وحیدی: افراد انگشت شماری در برابر قانون مقاومت می‌کنند فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال شرق: اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است حسینی: برای تعامل سازنده با مجلس دوازدهم آماده ایم وزیر ارتباطات: برای سومین بار درخواست کردیم گوگل‌پلی رفع فیلتر شود آیت‌الله علم‌الهدی: جامعة‌المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است | علمای شیعه هندوستان، مهمان دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون‌خ» | «موزه ملی ایران» تفاوتی با «لوور» ندارد وزیر آموزش‌وپرورش: هزار هنرستان در ۵ سال آینده ساخته می‌شود خزعلی: در زمینه حجاب به‌دنبال فرهنگ‌سازی هستیم جزئیات برنامه‌های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی وزیر اقتصاد: بدهی‌های ایران به بانک توسعه اسلامی تا سال ۱۴۰۲ صفر شد اعمال قانون ۱۶۰۱ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۴ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند ( ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | بازتاب تنبیه موشکیِ صهیونیست‌ها در سفر رئیس‌جمهور به پاکستان دیدار جمعی از کارگران با مقام معظم رهبری | حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: از زحمات جامعه کارگری صمیمانه متشکرم + عکس و فیلم وزارت خارجه آمریکا مذاکره مستقیم با ایران با موضوع برجام را رد کرد رئیس جمهور وارد سریلانکا شد درباره سرخک و واکسیناسیون آن، چه می‌دانید؟ معاون بایدن بار دیگر حمایت واشنگتن از صهیونیست‌ها را تکرار کرد تعطیلی کلاس‌های دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضداسرائیلی گزارش روزنامه عبری از رسوایی‌های نتانیاهو و کابینه‌اش
سرخط خبرها

۱۱ بهمن؛ اعلام نتایج اعتراض داوطلبان ردصلاحیت شده

  • کد خبر: ۱۵۵۱۷
  • ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰
۱۱ بهمن؛ اعلام نتایج اعتراض داوطلبان ردصلاحیت شده
۱۱ بهمن رسیدگی به اعتراضات نامزد‌های ردصلاحیت شده پایان می‌یابد و نتیجه به آنان اعلام می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، ۱۱ بهمن رسیدگی به اعتراضات نامزد‌های ردصلاحیت شده پایان می‌یابد و نتیجه به آنان اعلام می‌شود؛ البته این به معنای پایان اعتراضات نیست، چون نامزد‌ها باز در یک فرصت سه روزه می‌توانند اعتراض نهایی خود را ثبت کنند و نتایج نهایی اعتراضات ۲۲ بهمن به فرمانداری‌های سراسر کشور اعلام می‌شود.

نام‌نویسی داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دهم آذر در وزارت کشور و فرمانداری‌های سراسر کشور آغاز شد و تا شانزدهم آذر ادامه یافت. در این مدت بیش از ۱۶ هزار نفر نام‌نویسی کرده‌اند. طبق فهرست برنامه‌های ستاد انتخابات، بررسی صلاحیت داوطلبان توسط هیات اجرایی به مدت ۱۰ روز انجام و ۲۷ آذر نتایج مرحله اول بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی انتخابات اعلام شد.

تا پیش از بررسی هیات‌های نظارت استانی، نزدیک به هزار و ۳۰۰ داوطلب از انتخابات انصراف داده و حدود ۲۰۰ نفر دیگر نیز از آرای هیات‌های اجرائی شکایت نکرده بودند. در نتیجه از ۱۶ هزار داوطلب اولیه، در هیات‌های نظارت استانی و هیات نظارت مرکزی شورای نگهبان صرفا صلاحیت حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر بررسی شد.

براساس این گزارش، «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور در خصوص چگونگی بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی گفته است: «در این دوره از انتخابات، با تغییر قانون در سال ۹۵، دادستان‌های مراکز حوزه انتخابیه به ترکیب هیئت‌های اجرایی اضافه و نماینده شورای اسلامی شهرستان از جمع معتمدین حذف شدند. هیئت‌های اجرایی بر اساس استعلام از مراجع چهارگانه (وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، دادگستری و ثبت احوال) و مبتنی بر موازین قانونی ماموریت بررسی صلاحیت داوطلبان را به انجام می‌رساندند».

پس از آن، در مرحله دوم هیات‌های نظارت صلاحیت داوطلبان را بررسی کردند که پیش از اعلام نتایج، حدود ۶۰۰ نفر انصراف دادند؛ از میان ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر باقی‌مانده هم، ۳۴ درصد یعنی حدود ۵ هزار نفر تایید صلاحیت نشده‌اند.

«عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان هم درباره چگونگی روند بررسی صلاحیت داوطلبان در مرحله هیات نظارت گفته است: علاوه بر گزارش‌های مراجع چهارگانه، گزارش‌های نهاد‌های مردمی و مراکز امنیتی ورای وزارت اطلاعات هم بررسی می‌شود. ضمن اینکه تحقیقات محلی انجام می‌گیرد.

کدخدایی با بیان اینکه فقط نظر مراجع چهارگانه در احراز صلاحیت‌ها ملاک نیست، اعلام کرده است، برای ۱۱ هزار داوطلبی که برای نخستین‌بار در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند، با استفاده از تحقیقات محلی برای صلاحیت آنان اعلام نظر شده است.

به گفته سخنگوی شورای نگهبان، به صرف گزارش و اظهارنظر درباره وجود سابقه از داوطلبان اکتفا نشد و مستندات و گزارش‌های آن سوابق نیز دریافت شد تا هیات مرکزی بتواند قضاوت دقیق‌تری داشته باشد. همچنین از ظرفیت بررسی‌های محلی برای تأیید صلاحیت «داوطلب‌اولی‌ها» استفاده شد و از حدود ۱۱ هزار نفری که برای اولین بار در انتخابات ثبت‌نام کردند با استفاده از ظرفیت ماده ۵۰ قانون انتخابات و بررسی‌های محلی، حدود سه‌هزار و ۵۰۰ نفر از آنان را در مرحله نظارت استانی تأیید صلاحیت شده اند که با تکمیل تحقیقات در فرصت باقی‌مانده تا ۱۱ بهمن تعداد بیشتری به آنان اضافه می‌شود.

همچنین «جمال عرف» معاون سیاسی وزیر کشور در نشست کمیته اطلاع‌رسانی ستاد انتخابات کشور ابراز امیدواری کرد در فرصت باقی مانده، بعضی از حوزه‌هایی که شرایط رقابت کامل در آن حوزه‌ها وجود ندارد، با تجدیدنظر‌هایی که صورت می‌گیرد، رقابت کامل در آن‌ها شکل بگیرد.

رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: ما یک جامعه متنوع و متکثری داریم و همه کسانی که در خانواده بزرگ انقلاب اسلامی هستند با علایق و سلایق متفاوت سیاسی، وقتی در عرصه انتخابات وارد می‌شوند باید نماینده‌ای داشته باشند که به سمت او بروند؛ چرا که اساساً انتخابات، با انتخاب یک گزینه از میان چند گزینه معنا پیدا می‌کند؛ بنابراین باید تلاش کنیم که این شرایط ایجاد شود.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برای تعیین ۲۹۰ کرسی در ۲۰۸ حوزه انتخابیه و همچنین نخستین میان دوره‌ای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در ۵ حوزه انتخابیه تهران، قم، خراسان شمالی، خراسان رضوی و فارس برای تعیین ۷ نماینده دوم اسفند امسال برگزار می‌شود.
 
منبع: ایرنا


 

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->