سعیده آلابراهیم | شهرآرانیوز؛ طبق گفته دکتر محمد پهلوان، رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا، در دانشگاه علومپزشکی مشهد نیز شش شهرستان استان در وضعیت زرد کرونایی، مشهد و ۲۶ شهرستان دیگر در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند و هیچیک از شهرستانهای این استان در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار ندارند. بااینحال، باتوجهبه نزدیکی تعطیلات عید نوروز، زنگ خطر احتمال ابتلا به کرونا و افزایش انتقال این بیماری در مسافرت و دورهمیهای افراد به صدا درآمده است و بیم آن میرود که بازهم رنگبندی نارنجی و قرمز به جدول کرونایی شهرها برگردد.
آنطور که مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علومپزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرا میگوید، در بیست روز گذشته تغییر محسوسی در حوزه ابتلا به کرونا در مناطق زیرپوشش دانشگاه علومپزشکی مشهد ایجاد نشده و وضعیت کنونی ثابت است.
بااینحال، با یک حساب سرانگشتی میان اعداد و ارقامی که ناصر امینی بیان کرد، به ۱۶۳ بیمار مبتلا به کرونا در بهمنماه و در مناطق زیرپوشش دانشگاه میرسیم که ۶۷ نفر از آنها در بیمارستان بستری شدهاند.
امینی درباره آمار ابتلا به کرونا در بهمن امسال و در مناطق زیرپوشش دانشگاه علومپزشکی مشهد، گفت: حدود ۲ هزارو ۷۰۰ مراجعه سرپایی به مراکز منتخب کرونا داشتهایم که از این رقم، آزمایش کرونای ۹۶ نفر مثبت شده است. همچنین ۱۵۰۰ نفر بهعلت کرونا بستری شدهاند که فقط آزمایش ۶۷ نفر آنها مثبت شده است.
او ادامه داد: با وجود این وضع و باتوجهبه تعطیلاتی که در پیش داریم و حضور گسترده زائران در استان بهویژه مشهد، بیمارستانها و سایر دستگاههایی که به سیستم بهداشت و درمان کمک میکنند، در حالت آمادهباش قرار دارند. مردم نیز نباید استفاده از ماسک و سایر موارد بهداشتی را به فراموشی بسپارند.
امینی صحبتهایش را با تأکید بر فعل «نگرانیم» برای تعطیلات پیشرو و رعایتنکردن نکات بهداشتی توسط افراد، ادامه داد: از آنجا که ممکن است علاوه بر زائران داخلی، شاهد حضور مسافران خارجی نیز در مشهد باشیم، نگرانیم که برخی مسافران مبتلا باشند و سایر افراد را در مراکزی مانند هتلها یا مراکز اقامتی که شاهد تجمع هستیم، بیمار کنند.
او با اشاره به اهمیت استفاده از ماسک، شستوشوی دستها و رعایت فاصله اجتماعی، بیان کرد: جلسات ستاد ملی کرونا هنوز هم بهصورت منظم برگزار و وضعیت کرونا در کشور رصد میشود. همچنین، درباره برنامههای لازم برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری تصمیمگیری میشود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علومپزشکی مشهد با بیان اینکه متأسفانه هنوز استقبال خوبی از واکسیناسیون این بیماری نشده است، درباره آمار افرادی که برای تزریق واکسن در دزهای مختلف در رده سنی بیش از هجده سال اقدام کردهاند، افزود: میزان واکسیناسیون نوبت اول، ۱۰۰ درصد، نوبت دوم ۸۸.۹ درصد و نوبت سوم فقط ۴۰ درصد بوده است. بنابراین، ۶۰ درصد از جمعیت ۳ میلیونو ۷۰۰ هزار نفری در مناطق زیرپوشش دانشگاه علومپزشکی مشهد، واکسن نوبت سوم یا همان یادآور را تزریق نکردهاند و آمار افرادی که دز یادآور را دریافت کردهاند، فقط ۱.۵ درصد است.