سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

افغانستان رتبه اول در تولید هروئین و مرفین جهان

  • کد خبر: ۱۴۰۰۷۰
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۷
افغانستان رتبه اول در تولید هروئین و مرفین جهان
ستاد مبارزه با موادمخدر و دانشگاه آزاد اسلامی با هدف اجرای طرح یاریگران زندگی و برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌ اعتیاد به مدت سه سال تفاهم‌نامه همکاری جدید امضا کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر اسکندر مؤمنی در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با دانشگاه آزاد که هم‌زمان با هفته پژوهش برگزار شد، گفت: امیدوارم این تفاهم‌نامه، فصل جدیدی در تمدید همکاری‌ها و استفاده از ظرفیت‌ها در جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باشد.

وی افزود: معتقدیم اگر موضوع اعتیاد و موادمخدر قرار است ساماندهی شود باید مبارزه و پیشگیری از اعتیاد صورت بگیرد، شاید انتظار بسیاری از مردم و خانواده‌ها این باشد که در جامعه موادمخدر وجود نداشته باشد تا کسی مصرف نکند؛ این انتظار درست و به حق مردم است اما به تنهایی کافی نیست؛ زیرا زمانی می‌توانیم این موضوع را سامان دهیم که هم تلاش شود موادمخدر در دسترس نباشد و هم تلاش شود که توانمندسازی و بازدارندگی درونی ایجاد شود تا اگر موادمخدر هم در دسترس بود، کسی آن را مصرف نکند.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه طی یکسال گذشته ۱۲ شهید در مسیر مبارزه با موادمخدر به شهادت رسیده‌اند، بیان کرد: تاکنون در حوزه مقابله با موادمخدر تلاش‌های زیادی شده است اما در حوزه‌های پیشگیری از اعتیاد و توانمندسازی، کمتر از ظرفیت‌ها استفاده کرده‌ایم؛ به همین دلیل طرح یاریگران زندگی در جلسه اصلی ستاد با حضور رئیس جمهور تصویب و در حال اجرا است.

مؤمنی ادامه داد: ایران در کنار کشوری قرار دارد که رتبه اول تولید موادمخدر را در دنیا دارد و بیش از ۹۰ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید می‌شود، همچنین آن کشور، رتبه اول تولید هروئین و مرفین جهان را دارد. از طرفی در ۱۰ سال گذشته با حمایت آمریکایی‌ها و ناتو تبدیل به قطب تولید موادمخدر صنعتی شیشه و آمفتامین‌ها شده است که این خطری بزرگ برای همه کشورها است، به همین دلیل برنامه ایران در مبارزه با موادمخدر متوازن است و چهار حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی را همسو با یکدیگر پیش می‌برد.

وی با اشاره به اهداف طرح یاریگران زندگی گفت: در این طرح تلاش می‌شود که هم افراد مبتلا به اعتیاد درمان شوند و به جامعه برگردند و هم از گرایش افراد سالم و یا افراد در معرض خطر، به اعتیاد جلوگیری شود. همچنین در این طرح، نهادهای فرهنگی و آموزشی مانند وزارتخانه‌های ارشاد، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها همکاری دارند.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دبیرکل ستاد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از رویش‌های انقلاب اسلامی است و تاکنون کمک‌های شایانی به توسعه علم و دانش و ارتقا سطح دانش و پژوهش داشته است. در این تفاهم‌نامه نیز همکاری‌های دو جانبه در حوزه‌های پژوهش، توانمندسازی، پیشگیری و آگاهی بخشی ارتقا می‌یابند.

همچنین دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد در این مراسم با بیان اینکه موادمخدر بخشی از سبک زندگی غربی برای غفلت و تباهی است و برای متوقف کردن تلاش جوانان طراحی شده است، تأکید کرد: جامعه‌ای برای پیشرفت، باید خود را در راه مبارزه با موادمخدر متعهد بداند.

وی افزود: این دانشگاه با یک میلیون و دویست هزار نفر دانشجو، می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از موادمخدر و افزایش سواد عمومی در جوامع داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد در پایان بیان داشت: دانشگاه محلی برای حل مسئله است و موادمخدر نیز مسئله‌ای است که باید حل شود، هم اکنون صد هزار تحقیق به طور پیوسته در قالب پایان‌نامه‌های ارشد و رساله‌های دکتری سالیانه در دانشگاه آزاد انجام می شود که بخشی از این تحقیقات می تواند به مقوله موادمخدر و موضوعات مرتبط با آن اختصاص یابد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->