تکتم جاوید- به گزارش شهرآرانیوز، رضا کشتیدار در گفتگو با خبرنگار ما افزود: از این تعداد، ۴۹۲ نیرو مدارک تحصیلی مرتبط با حوزه سلامت و ۱۵۷ نفر از سایر رشتهها در این بخش به ما کمک میکنند که برای این تعداد دورههای آموزشی توانمندسازی برگزارکردهایم.
وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه برنامههای بهداشتی باید در هرسه مقطع تحصیلی انجام شود در حال حاضر پوشش بالای ۹۰ درصد در مقاطع ابتدایی داریم. اما به دلیل کمبود نیرو طرح وزارتخانه را اجرامیکنیم که تعیین یک رابط بهداشت از بین مدیریت و پرسنل مدرسه است تا برنامه بهداشتی مدرسه توسط وی رصد و پیگیری شود.
وی در ادامه افزود: ساماندهی و اولویت تعیین مراقب سلامت براساس اهمیت فرهنگسازی در مدارس ابتدایی است و توزیع نیرو هم دراین مدارس به ترتیب مدارس دخترانه ابتدایی، پسرانه ابتدایی، دخترانه متوسط اول، پسرانه متوسطه اول و متوسطه دوم است. هم اکنون ۴۰۸ مدرسه شبانهروزی در استان داریم که این مدارس هم در اولویت مراقبت سلامت هستند.
این مقام مسئول همچنین با اعلام اینکه براساس استاندارد به ازای هر ۷۵۰ دانشآموز شهری ۳۰ ساعت مراقب سلامت تعلق میگیرد، خاطرنشان کرد: اگر مدرسهای این تعداد دانشآموز داشتهباشد، مراقب سلامت ثابت در مدرسه دارد، اما برای هردو یا سه مدرسه با جمعیت کمتر، یک مراقب سلامت دارند تا دوروز در هفته به هر مدرسه سربزند.
کشتیدار درخصوص وضعیت مدارس غیردولتی افزود: این موظف هستند در چارت خود برمبنای همان تعداد ذکرشده مراقب سلامت داشتهباشند. درصورتی که مدرسهایی بدون مراقب سلامت اداره شود و به ما اعلام شود، موضوع را پیگیری خواهیمکرد.
وی همچنین یادآورشد: مراقبان سلامت برنامه غربالگری بیناییسنجی، شنواییسنجی، کنترل پدیکلوز، آموزشهایی همچون مراقبت از دهان و دندان، روش صحیح مسواکزدن و آموزش تمام موارد بهداشت فردی را به دانشآموزان آموزش میدهند و با والدین ارتباط دارند. همچنین یکی از وظایف مراقبان سلامت، بازدید و کنترل وضعیت بهداشتی بوفه مدارس است.