به گزارش شهرآرانیوز، محمود واحدیان امروز، ۲۵ اسفند، در دوازدهمین اجلاس رسمی دوره ششم شورای اسلامی خراسان رضوی در صحن شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: خراسان رضوی جزو نخستین استانهایی بود که توانست ۱۰۰ درصد قیر اختصاصیافته را جذب کند. بنیاد مسکن استان با قبول مسئولیت، مجوز تهاتر این قیر را از نهادهای نظارتی دریافت کرد و برای هر شهرستان نیز سهمیهای مشخص نمود. استفاده از این طرح برای سال آینده هم در دستور کار قرار گرفته است. به طور دقیقتر هماکنون حدود ۲ میلیون متر مربع زیرسازی در روستاهای استان انجام شده که با تهاتر قیر مزبور، میتوان ۵۰ درصد این ۲ میلیون متر مربع را بابت پروژههای آسفالت روستایی به نتیجه رساند. در مجموع امسال ۲۰۰ هزار تن قیر به ارزش ۲۳۰ میلیارد تومان سهمیه استان بوده است.
وی با اشاره به بازنگری طرح هادی ۱۱۱۳ روستای خراسان رضوی در سال جاری بیان کرد: افق این طرحها به اتمام رسیده بود و از همین رو طرح هادی این تعداد روستا نیاز به بازنگری داشت.
واحدیان ادامه داد: خوشبختانه در سفر رئیسجمهور به خراسان رضوی در ابتدای سال، توانستیم ۲ مصوبه خوب به عنوان مصوبات سفر آیتالله رئیسی دریافت کنیم که آن هم مربوط به تامین اعتبار طرح بازنگری در طرحهای هادی ۱۱۱۳ روستای مذکور بود. در حال حاضر خراسان رضوی ۲۵۹۶ روستا دارد که از این تعداد افق طرح هادی ۱۱۱۳ مورد آن به اتمام رسیده بود. طی ۶ ماه گذشته از کل این روستاها نقشهبرداری شده و هماکنون در حال تصویب طرحهای مذکور هستیم.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی با بیان اینکه امسال از این تعداد بازنگری، طرح کلی بازنگری ۲۳۰ روستا و طرح هادی ۴۴۰ روستا نیز به صورت موضعی تعیین تکلیف شده است، با تاکید بر لزوم همکاری شوراهای روستاها در بازنگری طرحهای هادی عنوان کرد: امسال براساس تفاهمنامهای که میان بنیاد مسکن و وزارت کشور منعقد شد، بلاتکلیفی ما در خیلی از مسائل حل شد. به عنوان نمونه آن دسته از اراضی روستاها که قرار است توسعه یابد و ارزش افزودهای برای آن ایجاد شود، نیازمند این است که ۳۰ درصد زمینهای مزبور در اختیار بنیاد مسکن قرار گیرد. بنیاد مسکن با دریافت این اراضی یک بانک زمین ایجاد میکند که چندین محل برای هزینهکرد آن در نظر گرفته میشود.
واحدیان اضافه کرد: اولویت نخست استفاده از این بانک زمین، واگذاریهای ۹۹ ساله برای طرح نهضت ملی مسکن است. بعد از آن میتوان این زمینها را برای مسکن محرومان مورد استفاده قرار داد. همچنین میتوان این اراضی را به پیشنهاد مسئولان شهرستانها بابت تعریف پروژههای عمرانی به فروش رساند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی اظهار کرد: همچنین بر اساس ورود نهادهای نظارتی در موضوع الحاق اراضی به محدودههای روستایی، جهاد کشاورزی از چند ماه پیش موظف شده بابت واگذار هر زمینی به محدودههای روستایی، حق و حقوقات دولتی را دریافت کند. در حال حاضر یکی از دغدغههای بنیاد مسکن استان این است که هنگامی که یک متقاضی روستایی میخواهد زمینی را به طرح هادی الحاق کند، باید ابتدا موافقت سازمان جهاد کشاورزی را دریافت کند. از همین رو تقاضای ما این است که شورای اسلامی استان حل و فصل این مساله را پیگیری نماید.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت اراضی روستاها به چند دسته تقسیم میشود که یک بخش آن اراضی در اختیار اداره منابع طبیعی است. بخشی از این اراضی نیز جزو مستثنیات بوده که در ید افراد است. در حال حاضر از ۲۵۹۶ روستای استان ۶۷۰ روستا اراضی ملی دارد. در مابقی روستاها بنیاد مسکن برای تامین زمین جز با توافق با افراد نمیتواند کاری از پیش برد. ما از محل فروش اراضی ملی در روستاها، هزینههای آمادهسازی پروژههای عمرانی در همان روستاها را پیگیری میکنیم. البته این موضوع محدود به روستاهایی است که اراضی ملی دارد.