شورای رقابت: نظارت سازمان حمایت جایگزین قیمت‌گذاری دستوری خودرو شد جولان محتکران و دلالان در بازار مسکن ایران درآمد خانوار‌های ایرانی در سال ۱۴۰۳ از هزینه‌ها جاماند ارزش سهام عدالت امروز یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار و درهم برای فردا (دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای روز دوشنبه (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) «خانه ملک» در مشهد تبدیل به «مرکز جذب سرمایه‌های خارجی» خواهد شد قیمت انواع میوه در میادین تره بار اعلام شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) کف کاذب مناسب فضا‌های پرتردد؛ چگونه بهترین سرمایه‌گذاری را انجام دهیم؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | رشد عجیب هایما ۸S بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دنا پلاس افت کرد ویدئو| وام ۶۵۰ میلیونی نهضت ملی مسکن به متقاضیان قبلی هم تعلق می‌گیرد افزایش ۳۰ درصد تولید و توزیع گوشت در خراسان رضوی در دهه پایانی صفر بررسی قیمت گوشت و مرغ در روز‌های پایانی ماه صفر در مشهد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) + جدول فرایند ثبت وصدور تمامی مجوز‌های صادره توسط بانک مرکزی الکترونیکی شد راه دشوار اعتمادسازی دانش‌بنیان‌ها در بین صنایع هر باک بنزین سوپر وارداتی ۳.۵ میلیون تومان آب می‌خورد! چرا ایران خودرو در افزایش قیمت خودرو تابع قانون نیست؟ مهلت استرداد اظهارنامه و بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴ تمدید شد بورس تغییر مسیر داد | ورود پول حقیقی به بازار سهام (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش کامل برق مشهد برای دهه پایانی صفر | مصرف برق به ۲۰۰۰ مگاوات می‌رسد آغاز واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۳ + جزئیات ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی تا ۳۰ مرداد ادامه دارد | برگزاری آزمون در ۲۸ شهریور دستمزد استاد محمود فرشچیان برای طرح پشت اسکناس ۲۰۰هزار تومانی چقدر بود؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۹۲ هزار تومان ویدئو | اگر چند حساب بانکی دارید مراقب این نکات باشید معافیت موقت صنایع خراسان رضوی از پرداخت ردیفی که موجب افزایش ۱۰ برابری قبوض برق می‌شود احتمال کاهش قیمت میوه در مشهد طی روز‌های منتهی به پایان صفر ۱۴۰۴ | مشکلی در تأمین میوه زائران نداریم طلا در مشهد گرمی ۶۵ هزار تومان گران‌تر شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | ربع سکه چند؟
سرخط خبرها
وعده سرخرمن

تنها ۵۰ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده است/انتقاد به طرح خرید حمایتی زعفران

  • کد خبر: ۱۴۲۵۵
  • ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۰
  • ۲
تنها ۵۰ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده است/انتقاد به طرح خرید حمایتی زعفران
با وجود گذشت یک ماه از اتمام خرید حمایتی تنها ۵۰ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده است و این مسئله سبب ایجاد انتقاداتی درخصوص طرح خرید حمایتی زعفران شده است.
امیررضا وثوقی - اوایل آبان بود که افزایش تولید زعفران بهانه‌ای برای دلال‌ها شد تا گل زعفران را به نصف قیمت سال گذشته، یعنی حدود کیلویی ۴۵ تا ۵۵ هزار تومان خریداری کنند. در همین زمان قیمت هرکیلوگرم زعفران که آبان‌ماه سال گذشته بین ۱۵ تا ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود، به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافت. ایجاد چنین شوک قیمتی‌ای به بازار یک پیامد داشت: تحت‌تأثیر قرار گرفتن معیشت ۱۲۹ هزار نفری که در خراسان رضوی از کشت این محصول امرار معاش می‌کنند. همین مسئله سبب شد تا به منظور کوتاه کردن دست واسطه‌ها، طرح خرید حمایتی زعفران در خراسان رضوی از دهه دوم آبان‌ماه به اجرا درآید. براساس این طرح زعفران پوشال معمولی هر کیلوگرم ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، زعفران پوشال مرغوب هرکیلوگرم ۹ میلیون تومان، شبه نگین هر کیلوگرم ۹میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و نگین هر کیلوگرم ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداری می‌شد. هر‌چند در زمان شروع طرح مسئولان وعده داده بودند که مبلغ زعفران خریداری‌شده را در بازه زمانی کوتاهی به کشاورزان پرداخت کنند، اما درحالی به انتهای دی‌ماه نزدیک می‌شویم که هنوز از ۷۰ تن زعفران خریداری‌شده از کشاورزان استان فقط مبالغ خرید ۱۷ تن زعفران در قالب ۲ چک‌لیست به کشاورزان پرداخت شده است. این مسئله سبب ایجاد انتقاداتی درخصوص طرح خرید حمایتی زعفران شده است.

زعفران را از دست دلال‌ها خارج کردیم
با‌این حال رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی با بیان اینکه طرح خرید حمایتی زعفران برای سومین بار از سال ۸۴ انجام شده است، می‌گوید: پیش از ورود سازمان تعاون روستایی برای اجرای طرح خرید حمایتی زعفران دلالان خون کشاورزان را می‌مکیدند و قیمت هر‌کیلو زعفران را به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان رسانده بودند. این مسئله سبب ضرر چشمگیر کشاورزان شده بود، اما سازمان تعاون روستایی زعفران را با قیمت کیلویی ۸ تا ۱۰ میلیون تومان از کشاورزان خریداری کرد و این مسئله سبب شد تا دست دلالان به میزان شایان توجهی از بازار زعفران کوتاه شود. ایرج ناصری‌مقدم می‌افزاید: در طرح خرید حمایتی در مجموع ۶۸.۵ تن زعفران خریداری شده است که امروز با پرداخت مقدار شایان توجهی از چک‌لیست سوم، مبلغ پرداختی سازمان تعاون روستایی به کشاورزان به حدود ۸۶.۵ میلیارد تومان خواهد رسید. وی ادامه می‌دهد: پرداختی‌های سازمان براساس چک‌لیست‌های مشخص در سامانه خرید زعفران که منوط به تاریخ خرید محصول است، نوبت به نوبت پرداخت می‌شود و تاکنون ۵۰ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده است. وی با اشاره به اتمام خرید حمایتی زعفران در ابتدای دی‌ماه می‌گوید: سازمان تعاون روستایی مرکزی به دنبال پرداخت هرچه‌سریع‌تر مطالبات کشاورزان است، بااین‌حال زمان پرداخت ۵۰ درصد باقی‌مانده مطالبات کشاورزان مشخص نیست. سازمان تعاون روستایی همه مسئولیت خود در قبال خرید زعفران و ثبت در سامانه را انجام داده است و چشم‌انتظار تأمین اعتبارات از سوی بانک‌ها و سازمان مدیریت کشور هستیم تا مطالبات معوق را پرداخت کند.

انتقاد از اجرای طرح
با‌این‌حال عضو شورای ملی زعفران با انتقاد از سازمان تعاون روستایی به دلیل توضیح ندادن نحوه اجرای طرح خرید تعاونی زعفران به نهاد مردمی فعال در حوزه کشت زعفران می‌گوید: با وجود گذشت چند سال از اجرای این طرح باید سیر اجرا به‌گونه‌ای باشد که ضعف‌های سال‌های گذشته جبران شود، اما این مسئله تحقق نیافته و در مقایسه با سال گذشته نه تنها نقاط ضعف طرح برطرف نشده است بلکه شاهد ابهامات بیشتری در نحوه پرداخت مطالبات کشاورزان هستیم. علی حسینی می‌افزاید: اگر این سازمان ضعفی در اجرای این طرح ندارد، چرا نمی‌گذارد نمایندگان کشاورزان بر اجرای درست این طرح، نحوه خرید‌و‌فروش زعفران و بقیه فرایند‌های آن نظارت داشته باشند. وی بیان می‌کند: سطح زیرکشت زعفران در خراسان رضوی حدود ۹۰ هزار هکتار است که از این سطح بیش از۳۱۰ تن محصول برداشت شده است. هرچند ورود سازمان تعاون روستایی سبب شد تا در فصل برداشت تعادل قیمت زعفران در بازار حفظ شود، اما دیرکرد در پرداخت پول کشاورزان سبب می‌شود تا در سال آینده کشاورزان رغبتی به فروش محصولات خود به سازمان تعاون روستایی نداشته باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
پیمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۲
0
2
بنده دقیقا دو ماه است زعفرانم را تحویل دادم
گفتند 30درصد به صورت 10 روزه و بعد از آزمایش پرداخت میشود و مابقی بعد از حدود یک تا دو ماه
حال دو ماه گذشته و حتی یک ریال به من پرداخت نشده
بنده دوباره دستم بشکند اگر محصولم را تحویل دولت دهم
پایین تر در بازار میفروشم تا طلب کارگر را بدهم و ما بقی را نگه میدارم تا زمانی که قیمت متعادل شود
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۷
0
0
با سلام و عرض ادب
اینجانب از تاریخ 21 آبان محصول خودم را تحویل دادم و تا الان 17 بهمن حتی یک ریال بحساب اینجانب پرداخت نشده است با پیگیریی که انجام دادم گفتن برای شما باید 50 درصد پرداخت میشده ولی هم اکنون هم شماره حساب درست است و هم اطلاعات داده شده به شرکت تعاونی .تا الان حتی ریالی پرداخت نشده بنده حواله مهر و امضا از جهاد و تعانی دارم ولی هیچکس پاسخگو نیست [...]
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->