کوه اسناد «بی بی سی» درباره نیکا شاکرمی، موش زایید + تصویر جمعی از معلمان با رهبر انقلاب فردا چهارشنبه دیدار می‌کنند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) موافقت ارتش رژیم صهیونیستی با تداوم جنگ در غزه سوناک: حجم کمک‌های امدادی به غزه باید بیشتر شود واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه در قدس اشغالی + فیلم قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در قلب تل‌آویو (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) گوترش حماس و اسرائیل را به آتش‌بس فراخواند پیشرفت ملموس در سازش ریاض - تل‌آویو صنعا: عربستان تمایل به تکمیل مذاکرات با یمن دارد نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم لاپید: تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است حمله پهپادی به یک کشتی در اقیانوس هند (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کشور: اتباع بیش از این نباید وارد کشور شوند بن‌گویر: نتانیاهو به من قول حمله به رفح داد رافائل گروسی راهی ایران می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد موج جدید حمله موشکی از لبنان به اراضی اشغالی وزارت خارجه روسیه: از سال ۲۰۲۲ آماده مذاکرات صلح بوده‌ایم خراسان‌ رضوی از نظر تعداد مراکز شبه‌خانواده، رتبه اول کشور را دارد توییت نماینده سابق مجلس بریتانیا در حمایت از مردم غزه + عکس
سرخط خبرها

منطق حاکم بر روابط

  • کد خبر: ۱۷۰۰۷۵
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹
منطق حاکم بر روابط
آنچه ما در دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی شاهد بودیم، یک سیاست معقول و منطقی در چهارچوب سیاست منطقه‌ای بوده است.

در خبر‌ها داشتیم آیت ا... رئیسی که بامداد دوشنبه ۲۲ خرداد در صدر هیئتی سیاسی و اقتصادی و در راستای تقویت روابط با کشور‌های دوست و همسو، عازم کشور‌های ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا در آمریکای لاتین شده بود، پس از سفری پنج روزه به آمریکای لاتین به تهران بازگشت.

آنچه ما در دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی شاهد بودیم، یک سیاست معقول و منطقی در چهارچوب سیاست منطقه‌ای بوده است؛ یعنی ما به جای اینکه روابط خارجی خودمان را به آمریکای شمالی و اروپای غربی متصل کنیم، می‌آییم یک سبد متنوع در مناطق مختلف که ما در آن مناطق دارای مزیت هستیم، یعنی از آمریکای لاتین تا آسیاپاسفیک و به عنوان مثال اندونزی در نظر می‌گیریم.

سبد‌های مختلف از مناطقی که جمهوری اسلامی در آن‌ها مزیت‌های مختلف اقتصادی فناوری و فرهنگی دارد، در نظر گرفته شده است. به همین خاطر بر اساس مزیت‌های خودمان به دنبال ایجاد رابطه و توسعه آن هستیم.

در این حالت طبیعتا مجال بیشتری برای روابط اقتصادی با توجه به ارزش افزوده تجاری و تراز مثبت تجاری پیش می‌آید؛ یعنی ما در این نوع روابط با کشور‌هایی در ارتباطیم که به نسبت آن‌ها مزیت‌های مختلف فناوری علمی و کالا‌های اقتصادی و محصولات مختلف داریم و این روش می‌تواند علاوه بر ایجاد و توسعه شغل در کشور تراز مثبت تجاری برای ما ایجاد کند و وضعیت اقتصادی ما را در مسیر درست و بهبود قرار دهد و در عین حال موجب رفع نیاز کشور‌های مختلف از طریق جمهوری اسلامی شود تا از این طریق بتوانیم حمایت‌های سیاسی این کشور‌ها را در مجامع بین المللی داشته باشیم.

از طرفی اگر این اقدامات با دقت انجام شود، موجب توسعه فرهنگ انقلاب اسلامی و فرهنگ ایرانی در این کشور‌ها خواهد شد.

در برخی موارد ما می‌خواهیم خرید کرده و نیاز خودمان را برطرف کنیم. باید به سمت کشور‌هایی برویم که دارای آن امتیاز هستند؛ اما وقتی ما می‌خواهیم مزیت‌های خودمان را عرضه کنیم، هر کشوری که بتواند توانمندی‌ها و خدمات فنی و مهندسی و دانش ما را خرید کند، طبیعی است که از این زاویه با آن‌ها مراوده خواهیم داشت.

درنهایت مجموعه اقدام‌ها اگر در حوزه اجرا با موفقیت روبه رو شود، دستاورد‌های مختلفی از جمله ایجاد شغل، ایجاد مزیت اقتصادی برای کشور تا توسعه فرهنگی و صدور فرهنگ ایرانی اسلامی به دیگرکشور‌ها و جلب حمایت این کشور‌ها در مجامع جهانی دربرخواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->