بقائی: جهان به بی‌کیفرمانی جنایتکاران جنگی و نسل‌کش در غزه پایان دهد ایران حمله به کاروان «الصمود» و دستگیری فعالان حامی فلسطین را محکوم کرد بن‌گویر باز هم تهدید به استعفا از کابینه نتانیاهو کرد رسوایی جدید ارتش اسرائیل؛ جسد دزدی به ایالات متحده رسید چرا نتانیاهو از پایبندی به اتمام جنگِ غزه سر باز زد؟ تیراندازی در ایالت تگزاس آمریکا | ۴ کودک کشته و زخمی شدند (۱۲ مهر ۱۴۰۴) نتانیاهو: عملیات نظامی اسرائیل ادامه دارد ترامپ: جنگ غزه، اسرائیل را در جهان منزوی کرد تحرکات نظامی مشکوک آمریکا در عراق و سوریه ادامه دارد (۱۲ مهر ۱۴۰۴) بهانه‌تراشی آمریکا برای ادامه حضور نظامی در عراق سردار غیاثی: نیروی انتظامی نگهبان مرز‌های آرامش و اقتدار ملی است حمله معترضان در گرجستان به کاخ ریاست‌جمهوری+ فیلم (۱۲ مهر ۱۴۰۴) اختلاف بر سر آتش‌بس در غزه در کابینه اسرائیل | نتانیاهو ۲ وزیر را فراخواند برگزاری کنفرانس فلسطینی درباره آینده غزه در مصر ورود جنگنده‌های جی ۱۰ چینی به پایگاه شیراز | با جنگنده J۱۰ چین آشنا شوید مخالفت با تل‌آویو در میان یهودیان آمریکا افزایش یافت هشدار صریح پاکستان به هند | درگیری آینده فاجعه‌بار خواهدبود آخرین خبر از تعطیلی پنجشنبه‌ها در استان تهران (۱۲ مهر ۱۴۰۴) ترامپ خواستار اقدام سریع حماس برای تصمیم‌گیری شد هیئت حماس امشب به قاهره می‌رود (۱۲ مهر ۱۴۰۴) رحمانی فضلی استوارنامه خود را به رئیس جمهور مغولستان تسلیم کرد استاندار خراسان رضوی: بدون تربیت مدیران علمی، آینده کشور با افت جدی روبه‌رو می‌شود یک بالگرد اسرائیلی در شمال غزه مورد هدف قرار گرفته شد (۱۲ مهر ۱۴۰۴) ویتکاف و داماد ترامپ برای مذاکره به مصر می‌روند انصارالله: سلاح یمن، سلاح حماس است سه پیام کلیدی پاسخ هوشمندانه حماس به طرح صلح آمریکا شیخ نعیم قاسم: رخداد‌های امروز در غزه بخشی از پروژه «اسرائیل بزرگ» است
سرخط خبرها

آمریکا به عراق اجازه داد ۵۰۰میلیون دلار از پول‌های ایران را آزاد کند

  • کد خبر: ۱۵۴۱۸۷
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶
آمریکا به عراق اجازه داد ۵۰۰میلیون دلار از پول‌های ایران را آزاد کند
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: آمریکا اجازه پرداخت ۵۰۰میلیون دلار از پول‌های ایران در بانک‌های عراقی را داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، حمید حسینی دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در ارتباط با پول‌های بلوکه‌شده ایران در کشور عراق اظهار داشت: عراق پول برق و گاز ایران را در حساب بانکی به نام شرکت ملی گاز و توانیز واریز می‌کند، اما این به‌معنی دسترسی ایران به این پول‌ها نیست.

وی افزود: پول‌های ایران در بانکی است که تحت نظارت آمریکا است و تنها اجازه واردات کالا‌هایی داده می‌شود که تحریم نیست، به‌طوری که سال گذشته در اسفند ماه یک میلیارد دلار کالا از این مسیر به ایران وارد شد و بدهی ایران به ترکمنستان نیز از این محل پرداخت شد.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: در سفر اخیر وزیر امور خارجه عراق، اجازه پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار از پول‌های ایران در بانک‌های عراقی داده شد.

وی تصریح کرد: وزارت خارجه عراق به آمریکا اعلام کرده است که "حدود ۱۸ میلیارد دلار به ایران بدهکار هستیم" البته رئیس‌کل بانک مرکزی ایران رقم کمتری را اعلام کرده است، و رقم ۱۰ میلیارد دلار در گذشته اعلام شده بود.

حسینی در ارتباط با دلایل اختلاف آمار موجود درباره میزان بدهی عراق به ایران ابراز کرد: این رقم بدهی به ایران توسط عراق، شاید به‌دلیل پول‌های برق و گازی جدیدی است که اضافه شده است.

وی خاطرنشان کرد: از راه‌هایی که می‌توان با سرعت بیشتری پول‌های خود را در عراق آزاد کنیم سرمایه‌گذاری در خود این کشور است که منجر به بهره‌وری نیز می‌شود یا اینکه با تجار عراقی برای واردات کالا باید هماهنگی شود.

حسینی ادامه داد: سالانه ۴ هزار مگابایت برق عراق از طریق ایران تأمین می‌شود و نمی‌شود این کشور را در این شرایط تنها گذاشت؛ البته این به‌معنی صرف‌نظر کردن از پول خود نیست.

وی گفت: عراق روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار درآمد نفتی دارد که بر اساس قطعنامه سازمان ملل این پول در ابتدا به بانک آمریکایی وارد می‌شود و بانک مرکزی عراق دستور می‌دهد تا این پول به بانک‌های عراق سویفت شود؛ بخشی از این درآمد نیز به‌صورت اسکناس تحویل داده می‌شود.

وی اضافه کرد: به همین خاطر آمریکا بر بازار ارز این کشور نظارت دارد، اما باید توجه داشت که همه فعالیت‌های بانکی عراق از طریق بانک‌ها انجام نمی‌شود و عملاً مسیر ورود ارز به ایران بسته نیست.

حسینی با بیان اینکه دخالت آمریکا در بازار ارز عراق در واقع مشکلی برای تاجر عراقی است که ۱۰ درصد هزینه تجارت با ایران را بالا می‌برد؛ گفت: با اقدامات جدید آمریکا برای جلوگیری از ورود ارز به ایران مانعی ایجاد نشده است، زیرا ما در صادرات به این کشور قدرت رقابت و فاصله نزدیکی داریم که هزینه حمل‌ونقل را ارزان کرده است و می‌توانیم کماکان محصولات صادراتی خود را با قیمت کمتری صادر کنیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->