به گزارش شهرآرانیوز، شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی امروز میزبان یک مباحثه داغ درباره عملکرد درگاه ملی مجوزها بود. فعالان بخش خصوصی از جمله رئیس اتاق بازرگانی ایران معتقدند صدور مجوز برای صنایعی که اکنون به مرحله اشباع سرمایهگذاری رسیدهاند، کار اشتباهی است و از سوی دیگر مدیران دولتی نظر دیگری دارند.
رئیس اتاق بازرگانی نیز در این جلسه با اشاره به آمار مجوزهای صادرشده با استفاده از ظرفیت قانونی مصوبات هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار گفت: این کار یک اشکالی جدی و البته حلشدنی دارد. اگر تعداد مجوزهای صادرشده در صنایع مختلف ایران را در چند سال اخیر بررسی کنیم، به اعداد بزرگی میرسیم. بهعنوان مثال در صنعت فولاد تاکنون ۱۴۴۰ مجوز صادر شده است، این در حالی است که کره جنوبی که ۵ برابر کشور ما تولید فولاد دارد و در این زمینه بسیار پیشرفته است، در کل ۱۰ واحد فولادی دارد.
غلامحسین شافعی ادامه داد: این اشکال وجود دارد که برای صنایعی مجوز صادر میشود که اکنون اشباع هستند. وزارت صنایع باید ظرفیتهای کشور را شناسایی و اعلام کند.
وی افزود: ما بهعنوان بخش خصوصی هیچ نوع حمایت مالی نمیخواهیم. اما درخواست میکنیم دستگاههای متولی دورنما و آینده هر صنعتی را به متقاضیان فعالیت در آن صنعت اعلام و مشخص کنند که کدام صنایع اشباع هستند.
رضا حمیدی ازغدی، رئیس کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، نیز در این جلسه گفت: در زمینه فرش ماشینی برای ۸۰۰ واحد در کاشان مجوز صادر شده است. فعالان اقتصادی برای ایجاد یک واحد چندین میلیارد تومان هزینه میکنند و این ثروت ملی است. اگر بهدرستی هدایت نشود، باید این ملاحظه در نظر گرفته شود که به اندازه نیاز بازار و نیاز صادرات مجوز صادر شود.
حسن حسینی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، نیز در این جلسه گفت: اول قانون باید اصلاح شود، وگرنه نظم صنایع بههم میریزد و آنارشی به وجود میآید. باید راهکاری پیشبینی شود که در صنایع اشباعشده مجوز جدید صادر نشود.
هادی مخملی، رئیس اتاق اصناف مشهد، نیز در این زمینه گفت: در صدور مجوزها باید تخصص افراد نیز بررسی شود. اکنون در کاشان فرشهای تولید شده است که استاندارد لازم را ندارد و این هدررفتن ثروت ملی است و باید مدیریت شود.