تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم انتشار آگهی مسکن بدون ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان ممنوع است
سرخط خبرها

میزان فروش آیفون افت کرد

  • کد خبر: ۱۴۸۶۴۴
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۰
میزان فروش آیفون افت کرد
اپل برای نخستین بار در سه سال و نیم گذشته، کاهش درآمد و سود سه ماهه را در پی اختلالات زنجیره تامین آیفون در چین و عرضه تعداد کمتری گوشی به بازار در فصل تعطیلات، منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، این عملکرد ضعیف تر از حد مطلوب، وابستگی اپل به چین برای تولید را نمایان کرد و و پس از آن روی داد که شیوع کووید در کارخانه شرکت فاکسکان در شهر ژنگژو که بزرگترین پایگاه تولید این گوشی در چین است، تولید جدیدترین مدلهای آیفون را با اختلال روبرو کرد.

تیم کوک، مدیر عامل اپل اعلام کرد: با وجود اینکه انتظار می رود فروش آیفون شتاب پیدا کند، درآمد این شرکت در سه ماهه نخست سال میلادی جاری، ضعیف‌تر از مدت مشابه سال گذشته خواهد شد که به معنای آن است که فروش محصولات دیگر اپل ممکن است به دلیل تقاضای ضعیف تر، دچار کاهش شود.

مجموع درآمدهای اپل در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲، به ۱۱۷.۲ میلیارد دلار رسید که ۵.۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۱ کاهش داشت و پایینتر از ۱۲۱.۱ میلیارد دلار پیش بینی شده توسط تحلیلگران بود. سود خالص این شرکت به ۳۰ میلیارد دلار رسید که ۱۳.۴ درصد کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۱ و همچنین پایینتر از پیش بینی تحلیلگران بود. درآمد اپل به ازای هر سهم، ۱.۸۸ دلار بود.

تحلیلگران وال استریت علاوه بر مشکلات زنجیره تامین، کاهش فروش آیفون در سال میلادی جاری را پیش بینی کرده اند زیرا پس از دوسال فروش قوی که مدلهای آیفون ۱۲ و ۱۳ داشتند، مدلهای آیفون ۱۴ پس از عرضه به بازار در اواخر سال گذشته، فروش آهسته تری پیدا کردند.

اپل اعلام کرد درآمد فروش آیفون، به ۶۵.۸ میلیارد دلار رسید که هشت درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش کاهش داشت و نخستین کاهش از سال ۲۰۲۰ بود. تنها درآمد دو بخش رشد کرد. یکی بخش خدمات اپل که شامل کسب و کار محتوا مانند اپل تی وی پلاس و کسب و کار نرم افزار مانند اپ استور است که با شش درصد افزایش، به ۲۰.۸ میلیارد دلار رسید. فروش آی پد با ۳۰ درصد افزایش، به ۹.۴ میلیارد دلار رسید که بهتر از پیش بینی تحلیلگران از درآمد ۷.۸ میلیارد دلاری فروش این دستگاه بود. فروش رایانه های مک اپل که در دوران دورکاری کووید رونق پیدا کرده بود، بر مبنای سالانه ۲۹ درصد کاهش یافت و به ۷.۷ میلیارد دلار رسید. درآمد بخش لوازم جانبی و دستگاههای پوشیدنی که شامل ساعت اپل و ایرپاد است، هشت درصد کاهش داشت و به ۱۳.۵ میلیارد دلار رسید.

کوک اظهار کرد: در مجموع ما انتظار داریم عملکرد درآمد سه ماهه مارس، مشابه سه ماهه دسامبر باشد و در ادامه افزود: فروش رایانه های مک و آی پد احتمالا کاهش دو رقمی خواهد داشت که تا حدودی به دلیل فضای اقتصادی پرچالش است.

ارزش سهام اپل پس از معاملات رسمی بیش از سه درصد سقوط کرد. کاهش درآمد اپل مشابه وضعیت شرکتهای آمازون و آلفابت است که به ضعیف شدن وضعیت بازارهای اصلی خود در سه ماهه گذشته اشاره کردند. در نظر گرفتن گزارشهای مالی این سه شرکت، سرمایه گذاران را محتاط می کند. رشد درآمد در شرکت خدمات وب آمازون که بزرگترین واحد درآمدزایی گروه تجاری آمازون است آهسته شد زیرا مشتریان بزرگ به دنبال راه هایی برای صرفه جویی پول در زمینه هزینه های ابری خود بودند. در این بین، درآمد آلفابت به دلیل کاهش درآمد تبلیغات که تا حدودی به دلیل قوی شدن ارزش دلار آمریکا بود، برای دومین بار در تاریخ این شرکت پایین‌تر از حد انتظارات بود.

مدیرعامل اپل اعلام کرد چالش های زنجیره تامین چین، بر عرضه آیفون به بازار تاثیر گذاشت و ما اکنون در نقطه ای هستیم که تولید مطابق با چیزی است که نیاز داریم باشد و این مشکل را پشت سر گذاشتیم. اما تیم کوک ارزیابی تیره تری از فروش رایانه های مک داشت و هشدار داد که اگر چه این شرکت در موقعیت خوبی در بازار رایانه شخصی قرار دارد اما در کوتاه مدت، اوضاع اندکی دشوار خواهد بود.

با وجود درآمد و دورنمای کم‌فروغ،  اپل تعدیل نیرو یا برنامه کاهش هزینه را اعلام نکرده و تنها شرکت فناوری بزرگی است که از اخراج گسترده نیرو خودداری کرده است. شرکت‌های فناوری بزرگ دیگر در مواجهه با کندی اقتصادی و به منظور کاهش هزینه ها، در هفته‌های اخیر اخراج هزاران نفر از کارمندان خود را اعلام کرده اند. اما اپل برای نخستین بار در سه سال گذشته، هیچ راهنمایی از وضعیت آتی این شرکت ارائه نکرد.

لوکا مائستری، مدیر ارشد مالی اپل در مصاحبه با فایننشیال تایمز اظهار کرد که شمار دستگاههای این شرکت که در دست استفاده هستند، از مرز ۲ میلیارد دستگاه گذشته که بالاتر از ۱.۸ میلیارد دستگاه در سال گذشته بوده و این دو برابر دستگاه های فعال است که ما هفت سال گذشته داشتیم. مائستری گفت: اگر مشکلات زنجیره تامین در چین نبود، فروش آیفون در سه ماهه گذشته افزایش پیدا می‌کرد.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، اپل سه ماه پیش پیش هشدار داده بود که دلار قوی ممکن است تا ۱۰ درصد از درآمد این شرکت معادل حدود ۱۲ میلیارد دلار را کم کند اما  کاهش درآمد این شرکت تحت تاثیر صعود دلار، هشت درصد بوده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->