انتخاب اعضای هیات‌رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده | آیت‌الله جنتی به‌عنوان دبیر شورای نگهبان ابقا شد آیا ادارات و بانک‌های استان کرمانشاه فردا (۲۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند واکنش ضرغامی به احتمال حضورش در کابینه دولت چهاردهم رئیس سازمان ثبت احوال: روند تعویض نام و نام‌خانوادگی تغییر می‌کند بذرپاش: قانون ساماندهی بازار املاک و مسکن ابلاغ شد و سقف اجاره‌بها مشخص شد | تبعات حقوقی در انتظار مشاوران املاک متخلف سید حسن نصرالله: هرگز از حمایت غزه دست نمی‌کشیم | رژیم صهیونیستی در بدترین روز‌های خود بسر می‌برد گنابادی‌نژاد: دولت سیزدهم، هیچ‌گاه دچار حواشی نشد | حمایت از صنایع فرهنگی باید استمرار یابد کرامت انسانی در گرو الگوگیری از سیره و آموزه‌های معصومین(ع) است اعتراض زاکانی به انتقادات اعضای شورای شهر تهران؛ «کاملاً نادرست است» لایحه متناسب‌سازی حداقل‌بگیرها هم به مجلس ارائه شد | تصویب آیین‌نامه واردات خودروی مدل ۲۰۱۹ به‌بالا برای همه ایرانیان + فیلم شایسته‌سالاری معیار رئیس‌جمهور در انتخاب مدیران باشد شلیک پدافند هوایی در جاده قم، ارتباطی با سایت هسته‌ای نداشت اسماعیلی انتصابات جدید در وزارت فرهنگ را رد کرد + فیلم ویدئو | ظریف امشب به تلویزیون می‌رود (۲۷ تیرماه ۱۴۰۳) وزیر کار: رکورد تاریخی کاهش نرخ بیکاری در بهار ۱۴۰۳ شکست باقری در دیدار با لاوروف آخرین وضعیت همکاری‌های دوجانبه و مسائل منطقه‌ای را بررسی کرد گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و ماکرون درباره تحولات غزه اردوغان: اسرائیل را وادار به آتش‌بس می‌کنیم | به دنبال تقویت روابط با روسیه و چین هستیم رئیس‌جمهور پیشین روسیه: پیوستن اوکراین به ناتو یعنی اعلان جنگ
سرخط خبرها

رنگین دادفر سپنتا: کشورهای غربی باید از خروجشان از افغانستان درس بگیرند

  • کد خبر: ۱۵۶۹۷۸
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵
رنگین دادفر سپنتا: کشورهای غربی باید از خروجشان از افغانستان درس بگیرند
دکتر "رنگین دادفر سپنتا"، مشاور پیشین ریاست‌جمهوری افغانستان، در گفت‌وگویی با نشریه‌ آلمانی «دویچلندفونک» گفت که کشورهای غربی باید از خروجشان از افغانستان درس بگیرند. او افزود که تلاش برای صدور دموکراسی به کشورهای دیگر شکست خورده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سپنتا در این مصاحبه گفت که افغانستان، عراق، سوریه و لیبی نمونه‌هایی از این شکست است. به گفته‌ او، در همه‌ این کشورها، وضعیت بدتر شده و از دست‌رفتن جان صدها هزار نفر را به همراه داشته است. 

مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان در پاسخ به این پرسش که چه معیارهایی باید در مورد ماموریت‌های نظامی خارجی که ممکن است نیروهای مسلح آلمان نیز در آن شرکت داشته باشند، در آینده چه معیارهایی باید در نظر گرفته شود، گفت که چنین ماموریت‌هایی باید آخرین گزینه باشند. سپنتا تاکید کرد: «این ماموریت‌ها فقط باید در موارد اضطراری و استثنایی صورت گیرد. من معتقد نیستم که ماموریت‌های نظامی در آفریقا یا آسیا نتیجه می‌دهد.»

این سیاست‌مدار افغانستان که جایگاه وزیر خارجه را نیز در کارنامه‌اش دارد، تاکید کرد که همکاری کشورهای غربی با طالبان نباید فراتر از کمک‌های بشردوستانه باشد.

رنگین دادفر سپنتا، که اکنون در آلمان زندگی می‌کند، درمورد تعامل با طالبان گفت که ممکن است کشورهای اقتدارگرایی مانند چین برای کنارآمدن با طالبان راحت‌تر باشند. به گفته‌ او، در چنین کشورهایی مسئله حقوق بشر، جامعه مدنی یا زنان، عنصر اصلی سیاست نیست، اما کشورهای غربی باید بارها و بارها در سیاست خارجی یا توسعه خود به این موضوع فکر کنند.

با وجود این، او همچنان این احتمال را رد نمی‌کند که هم غرب و هم چین، تحت شرایط خاصی با طالبان کنار بیایند. این سیاست‌مدار افغان تصریح کرد: « تاکید ما بر این است که همکاری غرب با طالبان در محدوده کمک‌های بشردوستانه باقی بماند. افغانستان تحت حاکمیت طالبان کشوری بدون قانون اساسی و حاکمیت قانون است. بنابراین، نباید به این رژیم (طالبان) مشروعیت داده شود.»

سپنتا پیش از این نیز از سیاست‌های غرب، به‌ویژه آمریکا، در افغانستان انتقاد کرده بود. او در ماه فوریه سال گذشته نیز در صفحه توییترش نوشت که آمریکا هرگز با افغانستان دوست نبود و حالا «افغان‌ها مجبورند تاوان سیاست‌های نادرست ایالات متحده را بپردازند.»

مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان با اشاره به تاریخ آن کشور، گفت که دولت آمریکا در گذشته به‌نفع «رادیکال‌ترین رادیکال‌ها در افغانستان تبلیغ و آن‌ها را در جنگ سرد علیه اتحاد جماهیر شوروی تقویت کرد.»

سپنتا همچنین افزود که بعد از تقویت رادیکال‌ها، ایالات متحده دست پاکستان را در افغانستان باز کرد و پاکستان با همکاری و پول غرب «بر مقاومت افغانستان مسلط شد» و طالبان را ابزار هژمونی خود در افغانستان کرد.

این سیاست‌مدار افغان آمریکا را متهم کرد که به نام «مبارزه با تروریسم» در بیست سال گذشته ​​در افغانستان جنگی برافروخت که هزاران زن، کودک و غیرنظامی جان خود را در آن از دست دادند.

سپنتا گفت: «ما در گذشته فکر می‌کردیم جنگ امریکا در افغانستان، مبارزه با تروریسم است.» اما او در ادامه مدعی شد که «آمریکا با ۳۶ میلیارد دلار از پاکستان حمایت کرد».

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->