فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): سپاه مولود انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) است نشست ویژه کمیسیون امنیت ملی با حضور قالیباف و وزرای کشور و راه و شهرسازی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون اول رئیس جمهور: «اصلاح» از مرکز حکومت شروع شود چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یادآور نقش بی‌بدیل جوانان در پیروزی و دفاع از میهن موشک اعتماد رونمایی شد + فیلم عارف: وظیفه دولت، حفاظت و احیای تالاب‌هاست الجولانی وارد ریاض شد + فیلم رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اسفندماه به اتمام می‌رسد قالیباف: هیچ‌کس به‌اندازه مردم برای انقلاب هزینه نکرده است + فیلم الجولانی سه‌شنبه به ترکیه می‌رود (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) آیا تعطیلی شنبه‌ها برای همیشه منتفی شد؟ انقلاب اسلامی میراثی ماندگار و جاودان سخنرانی رئیس جمهور در آیین بزرگداشت روز فناوری فضایی | پزشکیان: آینده از آن کسانی است که اهل علم و دلسوز کشور هستند الجولانی عازم عربستان شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) سرتیپ نصیرزاده: ۲ پرتاب فضایی در بهمن ۱۴۰۳ خواهیم داشت همه پای کار مشهد بیایند سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: دولتمردان نباید اقتصاد و معیشت را به مباحث FATF گره بزنند قالیباف: انقلاب ظرفیت‌های پیشرفت کشور را آزاد کرد تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه و مسئولان عالی قضا با آرمان‌های امام خمینی (ره) در دهه فجر ۱۴۰۳ دیدار شرکت کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با رهبر معظم انقلاب | حضرت آیت الله خامنه‌ای: باید معتقد باشیم که وعده الهی صادق و قاطع است + فیلم و عکس (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی درباره لوایح پالرمو و CFT پزشکیان: با دستاورد‌های دفاعی ایران هیچ کشوری جرئت تجاوز به خاک ایران را ندارد ویدئو| وزیر کشور: حدود ۵۰ درصد اتباعی که اخراج می‌کنیم دوباره برمی‌گردند! شهادت جوانان فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) مذاکرات مرحله دوم آتش بس غزه به زودی آغاز می‌شود تاکید وزیر مستعفی رژیم صهیونیستی بر بازگشت به جنگ لاریجانی: وقتی تحریم‌ها باشد پیوستن به FATF موثر نیست پزشکیان: اجازه ندهیم بین ما شکاف ایجاد کنند
سرخط خبرها

دستکم ۶۷ خبرنگار در سال ۲۰۲۲ در جهان کشته شده‌اند

  • کد خبر: ۱۳۹۴۰۲
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰
دستکم ۶۷ خبرنگار در سال ۲۰۲۲ در جهان کشته شده‌اند
فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران در آستانه پایان سال ۲۰۲۲، گزارشی از آمار قتل و بازداشت خبرنگاران در جهان منتشر کرد. بر اساس این آمار، از ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۲، ۶۷ خبرنگار در سراسر جهان کشته شده‌اند و ۳۵۷ تن دیگر در کشورهای مختلف زندانی‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این آمار افزایش کشتار خبرنگاران را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. در سال گذشته تنها ۴۷ مورد قتل خبرنگاران گزارش شده بود؛ اما از اوایل سال ۲۰۲۲، فهرست خبرنگاران کشته شده با مرگ  ۱۲ خبرنگار در اوکراین آغاز شد. در ادامه تا ماه دسامبر، ۱۱ مورد در مکزیک، ۶ مورد در هائیتی، ۵ مورد در پاکستان و ۴ مورد قتل در فیلیپین به ثبت رسید.

در این گزارش مرگ شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره که به دست سربازان اسرائیلی در فلسطین کشته شد نیز به‌عنوان قتل خبرنگاران به رسمیت شناخته شده است.

خبرنگاران افغانستان قشر مظلوم جامعه

به نوشته ایندیپندنت، اما در این گزارش به وضعیت خبرنگاران در افغانستان هیچ اشاره‌ای نشده است.

این در حالی است که پس از بازگشت طالبان به قدرت، سال ۲۰۲۲ یکی از دشوارترین و پرخطرترین سال‌ها برای خبرنگاران در افغانستان بود. در این مدت ده‌ها مورد بازداشت، شکنجه، ارعاب و حتی قتل خبرنگاران به دست طالبان در افغانستان رخ داد.

دست‌کم دو خبرنگار از ماه مارس ۲۰۲۲ تاکنون، به جرم فعالیت رسانه‌ای و انتقاد از طالبان در زندان‌اند.

بر اساس آمارهای مرکز خبرنگاران افغانستان، از زمان به قدرت رسیدن طالبان‌ دست‌کم ۲۴۵ مورد تهدید، بازداشت و شکنجه خبرنگاران در این کشور به ثبت رسیده است. این مرکز همچنین قتل شش خبرنگار را از اوت ۲۰۲۱ تا نوامبر ۲۰۲۲ به ثبت رسانده است.

فعالان رسانه‌ای در افغانستان می‌گویند که طالبان با ارعاب و تهدید تلاش می‌کنند بر رسانه‌ها و خبرنگاران تسلط کامل داشته باشند و محتوای رسانه‌ها را به سود حاکمیتشان سانسور کنند.

در چنین وضعیتی، هیچ نهادی در زمینه دادخواهی برای این خبرنگاران در افغانستان وجود ندارد. شاید به همین دلیل در گزارش جدید فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران، به افغانستان به‌عنوان یکی از کشورهای خطرناک برای خبرنگاران، اشاره‌ای نشده است.

آنتونی بلنجر، دبیرکل بین‌المللی خبرنگاران، در این گزارش گفته است: «افزایش قتل روزنامه‌نگاران و دیگر کارکنان رسانه‌ها دلیلی جدی برای نگرانی است و زنگ خطر دیگری برای دولت‌ها در سراسر جهان است تا در دفاع از روزنامه‌نگاری، به‌عنوان یکی از ستون‌های کلیدی دموکراسی، اقدام کنند».

دبیرکل فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران همچنین اظهار داشت آمار روزافزون روزنامه‌نگارانی که صرفا به خاطر انجام کارشان بازداشت می‌شوند، «بیانیه‌های حقوق بشر و آزادی رسانه‌ها را که بسیاری از دولت‌ها صادر می‌کنند و در کنفرانس‌های بین‌المللی می‌خوانند، به تمسخر می‌گیرد.»

در این گزارش، هرچند هیچ اشاره‌ای به خبرنگاران زندانی در افغانستان نشده است، اما ۳۵۷ مورد زندانی شدن خبرنگاران در کشورهای مختلف به ثبت رسیده است. از این میان، چین با ۸۴ خبرنگار زندانی در ردیف نخست قرار دارد.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران با انتشار این گزارش، وضعیت خبرنگاران در سراسر جهان را نگران‌کننده توصیف کرده و از مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواسته است یک کنوانسیون بین‌المللی در مورد ایمنی و استقلال خبرنگاران تصویب کند تا زمینه حمایت بیشتر از خبرنگاران فراهم شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->