفت: تا زمانی که این موضوع حل نشود، هرچقدر برای کاهش پدیده گردوغبار اقدامات اصلاحی انجام شود، اما بیشتر از توان سرزمین از آن برداشت شود، زمین در معرض فرسایش باد خواهد بود.

وی اظهار کرد: بسته اصلاحی که برای کاهش گردوغبار سرخس دیده شده، بسته مدیریتی و اجرایی است که در کمیته فنی دوباره مطرح شده است، اما درخواست داریم اداره کل راه وشهرسازی درباره رفع مشکلات و هماهنگی بین دستگاه‌ها اقدام کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->