ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند آغاز رنگ‌آمیزی جداول طرح استقبال از بهار ۱۴۰۴ از ۴ بهمن‌ماه در مشهد افزایش ۲ برابری توفقگاه‌های ناوگان باری سنگین در ششمین دوره مدیریت شهری مشهد عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود ارجاع ۷۹۱ مورد کشتار غیربهداشتی به مراجع قضایی در خراسان رضوی طی ۹ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ سامان‌دهی کرانه کشف‌رود مشهد با احداث بوم‌پارک مسئول مرکز پالایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهر مشهد: سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع آلاینده هوا در شهر مشهد منتشر می‌شود سهم ۶۴ درصدی منابع متحرک از آلاینده‌های محیط زیست مشهد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: توجه ویژه به هوشمندسازی و تحقق شهر هوشمند در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط سالم قرار دارد (۲ بهمن ۱۴۰۳) برگزاری سومین دوره مسابقات نوجوانان مشهدی با محوریت انقلاب اسلامی
سرخط خبرها

«گذر محلات تاریخی» فرصتی مطلوب برای مدیریت شهری است

  • کد خبر: ۱۵۵۲۱۹
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۹
«گذر محلات تاریخی» فرصتی مطلوب برای مدیریت شهری است
آیین افتتاحیه طرح «گذر محلات تاریخی» با حضور شهردار منطقه هشت مشهد، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد و نائب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر در گذر محله سرشورمشهد، برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین باغگلی معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در آیین افتتاح گذر محلات تاریخی که صبح امروز ۲۴ اسفندماه برگزار شد، اظهار کرد: قصه، روایت و داستان یکی از ابزار‌های جدی برای هویت‌سازی هر نسل و انتقال هویت فرهنگی و تمدنی نسل‌ها است. گاهی اوقات برای انتقال یک مفهوم روایات تخیلی وجود دارد، اما برخی روایات واقعی از زندگی گروهی افراد است.

وی افزود: گذر محلات تاریخی فرصت مغتنمی هستند که ما روایتی از زیست واقعی همشهریان خود در طول تاریخ، داشته باشیم. این فرصت و ثمره مطلوبی برای مدیریت شهری و حوزه فرهنگی شهر است چرا که از این طریق می‌توانیم سرمایه فرهنگ تمدنی خود را به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در ادامه بیان کرد: در حوزه فرهنگی و سایر بخش‌های شهرداری برای اینکه بستری فراهم کنیم که روایات و داستان‌های گذر‌های تاریخی را برای نسل‌های جدید بازتولید و منتقل کنیم، تمام تلاش به کار خواهیم کرد.

باغگلی از انتقال مطلوب روایات جذاب و تفکیک شده خبر داد و گفت: نه تنها یافتن روایات حائز اهمیت است بلکه اجرای آن و جذب گروه‌های مردمی به ویژه جوانان و نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است. جوانان و نوجوانان سرمایه‌های اصلی شهر ما هستند و انتقال این روایات می‌‍تواند زمینه هویت‌سازی جدید نسل را فراهم کند.

همچنین احسان شریعتی شهردار منطقه ۸ مشهد در آیین افتتاح گذر محلات تاریخی، اظهار کرد: گذر محلات در محدوده وسیعی از بافت قدیمی و تاریخی در محدوده منطقه ۸، بازار سرشور و خیابان آخوند خراسانی قرار گرفته است؛ لذا احیای گذرگاه‌های تاریخی از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار شهرداری مشهد قرار دارد.  
 
وی افزود: پیش‌بینی می‌شود علاوه بر احیا گذرگاه‌های تاریخی، مرمت و بازسازی پروژه‌های عمرانی را نیز به سرانجام برسانیم و مخور اصلی این گذرگاه‌ها حرم مطهر رضوی است از اهمیت بسیاری برخوردار اند.  
 
شهردار منطقه ۸ مشهد در خصوص اقدامات شهرداری این منطقه، عنوان کرد: تاکنون بخشی از بازار سرشور مرمت شده است، حدود ۷۵ درصد مرمت گذر آیت‌الله خامنه‌ای به پایان رسیده و آماده بهره‌برداری است که اردیبهشت ماه سال آتی این پروژه به اتمام خواهد رسید. ناگفته نماند که بخشی از گذر‌ها در محدوده منطقه ثامن قرار دارد.  
 
شریعتی با تاکید بر اهمیت ارتباط گذرگاه‌‍های تاریخی، ادامه داد: عملیات اجرایی سایر برنامه‌های این منطقه در سال ۱۴۰۲ به تفصیل آغاز خواهد شد. امید است طرح گذر‌های محلات تاریخی مقدمه‌ای برای ارائه بهتر خدمات به زائرین و مجاورین باشد و بتوانیم هرچه بهتر بافت تاریخی مشهد را احیا کنیم.

مهمترین وظیفه‌ای ما در شهرداری حفظ فضا‌های تاریخ

همچنین مهدی ناصحی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شهرداری مشهد در ادامه آیین افتتاح گذر محلات، اظهار کرد: آنچه که از تاریخ امروز دراختیار ماست به دو حوزه سیاسی، هنر و معماری محدود می‌شود و متاسفانه سایر موضوعات تاریخی ذیل تاریخ سیاسی پوشیده می‌شود و مورد توجه قرار نمی‌گیرد.  
 
وی با ابیان اینکه متاسفانه سایر جنبه‌های تاریخی را عمومی‌سازی نکردیم، افزود: امروزه در خصوص روابط اجتماعی انسان‌ها که عنصور اصلی هویت‌ساز تاریخ ماست اطلاعات درستی نداریم مگر در برخی کتب و بعضی  رسانه‌ها، اما کافی نیست. ضمن اینکه سنت‌ها از طریق مذهب منتقل می‌شوند و نیاری به علم ندارند.  
 
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای شهر مشهد در ادامه بیان کرد: مشهد نسبت به سایر تمدن‌های همجوار خود سابقه تاریخی دیرینه‌ای ندارد، اما به برکت مضجع نورانی امام رضا و مهاجرت‌هایی که صورت گرفته درهمین مدت کوتاه یک تاریخ غنی و روابط اجتماعی قوی دارد.  
 
ناصحی با تاکید بر احیا و بازتولید هویت مشهد، عنوان کرد: در هر گوشه‌ای از شهر با آثاری مواجه هستیم که مبتنی بر رویکرد‌های مختلفی شکل گرفته‌اند که مختص مشهد هم نیستند، اما مجموعه‌ای از آثار معماری وهنری مشهد را تشکیل می‌دهد که با اتکا به این مجموعه می‌توان فرهنگ و هویت مشهد را احیا و بازتولید کرد.  
 
وی به تعریف هویت پرداخت و گفت: مهمترین وظیفه‌ای ما در شهرداری حفظ فضا‌های تاریخی است که در اختیارداریم و این امر اولین گام و مقدمه احیا هویت است. یکی از آسیب‌های ما تملک فضا‌های تاریخی است، بخش خصوصی تمایل دارد از زمین‌های باارزش خود در اطراف حرم مطهر رضوی نهایت استفاده را داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای شهر مشهد ادامه داد: نکته جالب توجه اینجاست که در تمام دنیا زمین‌های نزدیک مکان‌های مقدس گرانترین‌‎ زمین‌ها هستند؛ ما به عنوان مدیریت شهری مکلف هستیم کاربری گذشته را حفظ کنیم.  
 
ناصحی احیا روابط اجتماعی را گام دوم احیای هویت تاریخی برشمرد و گفت: یعنی از سخت‌افزار عبور کرده و برنامه‌ریزی خود را به سمت احیای نرم‌افزاری روابط اجتماعی تاریخی سوق دهیم که بسیار باارزش است.  
 
وی ضمن قدردانی از سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، افزود: امید است در مسیر احیای روابط اجتماعی و هویتی شهر مشهد حرکت کنیم، اگر برنامه‌ریز‌ی‌ها موجب شود زائران ۳ ساعت بیشتر در شهر ماندگار شوند عواید بسیاری به همراه دارد چرا که در کنار آن بسیاری از مشاغل احیا و بسیاری از هنر‌ها حفظ می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->