سقوط تتر و دلار با پرواز وزیر خارجه به عمان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد
سرخط خبرها

شناسایی ۷۸ میلیون تن ذخایر جدید معدنی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۵۷۴۶۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۴
شناسایی ۷۸ میلیون تن ذخایر جدید معدنی در خراسان رضوی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در سال گذشته ۷۸ میلیون تن ذخایر جدید معدنی در استان شناسایی شده که فرصت خوبی برای سرمایه گذاری است.  
نگار نوایی
خبرنگار نگار نوایی

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر رضا رجبی شامگاه ۱۶ فروردین ماه در آیین تجلیل از صادرکنندگان خراسان رضوی که در هتل ثامن مشهد برگزار شد، درباره وضعیت سیمای صادارت خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: موضوع تامین واگن چند سال قبل به بخش خصوصی واگذار شد، اما مشکلاتی ایجاد شد و بخش خصوصی درخواست داد که بخش دولتی و نیمه دولتی به این موضوع ورود پیدا کند. برنامه ریزی شده که مشکل تامین واگن حل شود و در این زمینه پذیرای شرکت‌های بین المللی هستیم. یک شرکت در قالب کنسرسیوم بین المللی تشکل شده و برای حل مشکل تامین واگن  کمک کند.

وی با اشاره به صدور پروانه بهره برداری در استان در سال ۱۴۰۱ افزود: سهم خراسان رضوی ۸ درصد در کشور است و عمده پروانه‌های صادر شده در استان ما مربوط به صنایع کوچک و متوسط است. خراسان رضوی در زمینه صدور جواز تاسیس پس از یزد رتبه دوم را در کشور دارد که نشان می‌دهد در جذب سرمایه گذار، استان شرایط مناسبی دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: در سال قبل در بخش معدن اتفافات خوبی رخ داد و فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در بخش معدن مهیا شد. در سال گذشته ۷۸ میلیون تن ذخایر جدید معدنی در استان شناسایی شده که فرصت خوبی برای سرمایه گذاری است.  

رجبی درباره صادارت و حجم تجاری خارجی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱ بیان کرد: مهمترین کشور‌های هدف صادارتی استان در این سال افغانستان، عراق، ازبکستان، امارات، پاکستان و ... است. با توجه به سیاست دولت سیزدهم و بهبود ارتباطات جمهوری اسلامی با کشور‌های همسایه حجم تجارت خارجی استان رو به بهودی گذاشته و صادارت استان در سال قبل ۱۴۳۴ میلیون دلار شد. مجموع تجارت خارجی استان در این مدت ۴.۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته و صادارت بیش از ۱ درصد رشد داشته است.   تراز تجارت خارجی در سال ۱۴۰۱، ۷۸۲ میلیون دلار و مثبت بوده است. همچنین میزان واردات کالا ۳۵۲ میلیون دلار از گمرکات استان بوده است.

وی افزود: با توجه به تغییر حاکمیت در سال گذشته در  کشور افغانستان، افت صادارت از خراسان رضوی وجود داشت که با مذاکرات انجام شده، حضور هیات‌های تجاری از دو کشور و اجرای موافقت نامه‌ها این روند کاهشی متوقف و در انتهای سال  رقم منفی ۳۰ درصدی در ابتدای سال اکنون جبران و یک درصد افزایش را نشان داد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه پایه صادرت اصلی استان پتروشیمی و محصولات نفتی نیست، گفت: عمدتا صادارت استان محصولات حوزه کشاورزی، معدن و صنایع معدنی، صنعت و فرش و صنایع دستی است. این موضوع نشان می‌دهد ما به دنبال کالا‌هایی با ارزش افزوده بالاتر رفته‌ایم. در کل کشور سهم صادارت محصولات پتروشیمی و پایه نفتی ۵۸ درصد است، اما سهم استان ما از این محصولات ۶ درصد است. پایه سبد صادارتی استان ما تولیدات صنعتی و کشاورزی با ارزش افزوده بالا است.

رجبی تصریح کرد: در ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی رخ داده و مقاصد صادراتی جدید برای خراسان رضوی شناسایی شد. در این مدت مراودات سیاسی در سطح کلان و دیپلماسی دولت اثرگذار بوده است. همچنین صادارت از استان به قطر ۲۲۸ درصد رشد داشته است. همچنین صادرات به تاجیکستان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۲ برابر رشد داشته است. این مساله بحث تنوع مقاصد صادارتی و محصولات را نشان می‌دهد. میزان صادارت به کشور افعانستان در این مدت ۴۳۰ میلیون دلار بوده و افغانستان ۳۴ درصد ارزش کل صادارت استان را به خود اختصاص داده است. همچنین عملا صادارت سنگ آهن دیگر وجود نداشته و میله آهنی و فولادی از استان صادر می‌شود. صادارت مواد معدنی خام از خراسان رضوی صفر شده است و عمده مواد خام معدنی فراوری، تبدیل و سپس صادر می‌شود.  مجموع صادارت صادرکنندگان منتخب استان در سال گذشته ۳۷۹ میلیون دلار است.

وی درباره عمده کالا‌های وارداتی به خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۱ گفت: در این مدت صنعت عمده واردات کالا را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین در این مدت تلفن‌های هوشمند، پنبه، ماشین‌های نورد، قهوه و... به استان شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->