برگزاری کنگره شعر توس تا نیشابور + جزئیات «پدر قهوه» سریال جدید مهران مدیری در راه شبکه نمایش خانگی چندخطی درباره‌ی کتاب «فلسفه‌ی پیاده‌روی» نوشته‌ی فردریک گرو | بجنبید، منتظرمان هستند! بازگشت بهروز افخمی با «هفت» به تلویزیون + زمان پخش تئاتر کمدی «هشتگ، بچه‌شهرستانی‌ام» روی صحنه می‌رود + پوستر و زمان اجرا انعکاسی از مظلومیت غزه در «خاورمیانه» | گفتگو با احمدرضا عبیدی (ججو) به مناسبت انتشار موزیک ویدئو جدیدش فردوسی و «شاهنامه» در نگاه محمدعلی اسلامی ندوشن «صحبت یار» در نگارخانه فردوسی + عکس اضافه شدن شخصیت «غرغر خان» به باغ شادونه نقد کامل فیلم تلماسه ۲ (Dune 2) | زیبایی و وحشت «پهلوان هرگز نمی‌میرد» و «پهلوان واقعی» در تلویزیون + زمان پخش پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین ۱۴۰۳ |«هویزه» مشهد در جمع پرفروش‌ها ماجرای شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟ «نردبان آسمان» به کتاب‌فروشی‌ها آمد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تجلیل از کارگردان فلسطینی در جشنواره فیلم سارایوو فیلم‌های اولین هفته اردیبهشت ۱۴۰۳ (۶ و ۷ اردیبهشت) + زمان پخش
سرخط خبرها

استاد آجر تراش نیشابوری درگذشت

  • کد خبر: ۱۴۳۵۰
  • ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۶
استاد آجر تراش نیشابوری درگذشت
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور گفت: استاد محمدقاسم اَخَوی‎یان پیشکسوت معماری سنتی که سال ۱۳۰۵ در این شهرستان متولد شده بود به دلیل کهولت سن در ۹۳ سالگی درگذشت.

محمد اسماعیل اعتمادی افزود: اخوی‎یان جزء معدود استادان تیشه‌داری و آجرتراشی در ایران بود که بیش از نیم قرن از عمر خود را در زمینه هنر آجر تراشی و مرمت بناهای تاریخی صرف نمود و تاکنون آثار بسیاری از این هنرمند به عنوان آثار ملی از سوی میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.

وی دو ستون از ستون‌های آجرین ورودی بلوار خیام در نزدیکی آرامگاه عمر خیام و ستون‎های یادبود باغ ملی را از مشهورترین آثار استاد مرحوم اخوی‎یان در شهر نیشابور ذکر کرد و گفت: مرحوم اخوی‎یان از کودکی زیر نظر اساتید بزرگی همچون مرحوم معمارباشی و استاد صالحی مشغول به فراگیری هنر آجر تراشی و تیشه‌‎داری بودند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور عنوان کرد: در خلال برگزاری کنگره جهانی عطار از شاهکار آجرکاری هفت شهر عشق و سیمرغ مرحوم محمدقاسم اَخَوی‌یان، رونمایی شد؛ البته تاکنون این اثر فاخر و ارزشمند که با چندین هزار آجر ساخته شده در جایی نصب نشده که امیدواریم شورای شهر برای به نمایش گذاشتن این اثر اقدامات لازم را انجام دهند.

وی گفت: استاد مرحوم اخوی‎یان تنها «استاد کار» آجر تراش ایران بود که آجر را وسیله‌‎ای مناسب برای زنده نگه داشتن نقش‎های تاریخی می‎دانست و در تمام زندگی خود تلاش نمود هنر تیشه‌داری و آجرتراشی را حفظ نماید.

اعتمادی خاطرنشان کرد: استاد اخوی‎یان چندین دهه از عمر خود را به مرمت بناهای تاریخی همت گماشت و آثار ارزشمندی در زمینه آجر تراشی به یادگار گذاشته بود و از سویی دارای سبک مخصوص در آجر تراشی و تزئینات سنتی بود.

وی افزود: مرحوم استاد اخوی‌یان در رشته‌های آجرتراشی، قلم‌زنی، آسیاب‌سازی، گنبدسازی، مرمت، آهنگری، پنجره‌سازی فعال بوده‌ و پس از پژوهش‌های باستان‌شناسی در نیشابور برای اولین‌بار استفاده از طرح‌های آثار مکشوفه از نیشابور قدیم را بر روی آجر مطرح و اجرا کرد.

اعتمادی گفت: به همت استاد مرحوم محمدقاسم اَخَوی‎یان بود که بسیاری از خانه‌‎ها و ساختمان‌های تاریخی شهر نیشابور بازسازی و یا مرمت شدند و اکنون مردم از آن‌ها استفاده می‎کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور افزود: به پاس یک عمر تلاش، دی‌ماه سال گذشته کاشی ماندگار بر سر درب منزل مرحوم محمد قاسم اخوی‌یان استاد آجر تراش در نیشابور نصب شد.

محمدقاسم اَخَوی‎یان پیشکسوت معماری سنتی سال 1305 در شهرستان نیشابور متولد و پس از چندین دهه تلاش به دلیل کهولت سن و بیماری در سن 93 سالگی درگذشت.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->