OpenAI می‌خواهد با هوش مصنوعی، انیمیشن بلند بسازد سهم کاربران اینترنت سیار ایران از شبکه 4G و 5G چقدر است؟ بانک مرکزی پیش‌نویس ضوابط فعالیت صرافی‌های رمزارزی را منتشر کرد بودجه یک میلیون دلاری دولت برای حمایت از فناوری‌های جدید تصاویری از ماه‌گرفتگی و ماه‌سرخ در مشهد + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) ردوبدل‌شدن ۷۰ درصد ترافیک کشور در بستر VPN و فیلترشکن‌ها ماه‌گرفتگی شهریور ۱۴۰۴ | تاریخ و زمان دقیق آغاز، اوج و پایان خسوف رصد ماه‌گرفتگی در بوستان کوهسنگی مشهد + جزئیات (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) کاربران تلفن همراه و اینترنت درگیر قطعی برق لورفتن تصاویر گلکسی S25 FE یک روز پیش از رونمایی رسمی قابلیت Picture-in-Picture به بخش نمایش ریل‌های اینستاگرام می‌آید گفتگو با ارشیا میرشمسی، برنده مدال طلای المپیاد نجوم ۲۰۲۵ | هیچ‌کجا مرکز عالم نیست اداره پست خراسان رضوی و شهرداری مشهد برای تقویت زیرساخت‌های شهر هوشمند همکاری می‌کنند آیا ماه‌گرفتگی ۱۶ شهریور در تمام شهرهای ایران قابل مشاهده است؟ + نقشه دید جهانی همه چیز درباره ماه‌گرفتگی ۱۶ شهریور ۱۴۰۴ + جدول زمانی و شیوه رصد برای کاهش خطر ابتلا به زوال عقل، بازی صفحه‌ای انجام دهید گوشی تاشو سه‌تکه سامسونگ کی رونمایی می‌شود؟ + جزئیات برای پروژه ملی توسعه فیبر نوری، ۴۲۰ میلیارد تومان مشوق به اپراتورها پرداخت می‌شود گوگل با GCUL وارد دنیای بلاک‌چین مالی شد | ورود بی‌سروصدا به زیرساختی امن و مبتنی بر پایتون میم‌کوین چیست؟ لیتل پپه چیست؟ LILPEPE فرصت طلایی یا تله سرمایه‌گذاران؟
سرخط خبرها

ایران درحال ساخت ماهواره‌ای برای پیش‌بینی زلزله است

  • کد خبر: ۱۴۹۹۶۵
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۹
ایران درحال ساخت ماهواره‌ای برای پیش‌بینی زلزله است
تفاهم‌نامه همکاری ساخت ماهواره «آیات» به منظور پیش‌بینی زلزله و تخمین ضرر و زیان آن بین پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران شکل گرفته است. بر اسان این تفاهم‌نامه ساخت ماهواره «آیات» توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران انجام خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز - حسن زمانیان، رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه ماهواره آیات با هدف پیش‌بینی زلزله در حال ساخت است گفت پارک علم و فناوری بین‌المللی هم به زودی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران راه‌اندازی خواهد شد.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، با یادآوری اینکه اولین ماهواره کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ساخته و دانش فنی آن بومی شده، گفت: «در حال ساخت ماهواره آیات با هدف پیش بینی زلزله هستیم و این سازمان در مرز دانش حرکت می‌کند.»

«مهدی زارع»، معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نیز با تائید این خبر از طراحی و ساخت ماهواره آیات برای پیش بینی زلزله و شناسایی مناطق زلزله خیز درکشور خبر داد و گفت: «این ماهواره توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته می‌شود.»

زارع با اشاره به اینکه توان و فناوری ساخت ماهواره در کشور وجود دارد، گفت: «تلاش محققان و متخصصان داخلی این است که یک ماهواره بومی با هدف پیش بینی زلزله، شناسایی مناطق لرزه خیز و مطالعه بر روی این مناطق در کشور طراحی و ساخته شود.»

معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی با تاکید بر اینکه این ماهواره براساس تفاهم‌نامه همکاری میان پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران طراحی و ساخته می‌شود، گفت: «هدف از ساخت این ماهواره بررسی لرزه‌خیزی منطقه و به ویژه مناطق کشور بر اساس داده‌های علمی و ماهواره‌ای است.»

او همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران توانایی و فناوری ساخت ماهواره و پرتاب آن به فضا را دارد و تاکنون ماهواره‌های زیادی توسط متخصصان داخلی ساخته و پرتاب شده است، گفت: «زمانی که ماهواره به فضا پرتاب می‌شود سنسور‌های نصب شده در آن به جمع آوری اطلاعات از زمین و دسته بندی آن‌ها اقدام می‌کنند که حساسیت و دقیق بودن این سنسور‌ها بسیار مهم است.»

زارع با یادآوری این موضوع که ساخت این ماهواره توسط متخصصان سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران انجام می‌شود، گفت: «متخصصان پژوهشگاه زلزله‌شناسی علاوه بر مشارکت در طراحی علمی این ماهواره، اطلاعات و داده‌های رسیده از این ماهواره را جمع آوری و دریافت و سپس آن‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنند.»

از سویی دیگر زارع به نخستین باری که متخصصان آمریکایی به منظور شناسایی مناطق لرزه‌خیز در دهه ۷۰ ماهواره‌ای به فضا فرستادند، اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر معروف‌ترین و شناخته‌ترین این ماهواره‌ها که به داده‌های آن استناد علمی می‌شود مربوط به کشور فرانسه است و بیشتر محققان دنیا از اطلاعات و داده‌های آن استفاده می‌کنند.»

او همچنین یاداوری کرد: «ماهواره‌ای فرانسوی حدود ۱۰ سال پیش با هدف پیش بینی زلزله در مدار زمین قرار گرفت و تا کنون داده‌ها و اطلاعات خوبی از آن به دست آمده است.»

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->