هشدار سازمان ملل درباره مردم شمال غزه سردار سلامی: دشمن می‌خواهد صحنه حق و باطل را وارونه جلوه دهد واکنش پوتین به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا فواد حسین: ایران از عراق به اسرائیل حمله نخواهد کرد بازداشت افسر ارشد رژیم صهیونیستی به سبب انتقاد به جنگ غزه چراغ سبز ترامپ به روسها: با پوتین گفت وگو خواهم کرد پیام تسلیت رئیس دفتر رئیس جمهور به داود میرباقری پرواز مستقیم شیراز به جزیره بوموسی برقرار می شود شمار شهدای لبنان از ابتدای حملات رژیم اسرائیل به ۱۷ هزار تن رسید (۱۷ آبان ۱۴۰۳) گفتگوی ترامپ با رئیس جمهور کره جنوبی درباره حضور سربازان کره‌شمالی در جنگ اوکراین حاجی بگلو: تمدید فعالیت دوره شوراها، هفته آینده در مجلس اعلام وصول می‌شود جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران: خدمت رسانی مراکز درمانی سپاه، تنها محدود به کارکنان نیست هیئت اعزامی ارتش بلاروس از دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش بازدید کرد بزرگداشت روز پرستار با حضور جمعی از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران رهبر معظم انقلاب: شهید حسن نصرالله به اسلام عزت داد پیام رهبر معظم انقلاب به دست‌اندرکاران برگزاری همایش بین‌المللی جناب «جعفربن‌ابی‌طالب» + فیلم دیدار استاندار خراسان رضوی با دبیر شورایعالی فضای مجازی کشور ۵۲ درصد صهیونیستها برکناری گالانت را به دلیل مسائل حزبی میدانند کاملا هریس طی یک سخنرانی اعلام شکست می‌کند محسن رضایی به انتخاب ترامپ واکنش نشان داد عراقچی: ریشه بحران در منطقه نسل کشی رژیم صهیونیستی است نخستین گفتگوی «نتانیاهو» با «ترامپ» پس از انتخابات آمریکا هلاکت ۱۲ عضو گروهک جیش الظلم (۱۶ آبان ۱۴۰۳) تاکید استاندار خراسان رضوی بر تشکیل اتاق فکر برای حل مشکلات محیط زیستی استان تمامی عاملان حادثه تروریستی تفتان دستگیر یا به هلاکت رسیدند (۱۶ آبان ۱۴۰۳) مرکز تجمع نظامیان اسرائیلی در آویویم زیر موشک باران حزب الله (۱۶ آبان ۱۴۰۳) بیانیه پایانی دومین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری | جمهوری اسلامی حق مقابله و دفاع مشروع را برای خود محفوظ می‌داند
سرخط خبرها

چند مقام طالبان به دنبال تغییر ملا هبت‌الله آخوندزاده

  • کد خبر: ۱۴۸۳۴۸
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۶
چند مقام طالبان به دنبال تغییر ملا هبت‌الله آخوندزاده
منابع خبری به رسانه «نیوز ۱۸» می‌گویند که مقام‌های ارشد طالبان در حال بررسی گزینه برکناری ملا هبت‌الله آخوندزاده از رهبری این گروه‌ هستند، زیرا ممنوعیت آموزش دختران را تهدیدی برای وحدت در حکومتشان می‌دانند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این منبع می‌گوید که از ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر طالبان، در حکم گزینه احتمالی برای جانشینی مسند رهبری طالبان نام برده می‌شود، اما بحث بر سر برکناری ملا هیبت‌الله هنوز در مراحل اولیه است. 

تنها یک عکس منتسب به ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر کنونی طالبان، به نشر رسیده است و طالبان تاکنون هیچ ویدیو یا تصویر دیگری از او منتشر نکرده‌اند. هرازگاهی رسانه‌های وابسته به طالبان و سخنگویان این گروه ادعا می‌کنند که رهبرشان با افراد معینی دیدار می‌کند.

سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) طالبان، و ملا یعقوب، وزیر دفاع طالبان، خواهان سرکوب طالبان تندرو نیستند، اما می‌خواهند مسیر حکومتشان را تغییر دهند. 

این رسانه ادعا کرده است که این دو مقام طالبان مذاکراتی با ملا هبت‌الله آخوندزاده در پیوند با آموزش و کار زنان داشتند، اما این مذاکرات نتیجه‌بخش نبوده است.  

بنا به این گزارش، برخی از مقام‌های طالبان در نظر داشتند که پس از برکناری آخوندزاده، سراج‌الدین حقانی به‌ رهبری طالبان برگزیده شود، اما او با این موضوع مخالفت کرده است. ملا یعقوب هم جوان است و قادر نیست رهبری طالبان را بر عهده گیرد.  

وزیران داخله و دفاع طالبان که نفوذ زیادی در حکومت دارند، می‌کوشند با جهان تعامل کنند و برای بیرون رفتن از بحران کنونی کشور، خواستار جلب کمک‌های کشورهای خارجی‌اند. 

طالبان به دختران فقط تا کلاس ششم اجازه تحصیل می‌دهند. آنان به‌تازگی با صدور فرمان‌هایی، تحصیل دختران را در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، و کار زنان را در نهادهای غیردولتی نیز ممنوع اعلام کردند. 

این اقدامات زن‌ستیزانه طالبان با واکنش‌ها و انتقادهای تند در داخل و خارج از افغانستان مواجه شده است. زنان افغان در مخالفت با این اقدامات طالبان، بارها تجمع و راهپیمایی کردند، اما این اعتراض‌ها به دست طالبان سرکوب شد.  

مقام‌های طالبان تاکید دارند که اجرای احکام شریعت اسلامی از اهداف کلیدی حکومتشان است.  

طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ با سرنگونی حکومت پیشین افغانستان که از حمایت غرب برخوردار بود، بر سراسر کشور تسلط یافتند. آنان در این مدت محدودیت‌های شدیدی بر آزادی‌های فردی و اجتماعی شهروندان، به‌ویژه زنان، وضع کردند.  

طالبان زنان و مردان متهم را در ملاء‌عام و در استادیوم‌های ورزشی شلاق زدند و دست‌کم یک نفر را در استان فراه در غرب افغانستان، در ملاء‌عام اعدام کردند.  

اعضای هیات طالبان در جریان مذاکرات صلح با ایالات متحده آمریکا در دوحه، تاکید داشتند که به آزادی‌های فردی و حقوق زنان پایبندند، اما وقتی به حکومت رسیدند، نخستین اقدامات حکومتشان وضع محدودیت بر آزادی‌های فردی و اجتماعی بود. 

طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز بر افغانستان تسلط داشتند و در آن زمان هم دختران و زنان از حقوق اولیه و انسانی خود، از جمله حق کار و آموزش، محروم بودند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->