آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند
سرخط خبرها

دستکم ۶۷ خبرنگار در سال ۲۰۲۲ در جهان کشته شده‌اند

  • کد خبر: ۱۳۹۴۰۲
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰
دستکم ۶۷ خبرنگار در سال ۲۰۲۲ در جهان کشته شده‌اند
فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران در آستانه پایان سال ۲۰۲۲، گزارشی از آمار قتل و بازداشت خبرنگاران در جهان منتشر کرد. بر اساس این آمار، از ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۲، ۶۷ خبرنگار در سراسر جهان کشته شده‌اند و ۳۵۷ تن دیگر در کشورهای مختلف زندانی‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این آمار افزایش کشتار خبرنگاران را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. در سال گذشته تنها ۴۷ مورد قتل خبرنگاران گزارش شده بود؛ اما از اوایل سال ۲۰۲۲، فهرست خبرنگاران کشته شده با مرگ  ۱۲ خبرنگار در اوکراین آغاز شد. در ادامه تا ماه دسامبر، ۱۱ مورد در مکزیک، ۶ مورد در هائیتی، ۵ مورد در پاکستان و ۴ مورد قتل در فیلیپین به ثبت رسید.

در این گزارش مرگ شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره که به دست سربازان اسرائیلی در فلسطین کشته شد نیز به‌عنوان قتل خبرنگاران به رسمیت شناخته شده است.

خبرنگاران افغانستان قشر مظلوم جامعه

به نوشته ایندیپندنت، اما در این گزارش به وضعیت خبرنگاران در افغانستان هیچ اشاره‌ای نشده است.

این در حالی است که پس از بازگشت طالبان به قدرت، سال ۲۰۲۲ یکی از دشوارترین و پرخطرترین سال‌ها برای خبرنگاران در افغانستان بود. در این مدت ده‌ها مورد بازداشت، شکنجه، ارعاب و حتی قتل خبرنگاران به دست طالبان در افغانستان رخ داد.

دست‌کم دو خبرنگار از ماه مارس ۲۰۲۲ تاکنون، به جرم فعالیت رسانه‌ای و انتقاد از طالبان در زندان‌اند.

بر اساس آمارهای مرکز خبرنگاران افغانستان، از زمان به قدرت رسیدن طالبان‌ دست‌کم ۲۴۵ مورد تهدید، بازداشت و شکنجه خبرنگاران در این کشور به ثبت رسیده است. این مرکز همچنین قتل شش خبرنگار را از اوت ۲۰۲۱ تا نوامبر ۲۰۲۲ به ثبت رسانده است.

فعالان رسانه‌ای در افغانستان می‌گویند که طالبان با ارعاب و تهدید تلاش می‌کنند بر رسانه‌ها و خبرنگاران تسلط کامل داشته باشند و محتوای رسانه‌ها را به سود حاکمیتشان سانسور کنند.

در چنین وضعیتی، هیچ نهادی در زمینه دادخواهی برای این خبرنگاران در افغانستان وجود ندارد. شاید به همین دلیل در گزارش جدید فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران، به افغانستان به‌عنوان یکی از کشورهای خطرناک برای خبرنگاران، اشاره‌ای نشده است.

آنتونی بلنجر، دبیرکل بین‌المللی خبرنگاران، در این گزارش گفته است: «افزایش قتل روزنامه‌نگاران و دیگر کارکنان رسانه‌ها دلیلی جدی برای نگرانی است و زنگ خطر دیگری برای دولت‌ها در سراسر جهان است تا در دفاع از روزنامه‌نگاری، به‌عنوان یکی از ستون‌های کلیدی دموکراسی، اقدام کنند».

دبیرکل فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران همچنین اظهار داشت آمار روزافزون روزنامه‌نگارانی که صرفا به خاطر انجام کارشان بازداشت می‌شوند، «بیانیه‌های حقوق بشر و آزادی رسانه‌ها را که بسیاری از دولت‌ها صادر می‌کنند و در کنفرانس‌های بین‌المللی می‌خوانند، به تمسخر می‌گیرد.»

در این گزارش، هرچند هیچ اشاره‌ای به خبرنگاران زندانی در افغانستان نشده است، اما ۳۵۷ مورد زندانی شدن خبرنگاران در کشورهای مختلف به ثبت رسیده است. از این میان، چین با ۸۴ خبرنگار زندانی در ردیف نخست قرار دارد.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران با انتشار این گزارش، وضعیت خبرنگاران در سراسر جهان را نگران‌کننده توصیف کرده و از مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواسته است یک کنوانسیون بین‌المللی در مورد ایمنی و استقلال خبرنگاران تصویب کند تا زمینه حمایت بیشتر از خبرنگاران فراهم شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->