محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ دوربینهای مداربسته فروشگاهها تنها شاهدانی بودند که کوچکترین حرکتهای پسر جوان را هم ثبت و ضبط کرده بودند. بررسی فیلمها از سوی پلیس نشان داد که متهم بدون هیچ استرسی اقدامات شوم خود را مدیریت میکند و حتی برای لحظهای کوتاه هم عینک دودی را از چشمش برنمیدارد.
هرچند چهرهزنی متهم به راحتی انجام شد، اما محل اختفای او تبدیل به معمایی شده بود که زمان و توان زیادی از کارشناسان پلیس فتای خراسانرضوی گرفت. در نهایت این مرد جوان به همراه مادرش در محل زندگی جدیدشان دستگیر شدند و رازهای سربهمهر این پرونده گشوده شد.
ماجرای این پرونده با شکایت یک فروشنده لباسهای گرانقیمت در مشهد آغاز شد. شاکی با در دست داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتای خراسانرضوی معرفی شده بود تا به پروندهاش رسیدگی شود.
شاکی در بیان آنچه رخ داده بود به کارشناسان پلیس فتا اینگونه گفت که مردی جوان برای خرید لباس به فروشگاه آنها مراجعه کرده است. این فرد با ظاهری برازنده و خوشپوش در حالی که لفظ قلم صحبت میکرده است، لباسهای زیادی با مارکهای معروف را پرو کرده و از بین آنها به سختی توانسته آنچه میخواسته است را انتخاب کند. در ادامه پس از صدور فاکتور چند میلیونی، خریدار اقدام به واریز وجه آن با تلفن همراهش کرده و با نشان دادن رسید به متصدی، فروشگاه را ترک کرده است.
فروشنده پس از چند ساعت که خبری از دریافت پیامک واریز نمیشود، حسابش را چک میکند و با دریافت فهرست گردش حساب متوجه میشود که اصلا پولی برایش واریز نشده است.
کارشناسان پس از دریافت این گزارش و انجام اقدامات اولیه متوجه میشوند که ردپای رسیدساز جعلی در پرونده وجود دارد و متهم پس از نشان دادن رسید جعلی با سوء استفاده از اعتماد نابجای فروشنده با لباسهای گرانقیمت متواری شده است.
همزمان با آغاز بررسیها چندین شکایت مشابه دیگر نیز به پلیس فتا اعلام شد. تحقیقات اولیه نشان داد که پلیس با یک کلاهبردار سریالی روبهرو ست.
اولین گام بررسی دوربینهای مداربسته فروشگاهها بود که منجر به چهرهزنی متهم شد، اما تلاش برای رسیدن به مخفیگاه متهم تقریبا ناممکن بود و در یکی از سرنخها مأموران زمانی به محل زندگی متهم رسیدند که مشخص شد خانه خالی است.
یافتن مالک این خانه هم منجر به کشف سرنخ جدیدی نشد چرا که این فرد اعلام کرد خانهاش را در سایت دیوار به فردی ناشناس به صورت موقت اجاره داده است. او با دیدن تصویری که در دست پلیس بود، این فرد را شناسایی کرد.
مأموران در بررسیهای بعدی متوجه شدند که متهم با اجاره موقت منازل مسکونی در مشهد، ردپایی از خود به جا نمیگذاشته است. اما سرنخ مهم دیگری که یکی از اجاره دهندگان منزل در اختیار پلیس گذاشت، موضوع اجاره منزل به یک مادر و پسر بود که از قضا لهجه شمالی هم داشتهاند.
با کشف این سرنخ مهم و اطلاعات محرمانهای که به دست کارشناسان رسید در نهایت متهم اصلی این پرونده در مشهد دستگیر شد.
با انتقال متهم به پلیس فتای خراسانرضوی و آغاز بازجوییها مشخص شد که این فرد به همراه مادرش از یکی از استانهای شمالی کشور به مشهد آمدهاند و پس از کلاهبرداری با رسیدساز جعلی برای اینکه گرفتار نشوند به صورت دائم تغییر مکان میدادهاند.
تحقیقات کارشناسان پلیس فتا نشان داد که تاکنون این افراد با رسیدساز جعلی از یازده فروشگاه در مشهد مبالغی بین ۳۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون تومان کلاهبرداری کردهاند.
رئیس پلیس فتای خراسانرضوی با اشاره به ادامه تحقیقات در این پرونده گفت: موضوع رسیدسازهای جعلی یکی از سادهترین نوع کلاهبرداریهاست که فرد با ارائه اطلاعات هویتی و شماره کارت قربانی به راحتی اقدام به ایجاد رسید قلابی میکند.
سرهنگ علیاکبر قرائیپور از شهروندان خواست تا به هیچ عنوان به رسیدهای واریزی که در گوشی افراد وجود دارد توجه نکنند و پیش از تحویل کالا نسبت به دریافت پیامک واریزی یا چک کردن گردش حساب از واریز وجه مطمئن شوند.
وی ادامه داد: در مجموع با توجه به تهدیدهای موجود و تحرکات سودجویان که هر روز با شگردی جدید به سراغ افراد میآیند، نباید با اعتماد بیجا خود را در معرض کلاهبرداری قرار داد.