آدم ربایی میلیاردی در تهران و رها کردن گروگان در مازندران دستگیری سرکرده باند بزرگ قاچاق مواد مخدر در شرق کشور و عامل شهادت دو پلیس ۲ کشته و مصدوم در تصادف خودرو سواری با موتورسیکلت در شهرستان فیروزه (۶ مرداد ۱۴۰۳) برخورد بنز ‌ده‌تن و یک دستگاه سواری ۲۰۶ حادثه آفرید (۶ مرداد ۱۴۰۳) تعرض راننده شیطان‌صفت به دختر جوان فرار دختر نوجوان با مرد سابقه‌دار الزام به استفاده از سامانه تعیین اجاره بها در مشهد | ۱۷ مشاور املاک متخلف پلمب شدند (۶ مرداد ۱۴۰۳) «هگمتانه» ثبت جهانی شد (۶ مرداد ۱۴۰۳) فردا یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) هیچ ازدواج و طلاقی در کشور ثبت نمی‌شود قیمت بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۳ مشخص شد کاسبی با تب دنگی! وام ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری چه زمانی واریز می‌شود؟ چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ اقدامات اورژانسی در زمان گرمازدگی کدام است؟ هواشناسی هشدار داد؛ تشدید رگبار و رعدوبرق در ۱۳ استان و احتمال وقوع سیلاب در هفته جاری (۶ مرداد ۱۴۰۳) تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان‌رضوی در روز یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) حکم اعدام پرستار قلابی به زودی اجرا می‌شود ثبت اعتراض به نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تمدید شد + جزئیات نتایج آزمون سمپاد چه زمانی اعلام می‌شود؟ (۶ مرداد ۱۴۰۳) آزار و اذیت شیطانی زن جوان در پوشش مسافرکشی در پایتخت (۶ مرداد ۱۴۰۳) اثرات مواجهه طولانی با پرتو‌های فرابنفش | بین ساعات ۱۰ تا ۱۶، کمتر درمعرض نور خورشید قرار بگیرید
سرخط خبرها

کشف یک آب انبار تاریخی در تربت حیدریه

  • کد خبر: ۱۵۱۹۲۴
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۹
کشف یک آب انبار تاریخی در تربت حیدریه
رئیس اداره میراث فرهنگی تربت‌حیدریه از کشف آب‌انبار تاریخی در حین حفاری و خاکبرداری خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی محمدی با بیان اینکه این آب‌انبار تاریخی در خیابان فردوسی کشف شده است، تصریح کرد: این اثر مربوط به اواخر دوران قاجاریه و از نوع آب‌انبارهای خانگی و خصوصی است.

وی خاطرنشان کرد: این نوع از آب‌انبارها درون خانه‌های اشخاص متمول ساخته می‌شده و گاه مخزن آن در زیر حیاط و گاه در قسمت زیرین ساختمان واقع می‌شد و از طریق پایاب یا پلکان به آن دسترسی داشتند.

رئیس اداره میراث فرهنگی تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه آب‌انبارها در مسیر قنات‌های قدیمی و در داخل بافت تاریخی شهر هستند، بیان کرد: اکثر خانه‌های خان‌نشین و عمارت‌های داخل بافت تاریخی شهر تربت‌حیدریه دارای آب‌انبار در ابعاد کوچک بودند.

وی عنوان کرد: آب‌انبارها از قنات‌ها، رودخانه‌های نزدیک شهر از جمله رودخانه شصت دره تأمین می‌شد که در دهه‌های اخیر با گسترش شهرنشینی نوین، بناهای تاریخی تخریب و به زیر خیابان‌ها رفته‌اند و اکنون با ساخت و سازها و خاکبرداری‌ها، بقایای آنها از دل خاک بیرون می‌زند.

محمدی گفت: در شهر تربت‌حیدریه بالغ‌بر ۱۰ آب‌انبار عمومی و خصوصی شناسایی شده که نشان از اهمیت تاریخی این نوع بناها در گذشته دارد.

وی افزود: بزرگترین این آب‌انبارها، آب‌انبار شیر چهارسوق با گنجایش بیش از ۱۷۰۰ مترمکعب بوده که جدیداً بازگشایی و در حال مرمت و ساماندهی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->