زخم‌های کاری کرونا | درباره آسیب‌های روحی واردشده در ایام شیوع کووید ۱۹ که هنوز گریبان‌گیر برخی شهروندان است شرایط بازگشت دانشجویان و اساتید اخراجی به دانشگاه تربیت مدرس ماجرای کلاهبرداری ۵ هزار میلیاردی به بهانه فروش آپارتمان علائم هشدار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن چیست؟ تمدید مهلت پذیرش دانشگاه‌های افسری ارتش حضور خاموش ایدز در جامعه دستور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای جمع‌آوری نمونه‌های تاکسیدرمی از فضای ادارات آتش‌سوزی در تایباد ۲ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۲۹ آبان ۱۴۰۳) آیا شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر خواهد کرد؟ وام ودیعه مسکن به تمام دانشجویان متأهل واجد شرایط پرداخت می‌شود برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه چقدر میوه و سبزی بخوریم؟ افزایش ۲۵ درصدی مرگ‌های ناشی از سرطان امیدی تازه برای درمان سرطان تهاجمی پستان ماجرای بخشش یک قاتل پای چوبه دار پیدا شدن پیکر جوان گلستانی پس از چند روز در استخر کشاورزی + فیلم بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان پروستات هشدار: تغییر الگوی انتقال ایدز از اعتیاد به رابطه جنسی راهکارهای یک مشاور برای کاهش وابستگی نوجوانان به فضای مجازی معمای پیچیده مرگ مرد تهرانی پس از مصرف مشروبات الکلی اعترافات تکان دهنده زن جوان به قتل خونین همسرش هشدار هواشناسی نسبت به رگبارو رعد و برق در خراسان رضوی و ۲۴ استان دیگر قتل مرد جوان کرمانشاهی به دست همسرش + جزییات ۵۹۲ هزار زن تحت پوشش بهزیستی هستند| ۳۰۰ هزار نفر معلولیت شدید دارند آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان خاقانی مشهد (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) سرانه فضای آموزشی در «تبادکان» مشهد به سه مترمربع رسید آغاز ثبت‌نام مقدماتی حج تمتع ۱۴۰۴ از پنجم آذر ۱۴۰۳ کمبود دارو و عدم تغییر سبک زندگی، بلای جان بیماران کلیوی | پیوند کلیه را جدی بگیرید وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم شد + بیوگرافی و سوابق شیوع بیماری ناشناخته گوارشی در کشور | همچنان با کرونا درگیریم اجاره سیم کارت، دامی برای فریب شهروندان نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چگونه است؟ (۲۸ آبان ۱۴۰۳) آغاز نام‌نویسی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان (۲۸ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۳۶ روز آسمان پاک، سهم مشهد از ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۱۵۷۶۹۸
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
۳۶ روز آسمان پاک، سهم مشهد از ۱۴۰۱
مشهدی‌ها پارسال نسبت به سال پیش از آن، ۲۲ روز بیشتر هوای پاک تنفس کردند.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ «در سال ۱۴۰۱، مشهدی‌ها ۳۶ روز هوای پاک استشمام کرده‌اند که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۰ که فقط ۱۴ روز هوای پاک در آن ثبت شده است، وضعیت بهتری را نشان می‌دهد.» این خبر خوش را رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد اعلام می‌کند و البته گفته‌هایش را با یک «اما» ادامه می‌دهد: هنوز کیفیت هوای شهر مشهد با سطوح استاندارد ملی و بین‌المللی فاصله زیادی دارد.

رضا اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا دراین‌باره ادامه می‌دهد: در سال ۱۴۰۰ مشهد ۱۴ روز هوای پاک و ۲۶۱ روز هوای قابل قبول داشته و ۸۸ روز نیز برای گروه‌های حساس ناسالم و ۲ روز برای همه افراد ناسالم بوده است.

او خاطرنشان می‌کند: پارسال ۳۶ روز هوای پاک و ۲۳۳ روز هوای قابل قبول سهم شهروندان مشهدی شده است. از سوی دیگر، شهروندان ۹۰ روز تحت‌تأثیر هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای همه افراد قرار گرفته‌اند. با وجود اینکه شمار روز‌های پاک پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است، شمار روز‌های با وضعیت هشدار بیش از ۱۰۰ (شاخص کمتر از ۱۰۰ نشان‌دهنده هوای سالم و بیشتر از این عدد به‌عنوان هوای ناسالم ثبت می‌شود) تفاوت معناداری با سال پیش از آن ندارد.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد با بیان اینکه پارسال میانگین آلاینده ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون در شهر، ۲۹.۳ میکروگرم در مترمکعب بوده است، خاطرنشان می‌کند: استاندارد ملی این آلاینده ۱۲ میکروگرم بر مترمکعب است؛ بنابراین میانگین سالانه این آلاینده در مشهد ۲.۵ برابر سطح استاندارد ملی را نشان می‌دهد.

اسماعیلی معتقد است که پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰، مقدار متوسط دی اکسید گوگرد در هوای مشهد افزایش یافته است و می‌گوید: آلوده‌ترین ایستگاه‌ها در مشهد از حیث این آلاینده امامیه و الهیه بوده است که به‌نظر می‌رسد یکی از عوامل افزایش آلاینده در این نقاط نزدیکی به نیروگاه توس بوده است. همچنین پارسال، آلوده‌ترین ایستگاه از نظر آلاینده اصلی ایستگاه واقع در بولوار شهید کریمی، چمن، بولوار رسالت و سمزقند بوده است.
او پدیده وارونگی هوا را عامل تشدیدکننده آلودگی هوا می‌داند و بیان می‌کند: بیشترین علت آلودگی هوا وضعیت حمل‌ونقل، سوخت‌های فسیلی، مصرف انرژی در شهر و... بوده است.

روز‌های ناسالم بیشتر شد

کارشناس مسئول بررسی آلودگی هوا و تغییر اقلیم محیط زیست خراسان‌رضوی هم با استناد به برآورد‌های آماری از میزان روز‌های پاک و ناسالم در دو سال گذشته، اظهار می‌کند: متأسفانه پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰، به شمار روز‌های ناسالم افزوده شده است. نقطه قوت سال ۱۴۰۱ این بود که روز‌های با هوای پاک بیشتری را تجربه کرده‌ایم. بااین‌حال، نه می‌توان خوش‌بین و نه می‌توان بدبین بود، زیرا این اختلاف‌ها فاحش نیست.

فرخ‌لقا امینی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به اینکه پارامتر‌های اقلیمی و وضعیت بارش در آن‌ها مؤثر است، می‌گوید: نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، توسعه حمل‌ونقل ریلی، معاینه‌فنی خودرو‌ها و... از راهکار‌هایی است که برای بهبود شاخص کیفیت هوا مدنظر سازمان محیط‌زیست است، اما باید گفت که وضعیت اقتصادی و تحریم‌ها، اقدامات در همه حوزه‌های محیط‌زیستی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و اقدامات آن‌طور که باید و شاید نمی‌تواند مؤثر باشد. او درباره پیش‌بینی وضعیت آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ نیز بیان می‌کند: کیفیت هوا را نمی‌توان به‌صورت بلندمدت پیش‌بینی کرد، زیرا وضعیت اقلیمی بر آن مؤثر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->