به گزارش شهرآرانیوز؛ رمان «حریر» نوشته فاطمه سلطانی بهتازگی توسط انتشارات کتابستان معرفت به چاپ دوم رسیده است.
اینکتاب داستان قهرمانهای معمولی است. یک دختر نوجوان روستایی، درست روز عقدش دزدیده میشود و اگر نبود رشادت برادر و شوهرو بقیه اهالی روستا، معلوم نبود ممد بغدادی چه بلایی سر دختر مظلوم روستای سر آبله میآورد. حریر یک جور تاریخ اجتماعی است که با حریر و همسرش میخواهد نقبی بزند به اتفاقات مهم تاریخ ایران خصوصاً ماجرای کشف حجاب رضاخانی.
داستان از روستای کوچک سرآبله قم شروع میشود، اما برای حریر تا کاخ شاهی ادامه پیدا میکند. همین جاست که آن تلخی داستان، از لابهلای جملهها و کلمهها بیرون میزند و به ذهن خواننده داستان میرود. اینکه آدم در کاخ سلطنتی کار کند، جایی که همه آرزویش را دارند، اما احساس بدبختی بچسبد به گلوی آدم و او را رها نکند.
داستان حریر، داستان پررنجی است که به وقتش اشک آدم را هم درمیآورد. نه فقط از اینکه یک دختر ساده و بیآلایش روستایی را بهخاطر هوسهای یک قزاق رضاخانی دزدیدهاند از اینکه میبیند آن زمان چگونه دین مردم که از جانشان برایشان عزیزتر بوده است بهخاطر ذوقمرگی و کورشدگی چند نفر فرنگ رفته که از بد روزگار و خوششانسی خودشان، امور مهم مملکت دستشان افتاده است، به تاراج میرود.
حریر، با داستان خوشپرداختش، با ریتم و ضرباهنگ خوبی که دارد، با توصیفات جاندار و زیبا و دقیقی که از آن روزگار کرده است، دست ما را میگیرد و به دل تاریخ میبرد. گویی خودمان آنجا نشستهایم و جزئی از صحنه تاریخ هستیم.
وقتی به نقاط حساس داستان میرسیم، ذهنمان را درگیر میکند و از خود میپرسیم یعنی قدم بعدی قهرمان داستان چیست؟ حریر ما را با عمق ماجرای حجاب آشنا میکند و بهمان گوشزد میکند ماجرای کشف حجاب، فقط یک اتفاق ساده در تغییر پوشش ایرانیان مسلمان در آغاز قرن بیستم نبود بلکه یک نگرش بود که میخواست از حجاب و پوشش شروع کند و بعد قدمهای بعدی را بردارد.
چاپ دوم اینکتاب با ۲۱۲ صفحه و قیمت ۸۵ هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
منبع: مهر