مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

بانک مرکزی گام اول برای افزایش نرخ سود بانکی را برداشت

  • کد خبر: ۱۴۱۹۲۹
  • ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
بانک مرکزی گام اول برای افزایش نرخ سود بانکی را برداشت
بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای از افزایش نرخ سود اوراق سپرده خبر داد و اعلام کرد تا کنون ۱۷ بانک و موسسه اعتباری مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار با نرخ سود ۲۳ درصدی را دریافت کرده‌اند.
مسعود سلطانی
خبرنگار مسعود سلطانی

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که بسیاری از اقتصاددانان و فعالان اقتصادی نسبت به افزایش نرخ سود سپرده  و همینطور نرخ سود تسهیلات هشدار داده بودند، بانک مرکزی امروز اولین گام برای این اتفاق را برداشت و از صدور مجوز اوراق گواهی با نرخ سود ۲۳ درصدی خبر داد. 

معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: تاکنون ۱۷ بانک و موسسه اعتباری مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار با نرخ سود ۲۳ درصدی را دریافت کرده‌اند.

توحید عمرانی با بیان اینکه مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه‌گذاری عام در نشست روز سوم دی‌ماه سال جاری هیئت عامل بانک مرکزی تصویب و در همان روز به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد، گفت: همانطور که پیش از این اطلاع‌رسانی شده است، این اوراق با نرخ سود علی‌الحساب ۲۳ درصد منتشر می‌شود.

نخستین قطعه از دومینو افزایش نرخ سود بانکی افتاد

به نظر می‌رسد افزایش نرخ سود اوراق گواهی سپرده مدت‌دار تا ۲۳ درصد نخستین قطعه از دومینو افزایش نرخ سود سپرده و نرخ سود تسهیلات بانکی است که امروز بر زمین افتاد.

مدیران اقتصادی دولت با این فرضیه که افزایش نرخ سود بانکی به کاهش نرخ تورم و کاهش سفته بازی در بازارهای سرمایه ای منجر می‌شود اقدام به افزایش نرخ سود بانکی خواهند کرد.

بسیاری از کارشناسان نیز تایید می‌کنند که با افزایش نرخ بهره انتظار می‌رود که نرخ تورم برای مدت زمان کوتاهی کاهش یابد. با این حال این فرضه نیز میان کارشناسان مشترک است که افزایش نرخ بهره در میان مدت و بلند مدت آثار و تبعات سنگینی برای اقتصاد کشور خواهد داشت. کما اینکه اقتصاد ایران از این ناحیه پیش از این نیز ضربه خورده است.

زنگ خطر برای بورس و تولیدکنندگان

هم اکنون نرخ بهره 20 درصدی در اقتصاد ایران نخستین دلیل رشد نقدینگی و تورم در کشور است. البته افزایش نرخ بهره می‌تواند در کوتاه مدت منجر به رکود بازارها و حتی کاهش نرخ تورم شود اما در میان مدت و بلند مدت خود عامل رشد نقدینگی و تورم خواهد بود.

در اقتصاد سایر نقاط جهان نیز از افزایش نرخ بهره به منظور کنترل تورم استفاده می‌‎شود و هم اکنون فدرال رزرو آمریکا نیز همین سیاست را در پیش گرفته است اما این اهرم اقتصادی برای کنترل تورم حُکم مُسکن موقت را دارد و سیاست‌های زیربنایی دیگر در سایر حوزه های اقتصاد و سیاست بین الملل برای کنترل نرخ تورم باید پیگیری شود.

کارشناسان بارها هشدار داده اند که افزایش نرخ بهره منجر به افزایش هزینه های مالی شرکت ها برای تسویه تسهیلات خواهد شد و از سوی دیگر می‌تواند منجر به خروج سرمایه های کم ریسک از بازار بورس به سمت سپرده های بانکی شود.

علاوه بر این افزایش نرخ سود تسهیلات منجر به افزایش هزینه های تولید خواهد شد و در بلند مدت منجر به کاهش سود فعالیت‌های تولیدی و در نتیجه رکود صنایع و خروج سرمایه از فعالیت های تولیدی خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->