شهرآرانیوز - مدیرعامل OpenAI و خالق ChatGPT، روز یکشنبه در رشتهتوییتی گفت که انتقال به آیندهای با هوش مصنوعی، خوبیهای زیادی دارد و این انتقال میتواند سریع اتفاق بیفتد، مانند انتقال از دنیای قبل از گوشیهای هوشمند به دنیای پس از گوشیهای هوشمند. با این حال، او هشدار داد که جامعه جهانی به زمان نیاز دارد تا با چیزی بزرگ مانند هوش مصنوعی سازگار شود:
باید زمان بگذرد که موسسات بفهمند با هوش مصنوعی چه کاری باید انجام دهند. مقررات در این زمینه بسیار مهم خواهد بود و درک آن زمان میبرد؛ اگرچه ابزارهای نسل فعلی هوش مصنوعی خیلی ترسناک نیستند، اما فکر میکنم ما بهطور بالقوه چندان از هوش مصنوعیای که باید نگرانش باشیم دور نیستیم، آنهایی که واقعا ترسناک هستند.
او اشاره کرده که یکی از چالشهای چت باتهای هوش مصنوعی این است که «مردم حتی اگر بدانند درحال صحبت با ربات هوش مصنوعی هستند، از صحبتکردن با آن آشفته میشوند». این اتفاق اخیراً برای موتور جستجوی بینگ مایکروسافت که مبتنی بر ChatGPT است رخ داد. بینگ هفته گذشته با دادن پاسخهای تکاندهنده به چند پرسش، برخی را عصبانی کرد؛ این واکنشهای احساسی همان چیزی است که آلتمن درباره چالشهای گفتگو با هوش مصنوعی میگوید.
مایکروسافت پس از این اتفاق توضیح داد که چتهای طولانی میتواند هوش مصنوعی را گیج کند. پس ممکن است در برخی موارد ربات سعی کند پاسخی بدهد که ما انتظارش را نداریم. به همین دلیل این شرکت برای گفتگوی کاربران با بینگ محدودیتهایی درنظر گرفت.
این اولینبار نیست که آلتمن درباره تنظیم قوانین هوش مصنوعی صحبت میکند. او در مارس ۲۰۱۵ هم به این موضوع اشاره کرده بود. او با اشاره به هوش ماشینی فوقبشری گفته بود: «دولت ایالات متحده و دولتهای دیگر باید برای توسعه SMI قوانینی تنظیم کنند. در یک دنیای ایدهآل، مقررات باعث کاهش سرعت افراد بد و سرعتبخشیدن به افراد خوب میشود.»
صحبتهای اخیر آلتمن درباره تنظیم مقررات برای هوش مصنوعی، به نوعی تأیید نظرات میرا موراتی، مدیر ارشد فناوری OpenAI، است که در ۵ فوریه در گفتگو با مجله «تایم» گفته بود برای ChatGPT باید مقرراتی وضع شود، زیرا ممکن است مورد سوءاستفاده قرار بگیرد.
ایلان ماسک، یکی دیگر از بنیانگذاران OpenAI، چهارشنبه گذشته گفته بود که هوش مصنوعی آینده خوبی دارد و قابلیتهای مثبت و منفی زیادی ارائه میدهد، اما استفاده از آن نیازمند تنظیم مقررات است:
«فکر میکنم باید ایمنی هوش مصنوعی و تنظیم مقررات برای آن را جدی بگیریم. درواقع هوش مصنوعی میتواند برای جامعه خطری بزرگتر از خودروها، هواپیماها یا داروها داشته باشد.»