افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: علامه مصباح، مصداق «اهل صبر و بصیرت» و استاد انسان‌سازی بود

  • کد خبر: ۱۴۳۱۶۳
  • ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۱
آیت‌الله علم‌الهدی: علامه مصباح، مصداق «اهل صبر و بصیرت» و استاد انسان‌سازی بود
نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: می‌توان «أَهْلُ الْبَصَرِ وَ الصَّبْرِ» را به‌طور شاخص در قامت مرحوم علامه مصباح دید؛ آنجا که در مقام مقابله با جریان منحط و گروه منحرف، نه‌تنها عقب‌نشینی نکرد، بلکه کوچک‌ترین ملاحظه و کوتاهی در تبیین حقیقت نمی‌کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دومین کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه مصباح یزدی که عصر روز دوشنبه در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، با بیان اینکه شخصیت برجسته این عالم مجاهد، تبیین‌کننده واقعیت‌ها بود، اظهار کرد: من از نزدیک با بیانات ارزشمند و افاضات عالی این استاد بزرگوار آشنا بودم و نه‌فقط من بلکه همه کسانی که محضر ایشان را به‌صورت مستقیم درک کردند، به جایگاه عالی ایشان از نظر علمی و فرهنگی اعتراف دارند. با این حال، عظمت مباحثات و مجاهده خستگی‌ناپذیر این عالم فرزانه بیشتر در عرصه مقابله با انحراف متجلی می‌شد؛ یعنی زمانی که با ابتکارات و نوآوری‌های علمی، آثار ارزشمند تربیتی و علمی تألیف می‌کرد و برای مناظره فقط ۳۰ دقیقه یا حتی کمتر نیاز بود تا ثابت شود که آیت‌الله مصباح یزدی در طرف مدافعان دین خدا از همه جهات و خصوصیات بر معارضان و منحرفان برتری و تفوق مبنایی دارد.

وی افزود: وجود باکرامت امیرمؤمنان(ع) می‌فرماید که در ستیز با جریان‌های انحرافی دشمن، شخصیت‌های خاصی قادر به نقش‌آفرینی هستند و حقیقت هم این است که معمولا شخصیت‌های برجسته علمی یا در مباحثات سیاسی شرکت نمی‌کنند و یا در صورت مشارکت، نقش‌آفرینی اثرگذاری ندارند؛ همان‌طور که در زمانه امیرالمؤمنین(ع) هم شاهد این بودیم و کمیل‌بن‌زیاد، مالک اشتر و عمار یاسر همه از یاران و اصحاب امیرمؤمنان(ع) بودند؛ اما هرکدام در عرصه خاصی فعالیت داشتند و زمان عبودیت و بندگی خدا که فرامی‌رسید، کمیل‌بن‌زیاد سرآمد زمانه بود، وقتی سخن از مراتب شجاعت و دلاوری در میدان جنگ به میان می‌آمد، همه مالک اشتر نخعی را مثال می‌زدند و زمانی هم که عرصه بصیرت و دشمن‌شناسی موردتوجه قرار می‌گرفت، کسی بر عمار یاسر برتری نداشت.

آیت‌الله مصباح از تخریب‌شدن و توهین‌شنیدن باکی نداشت

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به خاطره‌ای از دیدار خود با مرحوم علامه مصباح یزدی خاطرنشان کرد: به‌طور خاص، به یاد دارم که در دوران دولت اصلاحات، شخصیت علامه مصباح یزدی در خط مقدم مقابله با جریان‌های انحرافی بودند و به‌عنوان میدان‌دار جنگ عقیدتی با عناصر وقیح سیاسی ضدانقلاب مطرح می‌شدند. با این حال، زمانی رسید که من از اثرگذاری حجم توهین‌ها و تخریب‌ها در ایشان نگران شدم و موضوع را در قالب یک جمعی که به محضر مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی رسیده بودیم، به اطلاع حضرت علامه مصباح رساندم، اما ایشان با ناراحتی خاصی پاسخ دادند: چطور ممکن است که مردم مرا آیت‌الله و علامه خطاب کنند اما در برابر هتک به ساحت قدسی اهل‌بیت(ع) ساکت بمانم. این کلام علامه بر همه ما حجت شد که ایشان همه وجودش وقف در تبیین معارف اهل‌بیت(ع) است ولو اینکه این تبیین، ختم به برافروختن خشم معاندان و به راه افتادن تخریب‌ها و توهین‌ها باشد.

وی با اشاره به خطبه ۱۷۳ نهج‌البلاغه ادامه داد: ویژگی بارز علامه مصباح این بود که در برابر وظیفه‌ای که احساس می‌کرد، از هیچ عاملی خوف نداشت. امیرمؤمنان(ع) درباره آن می‌فرماید «وَ قَدْ فُتِحَ بَابُ الْحَرْبِ بَیْنَکُمْ وَ بَیْنَ أَهْلِ الْقِبْلَةِ وَ لَا یَحْمِلُ هَذَا الْعَلَمَ إِلَّا أَهْلُ الْبَصَرِ وَ الصَّبْرِ وَ الْعِلْمِ بِمَوَاضِعِ الْحَقِّ فَامْضُوا لِمَا تُؤْمَرُونَ بِهِ؛ یعنی جنگ میان شما و اهل قبله که تظاهر به اسلام می‌کنند، آغاز شده و این نهضت استمرار نمی‌یابد، مگر به دست کسى که اهل بصیرت و صبر باشد، جایگاه حق را بشناسد و به هر چه به آن مأمور شده است، عمل کند.»

امام‌جمعه مشهد تصریح کرد: سرسخت‎ترین حوزه‌های نبرد و جانکاه‌ترین عرصه تقابل با دشمن، جنگ نرم در مقابله با دشمنان شناخته‌شده حق نیست، بلکه تبیین و توجیه اشخاصی است که سوار بر مرکب انحراف، خود را حتی از جریان‌های خالص انقلابی هم معتقدتر می‌دانند. در این میدان، شخصیت برجسته مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی در عرصه بصیرت جوری مبارزه می‌کرد که گویا این شخصیت در عرصه آموزش و تربیت، فاقد اثرگذاری است.

وی تأکید کرد: مثل کلام امیرالمؤمنین(ع) همچون زمانه امروز ماست. همان‌طور که مرحوم علامه مصباح در هیچ عرصه‌ای از تبیین حقیقت دست بر‌نمی‌داشت و از این بابت، می‌توان «أَهْلُ الْبَصَرِ وَ الصَّبْرِ» را به‌طور شاخص در قامت مرحوم علامه مصباح دید؛ آنجا که در مقام مقابله با جریان منحط و گروه منحرف بود، نه‌تنها عقب‌نشینی نکرد، بلکه کوچک‌ترین ملاحظه و کوتاهی در تبیین حقیقت نمی‌کرد تا جایی که در یک برهه خاص، به یاد دارم که عده‌ای از بزرگان خود را به علامه رسانده و تلاش بسیار کرده بودند ایشان را فقط متقاعد به یک سازش موقت و دست‌برداشتن کوتاه‌مدت از تبیین حق کنند، اما موفق نشدند و همین موضوع، ثابت می‌کند که علامه مصباح در مقام دفاع مکتبی از دین خدا، سازش‌ناپذیر بود.

علامه مصباح سازنده و مرحوم مطهری ناشر اندیشه بود

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر اینکه انتظار همیشگی از عالمان به مواقع و مواضع حق این است که در برابر انحراف کوتاه نیایند، گفت: کلام نافذ و اثرگذاری خاصی که علامه مصباح داشت، شرایط را به‌گونه‌ای رقم می‌زد که در عرصه‌های تربیتی در مقام یک استاد انسان‌ساز ظاهر شوند و تأثیرگذاری را به‌جایی برسانند که در یک دوره تربیتی کوتاه، صف به صف جوانان دانشجو و طلبه را به قهرمانان انحراف‌ستیز و رزمندگان مقاوم تبدیل کند تا در جنگ ایدئولوژیک جامعه به‌عنوان سرباز وفادار اسلام و دین خدا عمل کنند.

وی ابراز کرد: جالب هم اینجا بود که علامه مصباح همیشه تمرکز بر عموم دانشجویان و طلاب داشت و هرگز محدود به اساتید و علما نمی‌شد. در سال‌های آغازین انقلاب که مقارن با زمان نفوذ جریان خطرناک و خاموش مارکسیسم اسلامی در دانشگاه‌های کشور بود، این رویکرد را داشت و تا آخرین سال‌های عمر بابرکت خود نیز آن را حفظ کرد. با این حال، در تمام طول این سال‌ها تنها هم بود، اما نه به آن معنا که کسی همراهش نمی‌شد، بلکه به این معنا که ابتکار عمل همیشه در دست ایشان حفظ می‌شد و علامه که خط فکری جبهه مقابل را می‌شکست، بقیه پشت‌سر ایشان راه می‌افتادند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید جهاد انحراف‌ستیزانه به‌عنوان یکی از سرفصل‌های شخصیتی علامه مصباح تبیین شود، ابراز امیدواری کرد: در تاریخ انقلاب اسلامی، علامه مصباح سازنده اندیشه بود و مرحوم مطهری ناشر آن. از خداوند متعال می‌خواهیم که به برکت ساحت باکرامت حضرت علامه مصباح یزدی، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های کشور را از مکارم و معارف اندیشه علامه بهره‌مند بگرداند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->