به گزارش شهرآرانیوز، «دکتر برای دخترم آزمایشهای تخصصی نوشته بود. جوابش که آماده شد، باید پزشک متخصص غدد بررسی میکرد. به مطب پزشک متخصص که رفتیم، متوجه شدیم مطب از پنج روز مانده به تعطیلات عید تا انتهای فروردین تعطیل است. ما ماندیم و دل شوره آزمایشهای دخترم و تعطیلات عید که باید تمام میشد.»
«جواب اسکن قلبم را گرفتم و برای بررسی وضعیتم باید به پزشک متخصصم اسکن را نشان میدادم؛ اما متأسفانه پزشک متخصص در ایام تعطیلات نوروز مطب را تعطیل کرده بود و حالا باید صبر میکردم تا بعد از تعطیلات عید وضعیت قلبم بررسی شود. بیمارستانها هم که هیچ کدام در تعطیلات نوروز پزشک متخصص ندارند. این چه وضعیتی است، مگر آدم میتواند در تعطیلات نوروز مریض نشود؟»
«دل درد و وضعیت گوارشی ناراحت کنندهای داشتم که بعد از مراجعه به پزشک متخصص برایم کونولوسکوپی تجویز کرد. به هر مرکز برای انجام کولونوسکوپی مراجعه کردم با درهای بسته روبه رو شدم. در بیمارستانها هم پزشک متخصص وجود نداشت. مگر بیماری را میشود پیش بینی کرد؟ متأسفانه خدمات درمانی در بیمارستانهای مشهد با این حجم زائر و مجاور در تعطیلات تعطیل است! چرا نظارتی نیست؟»
«مادرم در ایام نوروز به دلیل حادثهای از ناحیه لگن دچار شکستگی شد. باید حتما عمل میشد. متولیان بیمارستان دولتی به راحتی پاسخ دادند متخصص جراحی ارتوپد نداریم بیمار را یا نگه دارید تا بعد از عید یا باید خودتان به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ اما در تعطیلات عید سراغ مطب پزشک متخصص را که گرفتیم تا بعد از تعطیلات عید نبود.»
این موارد فقط تعدادی از گلایههای رسیده از سوی شهروندان به ستون حرف مردم است که به نبود پزشکان متخصص در ایام تعطیلات نوروز در بیمارستانها و حتی مطبها اشاره دارد.
گزارشهای میدانی خبرنگار ما از خیابان احمدآباد مشهد حاکی از این است که باوجوداینکه تعطیلات عید تمام شده است، اما هنوز بسیاری از پزشکان با تخصصهای مهم و حساس در تعطیلات ماهانه نوروزی به سر میبرند! خیابانهای محتشمی، پرستار، عارف ۵ و پاستور که در دیگر ایام سال به سختی میتوان در آن تردد داشت با وجود گذشت سه روز از پایان تعطیلات، همچنان سوت وکور و خلوتتر از همیشه است. بیشتر پزشکان در این خیابان بر روی درب مطب خود کاغذی چسبانده اند که زمان شروع به کار مطب بعد از تعطیلات از ابتدای اردیبهشت است.
اگر چه بدیهی است که پزشکان متخصص هم مانند سایر اقشار جامعه در تعطیلات نوروز نیاز به استراحت، سفر و پرداختن به امور شخصی خود را دارند، اما حساسیت این شغل و پیوندی که با سلامت مردم دارد، به ویژه در موارد تخصصی و حساستر که پزشکان عمومی نمیتوانند به آن ورود کنند؛ اهمیت این موضوع را دوچندان میکند. باتوجه به زائرپذیربودن شهر مشهد و حضور میلیونی زائران در این شهر باید با برنامه ریزی منسجم، مدیریت حضور این نوع از کادر درمان را در شهر فراهم کرد.
تحمل رنج بیماری از یک سو و استرس ناشی از حضورنداشتن پزشک متخصص در ایام تعطیلات نوروز از سویی دیگر و حتی بعد از اتمام تعطیلات، شبکه بهداشت و درمان شهر را با مشکل جدی تری روبه رو میکند. مطبهایی که گاهی بیش از سه هفته تعطیل بوده اند حالا با اعلام نوبت دهی حضوری یا اینترنتی با ازدحام بیمارانی روبه رو میشوند که بیشتر آنها تلاش میکنند در اولویت نخست ویزیت باشند.
برای پیگیری مطالبه مردم درباره نبود حضور پزشکان متخصص در شبکه درمانی مشهد در ایام نوروز و حتی روزهای بعد از آن، این مسئله را از معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیگیر میشویم.
در این باره مدیر روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد میگوید: قبل از شروع تعطیلات عید نوروز در ستاد نوروزی، مکاتبهای با نظام پزشکی داشتیم که بر اساس آن مقرر شد ۷۰ درصد مطبها به خاطر اینکه جمعیت زیادی به مشهد سفر میکنند، باز باشند و نظارت اصلی این موضوع با نظام پزشکی است.
مصطفی صیقلیان درباره وجود پزشکان متخصص در بیمارستانها نیز بیان میکند: درباره بیمارستانها نیز وضعیت به همین منوال تعریف شد. برنامه ریزی به این شکل تعریف شد که در بیمارستانهای درمانی در مشهد و شهرستانها اگر پزشکی مسافرت میرود، پزشک دیگری او را پوشش بدهد.
او ادامه میدهد: در بیمارستانهای خصوصی هم قوانین همین بود. در حوزه متخصصها و هیئتهای علمی هم در جلسه پیش از نوروز برنامه ریزی شد که نظارتی بر کار اعضای هیئتهای علمی شود که حضور داشته باشند. تمام تمهیدانی که متوجه معاونت درمان بوده است به لحاظ برنامه ریزی و سیاست گذاری انجام شده است.
صیقلیان اظهار میکند: منکر نیستیم که ممکن است خللی اتفاق افتاده باشد؛ اما معتقدیم درباره بروز این خلل مردم باید مشکلات را ثبت میکردند و برای پیگیری به ما ارائه میدادند.
مدیر روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره نبود جراح ارتوپد تأکید دارد: در بازدیدهایی که از بیمارستانهای کامیاب و طالقانی داشتیم، متخصص ارتوپد و جراح حضور داشتند. درعین حال، همه مشکلات در سامانه ۱۹۰ قابل بررسی است.
همچنین اگر شهروندان تاریخ و نام بیمارستان را به ما اعلام کنند، پیگیری میکنیم. تأکید میکنم تمام امکانات اورژانسی بیمارستانهای بزرگ ما در خدمت مردم بوده است، اما مردم باید این را درک کنند که بعضی شرایط اورژانسی نیست و باید این مسئله فرهنگ سازی شود. ما تلاشمان را کردیم که باتوجه به جمعیت زائرانی که به مشهد میآیند، درصد درخورتوجهی از امکانات اورژانسی مان را همیشه آماده باش داشته باشیم.