وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟ تخصیص ارز ترجیحی واردات نهاده‌های دامی و برخی کالا‌های اساسی به روال قبل بازگشت چگونگی فعالیت بازار سهام و ابزار‌های دیگر تا عصر جمعه (۶ تیر ۱۴۰۴) اعلام خواهد شد زمان آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+ جزئیات فروش طلا با نرخ‌هایی بالاتر از نرخ‌های اعلامی را گزارش کنید ساعت کاری بانک‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) چگونه خواهد بود؟ بررسی بازار خودرو پس از آتش‌بس ایران و اسرائیل (۴ تیر ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

شناسایی ۷۸ میلیون تن ذخایر جدید معدنی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۵۷۴۶۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۴
شناسایی ۷۸ میلیون تن ذخایر جدید معدنی در خراسان رضوی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در سال گذشته ۷۸ میلیون تن ذخایر جدید معدنی در استان شناسایی شده که فرصت خوبی برای سرمایه گذاری است.  
نگار نوایی
خبرنگار نگار نوایی

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر رضا رجبی شامگاه ۱۶ فروردین ماه در آیین تجلیل از صادرکنندگان خراسان رضوی که در هتل ثامن مشهد برگزار شد، درباره وضعیت سیمای صادارت خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: موضوع تامین واگن چند سال قبل به بخش خصوصی واگذار شد، اما مشکلاتی ایجاد شد و بخش خصوصی درخواست داد که بخش دولتی و نیمه دولتی به این موضوع ورود پیدا کند. برنامه ریزی شده که مشکل تامین واگن حل شود و در این زمینه پذیرای شرکت‌های بین المللی هستیم. یک شرکت در قالب کنسرسیوم بین المللی تشکل شده و برای حل مشکل تامین واگن  کمک کند.

وی با اشاره به صدور پروانه بهره برداری در استان در سال ۱۴۰۱ افزود: سهم خراسان رضوی ۸ درصد در کشور است و عمده پروانه‌های صادر شده در استان ما مربوط به صنایع کوچک و متوسط است. خراسان رضوی در زمینه صدور جواز تاسیس پس از یزد رتبه دوم را در کشور دارد که نشان می‌دهد در جذب سرمایه گذار، استان شرایط مناسبی دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: در سال قبل در بخش معدن اتفافات خوبی رخ داد و فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در بخش معدن مهیا شد. در سال گذشته ۷۸ میلیون تن ذخایر جدید معدنی در استان شناسایی شده که فرصت خوبی برای سرمایه گذاری است.  

رجبی درباره صادارت و حجم تجاری خارجی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱ بیان کرد: مهمترین کشور‌های هدف صادارتی استان در این سال افغانستان، عراق، ازبکستان، امارات، پاکستان و ... است. با توجه به سیاست دولت سیزدهم و بهبود ارتباطات جمهوری اسلامی با کشور‌های همسایه حجم تجارت خارجی استان رو به بهودی گذاشته و صادارت استان در سال قبل ۱۴۳۴ میلیون دلار شد. مجموع تجارت خارجی استان در این مدت ۴.۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته و صادارت بیش از ۱ درصد رشد داشته است.   تراز تجارت خارجی در سال ۱۴۰۱، ۷۸۲ میلیون دلار و مثبت بوده است. همچنین میزان واردات کالا ۳۵۲ میلیون دلار از گمرکات استان بوده است.

وی افزود: با توجه به تغییر حاکمیت در سال گذشته در  کشور افغانستان، افت صادارت از خراسان رضوی وجود داشت که با مذاکرات انجام شده، حضور هیات‌های تجاری از دو کشور و اجرای موافقت نامه‌ها این روند کاهشی متوقف و در انتهای سال  رقم منفی ۳۰ درصدی در ابتدای سال اکنون جبران و یک درصد افزایش را نشان داد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه پایه صادرت اصلی استان پتروشیمی و محصولات نفتی نیست، گفت: عمدتا صادارت استان محصولات حوزه کشاورزی، معدن و صنایع معدنی، صنعت و فرش و صنایع دستی است. این موضوع نشان می‌دهد ما به دنبال کالا‌هایی با ارزش افزوده بالاتر رفته‌ایم. در کل کشور سهم صادارت محصولات پتروشیمی و پایه نفتی ۵۸ درصد است، اما سهم استان ما از این محصولات ۶ درصد است. پایه سبد صادارتی استان ما تولیدات صنعتی و کشاورزی با ارزش افزوده بالا است.

رجبی تصریح کرد: در ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی رخ داده و مقاصد صادراتی جدید برای خراسان رضوی شناسایی شد. در این مدت مراودات سیاسی در سطح کلان و دیپلماسی دولت اثرگذار بوده است. همچنین صادارت از استان به قطر ۲۲۸ درصد رشد داشته است. همچنین صادرات به تاجیکستان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۲ برابر رشد داشته است. این مساله بحث تنوع مقاصد صادارتی و محصولات را نشان می‌دهد. میزان صادارت به کشور افعانستان در این مدت ۴۳۰ میلیون دلار بوده و افغانستان ۳۴ درصد ارزش کل صادارت استان را به خود اختصاص داده است. همچنین عملا صادارت سنگ آهن دیگر وجود نداشته و میله آهنی و فولادی از استان صادر می‌شود. صادارت مواد معدنی خام از خراسان رضوی صفر شده است و عمده مواد خام معدنی فراوری، تبدیل و سپس صادر می‌شود.  مجموع صادارت صادرکنندگان منتخب استان در سال گذشته ۳۷۹ میلیون دلار است.

وی درباره عمده کالا‌های وارداتی به خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۱ گفت: در این مدت صنعت عمده واردات کالا را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین در این مدت تلفن‌های هوشمند، پنبه، ماشین‌های نورد، قهوه و... به استان شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->