گلناز حکمت | شهرآرانیوز؛ برای بچهشیعهها دهه فاطمیه آیین هرسال زندگی است. هرسال در روزهای منتهی به شهادت مادرمان، لباسهای مشکیمان را از کمد بیرون میآوریم و میگذاریم دم دست. شبها را میگذاریم برای روضه و روزها حواسمان به ذکرتسبیحات حضرت زهرا (س) است. امسال هم مثل هرسال به روزهای دهه فاطمیه رسیدهایم و میخواهیم اعمال و مناسک این روزها را مرور کنیم. اگر روضه و هیئت خانگی یا رسم سالانه دارید که خودتان بهتر از ما عزاداری برای حضرت زهرا (س) را بلدید، ولی اگر میخواهید شروعکننده یک راه پربرکت فاطمی باشید، کنارمان باشید و بخوانید.
رسم ما برای سوگواری و نشاندادن غم و اندوه دلمان، پوشیدن لباس سیاه است. در این سالها با وجود بیماریای که خیلیها را عزادار کرد، این رسم را بیشتر از همیشه لمس کردیم. برای عزای مادرمان حضرت فاطمه زهرا (س) چند روزی خوب است سیاه بپوشیم.
هرکسی با هر وضعیتی که دارد، میتواند عزای حضرت فاطمه صدیقه (س) را برپا کند. مجلسهای بزرگی در همه شهرها برپاست. اگر میتوانید، مهمان یکی از این مجالس شوید و چراغی را روشن کنید، وگرنه یاعلی بگویید و خودتان دستبهکار شوید. لازم نیست حتما مجلسی چندهزارنفری باشد. کافی است ذکری گفته شود، از فرهنگ ظلمستیزی حضرت فاطمه زهرا (س) و همراهی امامش یاد شود، روضهای خوانده شود و ذکر مصیبتی باشد تا شما هم یکی از برپاکنندگان عزای مادرمان حضرت فاطمه (س) باشید. یک قوری چای آماده کنید و اهالی خانه را خبر کنید. یک سخنرانی خوب بشنوید و خودتان را به شنیدن روضه حضرت زهرا (س) مهمان کنید.
پیامبر عزیزمان حضرت محمد (ص) در روایتی درباره حضرت فاطمه (س) میفرمایند:
فاطمه پاره تن من (پارهای از وجود من) است. هرکس او را آزار دهد، همانا مرا آزار داده است.
بزرگان و علمای شیعه در روز شهادت حضرت زهرا (س) زیارت ایشان را میخواندند و این کار الگوی خوبی برای اعمال روز شهادت است. سعی کنید در روز شهادت حتما زیارت حضرت فاطمه (س) را بخوانید. حالا که از مکان قبر مادرمان خبری نداریم، زیارتش را میخوانیم. قسمتی از زیارتنامه حضرت را با هم بخوانیم:
یَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَکِ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صَابِرَةًای آنکه خدایی که تو را خلق کرد، پیش از خلقت بیازمود و در آن آزمایش بر هرگونه بلا و مصیبت تو را شکیبا و بردبار یافت
وَ زَعَمْنَا أَنَّا لَکِ أَوْلِیَاءُ وَ مُصَدِّقُونَ وَ صَابِرُونَ لِکُلِّ مَا أَتَانَا بِهِ أَبُوکِ صَلَّیاللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ أَتَی (أَتَانَا) بِهِ وَصِیُّهُ
و ما چنین پنداریم که دوستان شما هستیم و مقام بزرگی شما را تصدیق میکنیم و بر هر دستور و تعلیمات الهی که پدر شما که درود حق بر او و آلش باد و نیز وصیاش برای ما آورد، صبور و مطیع خواهیم بود
فَإِنَّا نَسْأَلُکِ إِنْ کُنَّا صَدَّقْنَاکِ إِلاَّ أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِیقِنَا لَهُمَا لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوِلاَیَتِکِ
پس ما درخواست میکنیم اگر مصدق و مؤمن به شما هستیم، ما را بهواسطه این تصدیق به رسول و وصیاش ملحق فرمایید تا به ما مژده رسد که بهواسطه دوستی شما از گناهان پاک گشتهایم
سیدبنطاووس در کتاب «زوائد الفوائد» زیارت مخصوص به روز شهادت آن حضرت را معرفی کرده که کیفیتش چنین است: در ابتدا نماز زیارت یا نماز خود آن حضرت را بهجا میآوری و نماز آن حضرت دو رکعت است؛ در هر رکعت بعد از حمد، شصت مرتبه سوره توحید را بخوانید و اگر نتوانستید، در رکعت اول بعد از حمد سوره توحید را بخوانید و در رکعت دوم سوره کافرون را بخوانید و پس از سلام، زیارت حضرت فاطمه (س) را بخوانید. بهتحقیق روایت شده است که هرکس با این زیارت آن مظلومه را زیارت کند و از خدا طلب آمرزش کند، حقتعالی گناهانش را میآمرزد و او را داخل بهشت میگرداند.
پیشنهاد ما
در روایتی آمده است که حضرت زهرا (س) دو رکعت نماز میخواندند که جبرئیل به ایشان یاد داده بود. در رکعت اول بعد از سوره حمد، صد مرتبه سوره قدر و در رکعت دوم بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحید میخواندند و پس از سلام این دعا را قرائت میکردند:
سُبحانَ ذیالْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذیالْجَلالِ الْباذخِ الْعَظیمِ
منزه است (خدای) صاحبعزت بسیار بلند و مرتفع، منزه است (خدای) صاحبجلال والای بزرگ
سُبحانَ ذیالْمُلْکِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبحانَ مَنْ لَبسَ الْبَهْجَةَ وَ الْجَمالَ
منزه است (خدای) صاحب فرمانروایی فاخر قدیم، منزه است کسی که دربردارد خرمی و زیبایی را
سُبحانَ مَنْ تَرَدّی بالنُّورِ وَالْوَقارِ، سُبحانَ مَنْ یَری اَثَرَ النَّمْلِ فِی الصَّفا
منزه است آنکه به ردای نور و وقار خود را آراسته، منزه است آنکه جای پای مور را روی سنگ صاف ببیند
سُبحانَ مَنْ یَری وَقْعَ الطَّیْرِ فِی الْهَواءِ، سُبحانَ مَنْ هُوَ هکَذ الا هکَذا غَیْرُهُ
منزه است آنکه گذرگاه پرنده را در هوا ببیند، منزه است آنکه او اینچنین است و دیگری چنین نیست.
در روایت دیگری آمده است که فرد پس از این نماز، تسبیح مشهور حضرت زهرا (س) را بگوید و بعد از آن صد مرتبه صلوات بفرستد.
تسبیحات حضرت زهرا (س) ذکری است شامل ۳۴بار ا... اکبر، ۳۳بار الحمدلله و ۳۳بار سبحانا... که بنا بر روایات، این ذکر را پیامبراکرم (ص) به حضرت زهرا (س) یاد دادهاند و عنوان ذکر کثیر را دارد. در روزهای دهه فاطمیه و در همه روزهای زندگیتان این تسبیحات نورانی را زمزمه کنید.
اگر دختر دارید، سعی کنید درباره مادرمان حضرت زهرا (س) با او حرف بزنید و حتما در این روزها اسمش را با رضایت خودش به یکی از نامهای نورانی حضرت فاطمه (س) صدا بزنید و از حضرت برکت بگیرید.