افت قیمت دینار و درهم در مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | موز ارزان شد قیمت طلا در مشهد با پایان‌یافتن نبرد اسرائیل و حماس کاهش یافت (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی پس از توافق آتش بس غزه (امروز ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی پس رفت شیوع آنفلوانزای پرندگان H۵N۱ در طیور ایران پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ آغاز فروش اقساطی خودرو KMC SR ۳ کرمان موتور از شنبه + جدول فروش (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وام عجیب یک کارمند بانک با بازپرداخت بیش از نیم قرن + عکس قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو بلاتکلیف ماند گل تازه زعفران در خراسان رضوی امروز چقدر قیمت دارد؟ (۱۶ مهر ۱۴۰۴)‌ پیش‌بینی بانک آمریکایی از قیمت عجیب طلا در سال آینده میلادی مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران: مشترکان پرمصرف منتظر قبض‌های میلیونی باشند تغییر جهت بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ مهر ۱۴۰۴) راهنمای جامع خرید انواع تسمه نقاله شکاف عرضه‌وتقاضای نقره ۵ساله شد | اصلاح قیمت نقره در راه است؟ علت گران‌شدن میوه چیست؟ | رئیس اتحادیه: مقصر میوه‌فروش نیست سهمیه سوخت وسایل نقلیه فرسوده تغییر می‌کند فروش فوری سایپا از روز (یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + بخشنامه دلار در یک‌قدمی ۱۱۴ هزار تومانی شدن (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حذف ۴ صفر تأثیری بر تورم یا رشد اقتصادی ندارد بازی مافیا - شهروند در بازار کالا‌های اساسی نرخ جدید بنگاه‌های املاک مشخص شد | تعرفه ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول چقدر است؟ قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) + لینک پخش زنده واریز بیش از ۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی دینار عراق در بازار آزاد مشهد گران شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ارز ترجیحی؛ زمینه ساز  رانت و  فساد  مخارج مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی | از درآمد پایدار شهرداری تا سلامت و ترمیم حقوق بازنشستگان
سرخط خبرها

آغاز جلسات مزدی شورای‌عالی کار از این هفته زیر سایه تورم و گرانی دلار

  • کد خبر: ۱۵۲۳۰۵
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶
آغاز جلسات مزدی شورای‌عالی کار از این هفته زیر سایه تورم و گرانی دلار
با آغاز جلسات مزدی نگاه میلیون‌ها کارگر به تصمیمات جلسات شورای‌عالی کار است. کاهش ارزش پول ملی و حذف ارز ترجیحی و افزایش تورم کالا باعث کاهش قدرت خرید جامعه کارگری شده است و همین مسئله نگرانی کارگران را برای دستمزد بیشتر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بحث دستمزد با آغاز جلسات شورای‌عالی کار از این هفته داغ می‌شود. مطابق برداشت‌هایی که از دولتی‌ها می‌شود به‌نظر می‌رسد که بحث دستمزد امسال با چالش‌های بیشتر از سال قبل روبه‌رو است، چرا که دولتی‌ها معتقدند افزایش ۵۷ درصدی مزد سال گذشته بخشی از عقب‌ماندگی مزدی کارگران را جبران کرد، این در حالی است که نمایندگان کارگران معتقدند که کاهش ارزش پول ملی، حذف ارز ترجیحی و تورم‌های حاکم بر اقلام خوراکی افزایش دستمزد را خنثی کرد.

نمایندگان کارگری معتقدند امسال سال سختی برای چانه‌زنی مزدی در پیش دارند، چرا که قدرت خرید کارگران با توجه به افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها بسیار کاهش یافته است و انتظار می‌رود که دولت و کارفرمایان برای این موضوع همکاری کنند.

 جامعه کارگری به‌عنوان دریافت‌کننده حقوق ثابت بیشترین آسیب را دیده است

حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگویی درباره مزد ۱۴۰۲ می‌گوید: اساساً قانونگذار مکانیسم تعیین مزد را در قانون کار و ماده ۴۱ این قانون مشخص کرده است. ماده ۴۱ دو بخش دارد که یکی صدر ماده ۴۱ و یکی ذیل ماده ۴۱ است، خلاصه این ماده در قانون این است که «همه‌ساله شورای‌عالی کار باید برای صنایع مختلف و مناطق مختلف کشور با در نظر گرفتن تورم و حداقل معیشت رقم حداقل دستمزد را تعیین کند.»

وی افزود: در تمام سال‌های پس از انقلاب و پس از تصویب قانون کار، بخش دوم قانون که تعیین مزد براساس سبد معیشت و تورم بوده، ساده‌ترین و راحت‌ترین مسیر تعیین حداقل دستمزد بوده و به این ترتیب صدر ماده ۴۱ همواره رها شده و همواره به ذیل ماده که بحث تورم و سبد معیشت است تمرکز شده است.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باور ما درباره تعیین حداقل مزد امسال به‌طور جدی این است که در شرایط افت ارزش پول ملی با سرعت بالا و کاهش قدرت خرید، حقوق‌بگیران و جامعه کارگری به‌عنوان دریافت‌کننده حقوق ثابت بیشترین آسیب را می‌بینند و نوعی مالیات مضاعف را متحمل می‌شوند، از سوی دیگر کارگران رکن مهمی در چرخه تولید کشور محسوب می‌شوند و هیچ کارفرمای منصف و عاقلی که کارفرمای واقعی باشد، ممکن نیست رابطه میان رضایتمندی و تأمین معیشت نیروی کار را با تولید خود درک نکند؛ لذا ما در هر تصمیمی باید آینده و رفاه کارگران را در نظر داشته باشیم.
وی با ابراز اینکه "کشور در یک چرخه تورمی افتاده است که در مجموعه سیاست‌های غلطی که منجر به روشن شدن موتور تورم شده، امکان ورود به یک تلۀ تورم مزمن را فراهم کرده است" گفت: این تورم یک آسیب جدی برای کشور است، در این میان بحث مزد منطقه‌ای یک راه‌حل منعطف است و کنار آن باید به مسئله تورم و معیشت توجه کرد. امسال باتوجه به این مسائل بنای ما این است که به‌خلاف سال‌های گذشته به‌دنبال جنگ‌های حیدری ـ نعمتی قدیمی میان طرف کارگری و کارفرمایی نباشیم.
رئیس کانون عالی کارفرمایی ایران گفت: امسال در شورای‌عالی کار قصد داریم چندان از زاویه منافع کارگری یا کارفرمایی سخن نگوییم بلکه بیشتر به این توجه کنیم که چه تصمیمی می‌تواند به مصالح ملی و در نتیجه بهبود رفاه جامعه کارگری کمک کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->