سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور
سرخط خبرها

ترانزیت ۱.۵ میلیارد دلار کالا به افغانستان از مرزهای کشور

  • کد خبر: ۱۵۴۳۸۷
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۴
ترانزیت ۱.۵ میلیارد دلار کالا به افغانستان از مرزهای کشور
استاندار خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال تاکنون تردد ناوگان باری ایرانی به افغانستان ۳۰ هزار و ۴۴۶ مورد و از سوی دیگر تردد ناوگان افغانستان به ایران از این مرز ۸۸ هزار و ۱۴۵ فقره بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یعقوبعلی نظری روز شنبه در نشست با سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان در مرز دوغارون تایباد افزود: مرز دوغارون-اسلام قلعه که در نزدیکی مشهد و هرات قرار دارد، یکی از محورهای اصلی ترانزیت و صادرات به کشور افغانستان است.

وی ادامه داد:توجه به این که هرات و مشهد ۲ شهر مهم افغانستان و ایران در نزدیکی این مرز قرار دارد و از نظر تاریخی و جمعیتی خراسان رضوی با بیش از هفت میلیون جمعیت،صنایع و محصولات خوبی را در خود جای داده است و بازرگانان مهمی در این مسیر فعال هستند هدف کلی این است که از منطقه دوغارون بیشترین استفاده صورت گیرد.

استاندار خراسان رضوی گفت: امیدواریم سفر مسوولان افغانستانی منشأ خیرات و برکات برای هر ۲ ملت در موضوع تجارت و تبادل اقتصادی در مرز دوغارون شود تا مردم بتوانند از این شرایط بهره مند شوند.

نظری افزود: موضوع شبانه روزی کردن مرز دوغارون-اسلام قلعه در گفت و گو با والی هرات مورد بررسی قرار گرفته است و از طرفی طرح جامع گمرک دوغارون در دست اجراست تا بسیاری از مشکلات در خصوص ترانزیت، صادرات و مسافر برطرف شود.

تردد ناوگان افغانستانی از مرز دوغارون حدود سه برابر ناوگان ایرانی است

سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان نیز گفت: مرز دوغارون-اسلام قلعه بازوی مشترک اقتصادی و تجاری ۲ کشور همسایه است و امارت اسلامی در برنامه های تجاری و اقتصادی خود مصمم است مشکلات موجود در این بخش را برطرف کند.

نورالدین عزیزی افزود: افغانستان، شاهراه ترانزیت منطقه با کشور تاجیکستان است و از طرفی با داشتن ۱۰۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک با چین دارای اهمیت فراوانی است.

وی ادامه داد: موضوعاتی مانند اکتشاف و بهره برداری معادن و کشت فراسرزمینی در افغانستان از موضوعات مورد توجه برای همکاری دو جانبه بین ایران و افغانستان است.

ترانزیت ۱.۵ میلیارد دلار کالا به افغانستان

ناظر گمرک خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در طول ۱۱ ماه گذشته، ۱۰۷ میلیون دلار واردات کالا از کشور افغانستان به ایران بوده است که از نظر وزنی ۲۲۰ درصد و از نظر ریالی ۵۰۰ درصد افزایش داشته است.

جواد جعفری از پیگیری تفاهمنامه ها بین ۲ گمرک هرات و دوغارون خبر داد و افزود: طی بازه زمانی یاد شده یک میلیارد و ۵۰۲ میلیون دلار کالای کشورهای دیگر به افغانستان ترانزیت شده است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی هم در این نشست گفت:میانگین ورودی و خروجی کامیون از این مرز مهم به روزانه ۵۰۰ دستگاه رسیده است که پیش بینی می شود این عدد با توسعه و تسهیل تجارت در این مرز به هزار و ۲۰۰ دستگاه در روز برسد.

جعفر شهامت افزود: جداسازی مسیر ورود و خروج ناوگان، تکمیل و ساخت راه تا ورودی اسلام قلعه، ایمن سازی منطقه در مقابل سیلاب از جمله برنامه‌های در دست اقدام راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی در منطقه مرزی دوغارون است.

وی ادامه داد: طی ۱۱ ماه امسال به طور متوسط روزانه سه هزار و ۸۶۰ مسافر از این مرز زمینی تردد کرده اند.

خراسان رضوی از سمت شرق ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد و شهرستانهای صالح آباد، تربت‌جام، تایباد و خواف این استان در جوار مرز مشترک با افغانستان قرار دارند.

دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد واقع است و شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

تا پیش از تابستان ۱۴۰۰ و قبل از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، سالانه ۱.۵ میلیارد دلار صادرات، سه میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان انجام می‌شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->