به گزارش شهرآرانیوز، افزایش پلکانی و ادامهدار مصالح ساختمانی از نیمه دوم سال کلید خورد. بر اساس اعلام مرکز آمار، مصالح اصلی ساختمانی ۶۰درصد رشد قیمت داشته است. از طرفی ابتدای سال دستمزد کارگران بهصورت رسمی از سوی دولت ۵۷درصد افزایش یافت که از دیگر عوامل افزایش هزینههاست. همچنین انجمن سیمان چندی پیش کف قیمت سیمان را پس از دو سال ثبات، ۳۵درصد افزایش داد و از ۳۶۰هزار تومان در هر تن به ۴۸۶هزار تومان رساند.
نعمتالله ظریف، دبیر انجمن صنفی انبوهسازان خراسان رضوی، در گفتوگو با شهرآرانیوز درباره تأثیر افزایش قیمت مصالح ساختمانی بر صنعت ساختمانسازی میگوید: افزایش قیمت مصالح ساختمانی و هزینههای دستمزد واقعیتی است که امروز در بخش صنعت ساختمان شاهد هستیم. برای مثال پلیاستایرن از ابتدای پاییز افزایش قیمت داشت و اکنون این افزایش به ۳۰۰درصد هم رسیده است. میلگرد و آهنآلات نیز رشد قابل توجهی از دو ماه گذشته داشتهاند. مسلما وقتی قیمت مصالح افزایش پیدا میکند، دستمزدها به همان نسبت افزایش مییابد.
به گفته وی، یکی دیگر از معضلات این افزایش قیمت، استفاده از مصالح بیکیفیت برای کاهش بهای تمامشده است. صنعت ساختمان ارتباط مستقیمی با نوسان ارزی ندارد، ولی ناخودآگاه این افزایش قیمت ارز خارجی بر این بازار هم تأثیر میگذارد.
ظریف یادآورشد: بانکها هماکنون تمایلی به پرداخت وام با توجه به تورم ندارند و همین امر باعث رکود در ساختوساز میشود و در نهایت با افزایش تقاضا در این بازار نرخ قیمت ساختمان افزایش پیدا میکند و بازار اجاره مسکن را هم بیتأثیر نمیگذارد. این افزایش قیمت مصالح اکنون بر پیشفروش ساختمان هم تأثیر گذاشته و حدود ۲میلیون تومان در قیمت پیشفروش مناطقی مثل قاسمآباد تأثیر گذاشته است.
وی ادامه داد: در طرح نهضت ملی مسکن هم امسال هر مترمربع را حدود ۸میلیون تومان اعلام کردهاند. در نتیجه وقتی برای سرمایهگذار و انبوهساز صرف نکند، طرح بهدرستی اجرا نمیشود. دولت با درنظرگرفتن همه جوانب باید پای کار ساختوساز بیاید. گفته شد زمینهای دولتی برای ساخت مسکن خدمت گرفته شود یا اینکه با ایجاد صندوق ملی مسکن، از پولهای حاصل از اقساط وام مسکن مهر حمایت شود. متأسفانه هیچکدام از این گفتهها محقق نشد و موجودی صندوق ملی مسکن اکنون صفر است. بانک مسکن هم در استان ما در حدود ۷هزار مسکن مشارکت نکرده است که مسلما نتیجه آن دو سال دیگر در بازار مسکن خودش را نشان میدهد.