هلاکت ۴ شرور مسلح در خراسان رضوی فرماندار مشهد: آماده میزبانی از زائران رضوی در دهه کرامت هستیم اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و دانش بنیان پزشکیان: اصلاح و ارتقای کیفی نظام آموزشی در اولویت است عراقچی راهی چین شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ژاپن برای کنترل تورم، قیمت سوخت و برق را کاهش می‌دهد انفجار مهمات ذخیره شده در منطقه «ولادیمیر» روسیه سردار فدوی: بسیاری از توانمندی‌های جمهوری اسلامی در محاسبات دشمنان نیست زمان جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سطح کارشناسی فنی اعلام شد + علت لغو جلسه چهارشنبه ترامپ با نتانیاهو درباره ایران گفت‌و‌گو کرد حکم سنگین برای قاچاقچیان دو نفت‌کش خارجی در هرمزگان جزئیات تحریم‌های جدید آمریکا علیه صادرات نفت ایران اعمال تحریم‌های جدید آمریکا مرتبط با ایران (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نتانیاهو در دادگاه پاسخ‌گویی به اتهامات فساد حضور یافت گروسی: به مذاکرات آمریکا و ایران خوش‌بین هستم روسیه: پوتین و سلطان عمان درباره ایران گفت‌و‌گو کردند امضای سند همکاری امنیتی ایران و تاجیکستان با حضور وزیر کشور سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: دوفوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ بررسی می‌شود پوتین با سلطان عمان دیدار کرد | نشست سران روسیه و کشور‌های عربی برگزار می‌شود + فیلم پژمان‌فر: ممنوع‌الخروجی فعالان اقتصادی از کشور در صورت ارائه وثیقه تضمنی لازم رفع می‌شود عارف: مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان اولویت ماست هشدار صریح سپاه به دشمنان انقلاب اسلامی: هرگونه تعرض پاسخی قاطع و پشیمان‌کننده خواهد داشت رایزنی دیپلمات‌های ایران و آذربایجان در آستانه سفر رئیس جمهور به باکو تأکید بقایی بر نقش سازنده‌ روسیه در موضوع هسته‌ای ایران سفر وزیر کشور به جمهوری تاجیکستان (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس قوه قضائیه خواستار تقویت همکاری کشورهای عضو شانگهای و بریکس شد شیخ حسین عطوی توسط اسرائیل ترور شد آسوشیتدپرس: رسیدن مذاکرات به سطح کارشناسی نشانه پیشرفت سریع آن است
سرخط خبرها

زمستان غم تازه زلزله‌زدگان افغانستانی

  • کد خبر: ۱۴۰۹۴۹
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۶
زمستان غم تازه زلزله‌زدگان افغانستانی
فصل سرد در افغانستان فرا می رسد و درحالی که شش ماه از خانه به دوشی زلزله زدگان افغان می گذرد، ضرورت توجه ویژه جامعه بین الملل و نهادهای بین المللی به مصائب قربانیان این حادثه مرگبار بیش از هر زمان دیگری مشهود و ملموس است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نهادهای بین المللی که مدام دم از دفاع از حقوق انسانی می زنند، زودتر از این می بایست به فریاد زلزله زدگان افغان می رسیدند.

این در حالی است که با گذشت شش ماه از زمان وقوع زلزله در افغانستان، به تازگی منازل جدیدی در اختیار مردم این کشور قرار گرفته است.

در پی وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری تیر ماه در افغاستان که مرگبارترین زلزله در این کشور نزدیک به یک ربع قرن توصیف شد، بیش از یک هزار نفر جان باختند و دهها هزار نفر بی خانمان شدند.

اکنون پس از گذشت این مدت، صدها منزل مسکونی که با حمایت آژانس پناهندگان سازمان ملل ساخته شده، به بازماندگان زلزله تحویل داده شده است، کسانی که مجبور بودند تا همینک در چادرهای موقت اسکان کنند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که منازل مسکونی جدید به پنل های خورشیدیی، توالت های مستقل و بخاری های سنتی برای کمک به ساکنان به منظور رویارویی با زمستان سخت مجهز است.

حتی قبل از وقوع زمین لرزه، افغانستان دستخوش یک فاجعه انسانی بود که با روی کار آمدن طالبان در اوت ۲۰۲۱ بدتر شد.

«بارا خان» یکی از بازماندگان گفت که منتهی الیه شرقی افغانستان که زمین لرزه در آن روی داد، سال ها مورد بی توجهی مقامات بوده است.

وی افزود: بعد از زلزله، مردم آمدند و دیدند که ساکنان منطقه دچار مشکل شده اند. ما حتی یک درمانگاه یا یک مدرسه نداریم. همه بی سواد بزرگ شده اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل پس از زمستان کار خود را برای ساخت دو مدرسه و یک درمانگاه در منطقه زلزله زده افغانستان که هنوز پر از آوار است، شروع می کند.

غفلت جامعه جهانی برای کمک به مردم افغانستان در حالی نمود می یابد که ایران پیشتاز ارسال کمک های بشردوستانه برای زلزله زدگان افغانستان بوده است.

مسئول هلال‌احمر خوست همان زمانی که زلزله روی داد، گفت هرچند آوازه‌هایی از کمک‌های دیگر کشورها به گوش رسیده، امّا تاکنون فقط کمک‌های ایران عملا به آسیب‌دیدگان رسیده است.

  افغانستان شش ماه بعد از زلزله مرگبار؛ زمستان، غم تازه زلزله‌زدگان

تیمی از امدادگران متخصص سازمان امداد و نجات هلال‌احمر ایران از طریق هوایی به افغانستان اعزام شدند. همچنین دو هواپیما از کمک‌های اولیه جمهوری اسلامی ایران مملو از کمک‌های این کشور در فرودگاه خوست به زمین نشست.

آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری ایران اعلام کرد که هلال احمر و استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی باید کمک‌های بشر دوستانه را به مردم زلزله زده افغانستان تسریع دهند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در کمک های بشر دوستانه همواره پیشقدم بوده است، افزود: وظیفه انسانی ما است که به مردم مظلوم افغانستان که سالها تحت ستم ناتو و آمریکا قرار داشتند و این روزها هم گروه های تروریستی به جان مردم این کشور افتاده اند و امنیت این کشور را مختل کرده اند؛ امدادرسانی و کمک کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->