وزیر کار گفت ادعای ایجاد یک میلیون شغل در سال گذشته درست است و این ادعا با سه شیوه پیامک، تماس تلفنی و نظارت میدانی راستی آزمایی میشود. همان طور که پارسال فرت و فرت روزی دو سه هزار تا شغل ایجاد میشد امروز هم برای ما، بیست سی تا سؤال ایجاد شد:
مگر خدای نکرده کسی این آمار را زیر سؤال برده است که اعلام شد راستی آزمایی میشود؟
الان دقیقا چه کسی باید شروع به راستی آزمایی کند؟ منظور از راستی آزمایی با پیامک چیست؟ آیا به این معنی است که به یک میلیون نفر پیامک بزنیم «سلام. خوبی؟ خواستم ببینم شما رو هم سر کار گذاشتند یا خیر؟»
آیا مخابرات این یک میلیون پیامک را ارزانتر حساب میکند، که مشتری شویم و از روش پیامکی اقدام کنیم؟
نمیشود همان طور که قبلا روزنامهها اسامی پذیرفته شدگان کنکور را در صفحات زیاد منتشر میکردند، الان هم بیایند اسامی سرکار گذاشته شدگان را در روزنامهها اعلام کنند؟ اگر این اسامی در مطبوعات اعلام شود، چند تا درخت باید قطع شود؟ آیا قطع کردن درختان کار درستی است؟
اگر برای راستی آزمایی به کسانی که تازه سر کار رفتند زنگ زدیم، ولی چون سرکار بودند جواب ندادند باید چه کار کنیم؟
آیا این باعث نمیشود که مردم توقع داشته باشند هر آماری اعلام شد بلافاصله راستی آزمایی شود.
آیا احیانا شکست نفسی نکرده اند؟ مثلا دو میلیون شغل ایجاد شده باشد، ولی آمار کمتر اعلام شده باشد.
الان که یک میلیون نفر بیشتر شاغل شده اند آیا هوا آلودهتر خواهد شد، چون ترددهای درون شهری بیشتر خواهد شد؟
بهتر نبود آمار غیررند اعلام میشد تا باورش راحتتر باشد، مثلا گفته میشد یک میلیون و ۱۲۳ هزار نفر را سرکار گذاشته ایم؟
بعضیها معتقدند مشت نمونه خروار است و از آنجا که مثلا سه نفر را در میان آشنایان میشناختند که بیکار بودند و الان چهار نفر شده اند میگویند پس شغلی ایجاد نشده است. جواب اینها که این شکلی راستی آزمایی میکنند را چگونه باید داد؟
آیا ممکن است مسئولان علاوه بر این روشهای راستی آزمایی به کارهای دیگری هم دست بزنند و مثلا قبل از اعلام دستاوردهایشان بگویند به جان سه تا بچه ام ما فلان کار را انجام داده ایم؟