سری گلکسی S25 سامسونگ رونمایی شد| اعلام قیمت و تاریخ عرضه پرچم‌دار جدید رقابت انسان‌ها و ربات‌ها در نیمه‌ماراتن چین نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر سال آینده به فضا پرتاب می‌شود گروه «تپسل» اپلیکیشن «کافه بازار» را خرید تجار بالاخره می‌توانند آیفون‌هایی را که شناسه‌شان باز شده، ثبت سفارش کنند توکن PX «نات پیکسل» لیست شد + قیمت اولیه راس اولبریکت کیست؟ | خالق موفق‌ترین دارک‌وب خریدوفروش مواد مخدر ترامپ برای راس اولبریکت، خالق وب‌سایت «جاده‌ی ابریشم»، فرمان عفو صادر کرد استعفای رئیس ناسا آمریکا همزمان با آغاز دولت دوم ترامپ فرهنگستان جایگزین «فوروارد» را معرفی کرد ترامپ دستور بایدن برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی را لغو کرد آیا رمزارزها در نوسان‌ نرخ ارز اثرگذار هستند؟ بیش از ۵۷ هزار حمله سایبری در پاییز ۱۴۰۳ علیه ایران اتفاق افتاد+جزئیات با حمایت ترامپ، ممنوعیت تیک تاک در آمریکا برداشته شد پیام هکرها برای کسب‌وکارهای رژیم صهیونیستی: «غزه پیروز است!» مدت ریلزهای اینستاگرام به ۳ دقیقه‌ افزایش یافت پشتیبانی از فناوری صوتی Eclipsa به گوگل کروم و اندروید می‌آید آمریکایی‌ها بعد از ممنوعیت تیک تاک در کشورشان، از چه سرویسی استفاده می‌کنند؟ امکان رجیستری آیفون‌های فعال قبل از مصوبه دولت فراهم شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) چرا فعالیت تیک تاک در آمریکا متوقف شد؟ + حواشی و واکنش‌ها جزئیاتی تازه از پرونده پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در فرانسه (۲۹ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پاسخ علم به یک سوال مهم: چرا خوردن شکلات این‌قدر جذاب است؟

  • کد خبر: ۱۴۵۴۸۹
  • ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۲
پاسخ علم به یک سوال مهم: چرا خوردن شکلات این‌قدر جذاب است؟
گروهی از دانشمندان به رهبری یک پژوهشگر ایرانی به نام دکتر سیاوش سلطان‌احمدی، مدعی شده‌اند که بالاخره می‌دانند محبوبیت بالای شکلات از کجا ناشی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز -  این پژوهشگران می‌گویند شکلات دارای لایه‌ای از چربی است که آب‌شدن آن در دهان را به تجربه‌ای جذاب تبدیل می‌کند. درنتیجه اگر مقدار چربی لایه‌های داخلی شکلات را کمتر کنیم، این خوراکی سالم‌تر می‌شود، اما همچنان جذاب باقی می‌ماند.

محققان دانشگاه لیدز به رهبری دکتر سلطان‌احمدی دریافته‌اند که مغز سخت شکلات با لایه‌ای از چربی پوشیده شده است که به‌محض برخورد با زبان حسی ویژه را برای ما ایجاد می‌کند. سپس ذرات سفت کاکائو آزاد می‌شوند و آن‌ها هم در ایجاد احساس چشایی موسوم به حس شکلات نقش مهمی ایفا می‌کنند.

درنتیجه، دانشمندان مدعی‌اند که چربی داخلی‌تر در شکلات نقش محدودتری در ایجاد این تجربه دارد و اگر مقدار آن را کم کنیم، می‌توانیم بدون آسیب واردکردن به تجربه کلی، خوراکی سالم‌تری داشته باشیم. «ان‌وشا سارکار»، استاد دانشکده علوم غذایی و تغذیه دانشگاه لیدز می‌گوید: «شکلات چه ۵ درصد چربی داشته باشد، چه ۵۰ درصد، همچنان ذرات خاص خود را در دهان به‌وجود می‌آورد و حس شکلات را ایجاد می‌کند.»

محققان باور دارند که نکته مهم محل قرارگیری چربی است و پژوهش‌ها نشان داده است که این لایه باید در بخش بیرونی شکلات باشد. این اولین‌باری است که دانشمندان در یک مطالعه علمی چگونگی واکنش این خوراکی با زبان را بررسی کرده‌اند.

دکتر سلطان‌احمدی می‌گوید: «پژوهش ما این فرصت را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند تا به‌شکلی هوشمندانه شکلات تلخ تولید کنند و سطح کلی چربی را بالا نبرند.» گفته می‌شود که شکلات تلخ در مقایسه با شکلات شیری به‌خاطر مقدار کمتر چربی سالم‌تر است، اما به همین دلیل جذابیت چشایی کمتری دارد.

آن‌ها برای انجام این تحقیق از سطحی سه‌بعدی شبیه به زبان استفاده کردند که خودشان آن را در دانشگاه لیدز توسعه داده بودند. دانشمندان حالا امیدوارند که این یافته‌ها و این ابزار مفید بتوانند در پژوهش پیرامون محصولات دیگری مثل بستنی، مارگارین و پنیر هم کاربرد داشته باشند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->