محسن زنگنه: جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی اقتصاد احتمالا چهارشنبه هفته آینده برگزار می شود روزنامه عربستانی: روابط ایران و مصر فرصتی مناسب برای جلوگیری از تشدید بحران است توافق آلمان و آمریکا برای تحت فشار گذاشتن روسیه جهت صلح با اوکراین پنهان‌کاری کاخ سفید درباره خطرات نشت مواد سرطان‌زا در اوهایو خسارت ۷ میلیارد دلاری روسیه در پی حمله پهپادی اوکراین تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو درباره ایران به روایت رسانه عبری هشدار سازمان ملل: اسرائیل مانع رساندن آب به غزه شده است حمله موشکی یمن به تل آویو فرودگاه این شهر را زمین‌گیر کرد + ویدئو (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) رؤسای مجالس ایران و ونزوئلا دیدار کردند دستگیری ۱۰۸ زائر غیرمجاز در مخزن خودروهای سنگین عربستان کشته‌شدن ۳ نظامی صهیونیست در نوار غزه (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) عراقچی: ایران به ادامه گفت‌و‌گو‌ها با اروپا تمایل دارد گروسی: رسیدن به توافق بین ایران و آمریکا دشوار، اما امکان‌پذیر است ابراز امیدواری اردوغان برای گردهم آوردن پوتین، زلنسکی و ترامپ عراقچی از ادعا‌های بی‌اساس مندرج در گزارش آژانس اتمی انتقاد کرد زلنسکی: تار عنکبوت باعث تضعیف ارتش روسیه شد جزئیات برنامه مدنی‌زاده، وزیر پیشنهادی اقتصاد دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول پایان یافت (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) غیرنظامیان فلسطینی تنها در ۱۸ درصد غزه جای دارند وزیر امور خارجه مصر در کنفرانس مشترک با عراقچی: از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کنیم عراقچی در کنفرانس خبری قاهره: مانعی برای توسعه روابط با مصر نداریم امیر حیدری: موشک‌های هوانیروز بُرد ۷ برابری پیدا کردند القسام نیرو‌های اشغالگر صهیونیست را در خان یونس هدف قرار داد وزرای کشور ایران، پاکستان و عراق نشست مشترک برگزار خواهند کرد آیت الله علم الهدی: تأکید بر مسئله حجاب برای حفظ سلامت خانواده‌هاست| بهبود ارتباط زوجین با آموزش و مشاوره صحیح خانوادگی استقرار تک‌تیراندازان صهیونیست در اطراف منطقه کمک‌های انسانی در «نتساریم» آغازبه‌کار یکصدوسیزدهمین نشست کنفرانس بین‌المللی کار با حضور نمایندگان ایران، در ژنو (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) روسیه پیش‌نویس یادداشت‌ تفاهم صلح را از کی‌یف دریافت کرد
سرخط خبرها

طالبان: پایگاه‌های نظامی نیروهای خارجی‌ را به مراکز اقتصادی تبدیل می‌کنیم

  • کد خبر: ۱۵۱۱۶۶
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۳
طالبان: پایگاه‌های نظامی نیروهای خارجی‌ را به مراکز اقتصادی تبدیل می‌کنیم
ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر طالبان در امور اقتصادی، روز یکشنبه،۳۰ بهمن (۱۹ فوریه)، در نشست کمیسیون اقتصادی طالبان در کابل گفت که در نظر دارد پایگاه‌های نظامی به‌ جامانده از نیروهای خارجی در افغانستان را به مراکز اقتصادی تبدیل کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دفتر معاونت نخست‌وزیر طالبان در امور اقتصادی، در حساب توییترش نوشت: در نشست کمیسیون اقتصادی تصمیم گرفته شد که پایگاه‌های نظامی به‌جامانده از نیروهای خارجی در افغانستان، مطابق برنامه و به تدریج به وزارت صنعت و تجارت (طالبان) واگذار شود تا به مثابه مراکز اقتصادی مورد استفاده قرار بگیرد.

به نقل از ایندیپندنت در این رشته توییت اعلام شد که کمیسیون اقتصادی طالبان تصمیم گرفته است تا در گام نخست، کار آزمایشی تبدیل پایگاه‌های نظامی در کابل و بلخ به مراکز اقتصادی، به زودی آغاز شود.

پایگاه نظامی بگرام در کابل، بزرگ‌ترین پایگاه نظامی نیروهای آمریکایی در افغانستان بود که تا پایان حضور آمریکا در افغانستان، بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ سرباز آمریکایی در آن مستقر بودند. نیروهای آمریکایی پس از ۲۰ سال حضور در این پایگاه، در ژوئن ۲۰۲۱، یعنی دو ماه پیش از سقوط افغانستان به دست طالبان، این پایگاه را کاملا ترک کردند و مسؤولیت آن را به وزارت دفاع دولت پیشین افغانستان سپردند.

پس از سقوط افغانستان به دست طالبان، این پایگاه مدت کوتاهی در معرض حمله و دستبرد قرار گرفت و سپس طالبان کنترل آن را در اختیار گرفتند. تاکنون مشخص نبود که طالبان چه استفاده‌ای از این پایگاه کرده‌اند.

پایگاه نیروهای خارجی در بلخ نیز یکی دیگر از پایگاه‌های بزرگ نیروهای ناتو در افغانستان بود که نیروهای آلمانی در آن مستقر بودند. این پایگاه نیز با خروج نیروهای آلمانی از افغانستان پیش از سلطه طالبان بر کشور، تخلیه شد.

طالبان که تاکنون مشخص نکرده بودند که از این پایگاه‌ها برای چه مقاصدی استفاده می‌کنند، اکنون مدعی‌اند که آن‌ها را برای تبدیل شدن به مراکز اقتصادی، به وزارت تجارت و صنعت می‌سپارند. پایگاه‌های نظامی ناتو در افغانستان، در مکان‌های استراتژیکی واقع شده‌اند که یا در نزدیکی مرزها، یا در کنار فرودگاه‌های بزرگ قرار دارند. پایگاه نظامی بگرام خود دارای فرودگاه است و پایگاه نظامی مارمل در استان بلخ، متصل به فرودگاه بین‌المللی مولاناجلال‌الدین محمد بلخی ساخته شده است. علاوه بر این دو، دست‌کم سه پایگاه بزرگ دیگر  در شهرهای قندهار، هلمند و جلال‌آباد، و چندین پایگاه دیگر نیز در شهرهای مختلف افغانستان وجود دارند.

طالبان در یک سال و هفت ماه گذشته، کوشیده‌اند از طریق گسترش تجارت با کشورهای همسایه، کمبود شدید بودجه عمومی کشور را جبران کنند. اما تحریم‌های اقتصادی علیه این گروه از یک سو و فقدان حکومت مشروع بین‌المللی از سوی دیگر، مانع پیشرفت این گروه در زمینه اقتصاد شده است.

در حال حاضر، تنها امید طالبان در زمینه تجارت، ایجاد و گسترش روابط بازرگانی با پاکستان، چین، روسیه و برخی از کشورهای آسیای مرکزی است؛ اما گسترش فعالیت‌های داعش و تهدیدها علیه سازوکارهای خارجی در افغانستان، این احتمال را نیز با چالش روبه‌رو کرده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->