رئیس جمهور به استان البرز سفر کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) برگزاری رژه روز ارتش در تهران و سایر شهرهای ایران متکی: در محاسبات آمریکایی‌ها تصور حمله به ایران به راحتی جا نمی‌گیرد ترامپ: رئیس‌جمهوری چین مرد مغروری است| او نمی‌داند چطور باید توافق کند! جان باختگان ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ نفر رسید افزایش تعداد قربانیان حادثه کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ تن حماس بیانیه داد: فلسطینیان کرانه باختری قیام کنند اختلاف بین صهیونیست‌ها و آتش افروزی در یک کنیسه در تل‌آویو رئیس جمهور آذربایجان: خواهان روابط خوب با ایران هستیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی لغو سه ماهه تعرفه‌های ترامپ علیه کشورها غیر از چین ! افزایش تعرفه کالا‌های چینی به ۱۲۵ درصد چشم بینای پدافند بر حریم هوایی ایران| گزارش اختصاصی شهرآرانیوز از ناگفته‌های شبکه پدافندی کشور رژیم صهیونیستی به اطراف مدرسه‌ای در جنوب لبنان حمله کرد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ضرب‌العجل یک هفته‌ای کمیسیون اصل ۹۰ به بیمه مرکزی برای اجرای کامل سامانه املاک و اسکان ارتش اسرائیل: سربازان بسیاری را در غزه از دست داده‌ایم چین ۱۸ شرکت آمریکایی را تحریم کرد| پاسخ به جنگ اقتصادی ترامپ چین به شهروندان خود برای سفر به آمریکا هشدار داد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان علی‌اف برای عادی‌سازی روابط با ایران شرط گذاشت! لایحه دوفوریتی واگذاری اختیار تعیین ساعت رسمی به دولت تصویب شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: نباید برای پیشبرد کار‌ها معطل منابع بمانیم شمار شهدای بمباران شجاعیه غزه به ۳۵ شهید افزایش یافت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حمله جدید یمنی‌ها به تل‌آویو و ناو هواپیمابر آمریکا (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) رسانه صهیونیستی فاش کرد: ارتش تصمیم دارد رفح را به بخشی از منطقه حائل تبدیل کند حضور ۴۰۰۰ سرباز انگلیسی در عملیات منطقه هند-اقیانوسیه کشته شدن ۹۸ نفر در حادثه ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن
سرخط خبرها

عاقبت مصوبه غیر الزام آور پارلمان!

  • کد خبر: ۱۴۷۶۰۳
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۹
عاقبت مصوبه غیر الزام آور پارلمان!
درباره مصوبه غیرالزام آور اخیر پارلمان اروپا، فرانسوی ها، آلمانی‌ها و کشور‌های مهم دیگر اتحادیه مثل ایتالیا و اسپانیا به خوبی می‌دانند که اگر بخواهند این مصوبه را بپذیرند و اجرا کنند، منافع و امنیت ملی آن‌ها به صورت جدی به خطر می‌افتد.

کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و مشخصا کشور‌های مهم این اتحادیه از جمله آلمان و فرانسه که از قضا نقش محوری هم دارند، رویه‌ای را که در طول سال‌های گذشته تا به امروز داشته اند، این بوده است که اگر تصمیمی در داخل کشور اتخاذ می‌کردند و آن تصمیم را موافق با امنیت و منافع ملی خودشان می‌دانستند، از جاری شدن آن در اتحادیه نیز حمایت و پشتیبانی می‌کردند.

اما برعکس آن هم بوده است؛ یعنی این گونه نبوده که این کشور‌ها منافع و امنیت ملی خودشان را قربانی تصمیمات اتخاذ شده در اتحادیه اروپا کنند. به عبارتی هر کدام از این کشور‌های عضو به ویژه کشور‌های قدرتمند و محوری، تصمیمات اتحادیه را در چهارچوب تصمیمات و منافع خودشان می‌پذیرفتند و در این فضا حرکت کرده و می‌کنند. درباره مصوبه غیرالزام آور اخیر پارلمان اروپا، فرانسوی ها، آلمانی‌ها و کشور‌های مهم دیگر اتحادیه مثل ایتالیا و اسپانیا به خوبی می‌دانند که اگر بخواهند این مصوبه را بپذیرند و اجرا کنند، منافع و امنیت ملی آن‌ها به صورت جدی به خطر می‌افتد. در واقع دلیلی هم ندارد چنین حرکتی را انجام دهند و نفعی هم از این حرکت نمی‌برند.

به همین خاطر وارد این بازی نمی‌شوند و اعتنایی به آن مصوبه خاص نمی‌کنند. افرادی که سازوکار اجرایی اتحادیه اروپا و نحوه تعامل کشور‌های عضو با ساختار اتحادیه را بررسی می‌کنند، این برایشان واضح است و موضوع پیچیده‌ای نیست؛ به همین دلیل از ابتدا که چنین مصوبه‌ای مطرح شد، کارشناسان امر می‌دانستند که این مصوبه بیشتر یک بحث تبلیغاتی است، یعنی بهره‌ای از اجرا نخواهد برد و جدی نیست و خیلی وزنی هم ندارد. چون چنین مصوبه‌ای اگر به فرض توسط کشور‌های عضو اتحادیه پذیرفته شده و اجرایی شود، نفع خاصی برایشان به ارمغان نخواهد آورد و، اما در مقابل برای منافع ملی کشورشان به صورت جدی زیان بار خواهد بود؛ بنابراین دلیلی ندارد که این کشور‌ها زیر مصوبه‌ای را امضا کنند که هیچ خاصیتی ندارد و فقط دردسرساز است.

در یک مورد کاملا متفاوت شاهد بودیم که تروریستی اعلام کردن گروه حزب ا... لبنان توسط کشور‌های عضو اتحادیه اروپا با فرازونشیب‌های زیادی همراه شد و همه کشور‌های اروپایی آن را نپذیرفتند و خیلی دچار دست انداز شد. به عنوان مثال آلمانی‌ها که آن را پذیرفتند، زیان کردند و موقعیت خودشان را در کشور لبنان از دست دادند. قبلا آلمانی‌ها به عنوان واسطه بین رژیم صهیونیستی و حزب ا... عمل می‌کردند که از این جایگاه سقوط کردند.

این اتفاقات درباره گروه حزب ا... لبنان بود. موضع سپاه بسیار متفاوت است و وزن و جایگاه آن خیلی فرق می‌کند و کشور‌های اروپایی دلیلی نمی‌بینند که بخواهند با مصوبه پارلمان اروپا همراهی کنند. منطقی هم ندارد و منافع آن‌ها به شکل فعلی تأمین می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->