خرما‌های تریاکی با هشیاری پلیس کرمان به مقصد نرسید جزئیات روند بررسی پرونده سارق ۵۱ میلیون تومانی از بانک سپه مشهد خواص استثنایی یک لیوان شیر چقدر است؟ اسامی عطرهای غیرمجاز اعلام شد آیا ۹ تالاب ایران در تابستان جاری خشک شده‌اند؟ ۱۳ هزار معلول در انتظار وصل و واریز مستمری تامین مایحتاج دانش‌آموزان بهزیستی با اجرای پویش‌های «مشق مهربانی» و «همه حاضر» در کشور | اجرای این پویش‌ها در خراسان رضوی چگونه است؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۲۹ شهریور ۱۴۰۳) | برقراری جوّ پایدار از یکشنبه زائران عمره مفرده ۱۴۰۳ به این توصیه‌های سازمان حج و زیارت توجه کنند جان باختن یک مقنی در کاشمر براثر برق گرفتگی در چاه ۱۵ متری (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد شبکه تولید و توزیع لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد کشف و منهدم شد مقامات قضائی خراسان رضوی، پیگیر رفع مشکلات تولید آخرین وضعیت داروی هموفیلی در شهرستان‌ها | در شهرستان‌ها داروی هموفیلی نیست نوجوانان طرفدار نوشت‌افزار با تصاویر شخصیت‌های مفاخر شناخته شده و شهدا هستند رفاقت طولانی پرستاران با جانبازان در آسایشگاه توان‌بخشی جانبازان امام خمینی (ره) مشهد | اینجا همه یک خانواده‌ایم اورژانس مشهد به حدود ۱۴۶ هزار نفر امدارسانی کرد وزیر آموزش و پرورش: مدارس سمپاد، استعداد‌های درخشان در میان دانش‌آموزان را کشف کنند تعداد مطب پزشک‌های عمومی در مشهد رو به کاهش است | پزشک عمومی  صرفه اقتصادی ندارد ۲۷۰ زائر ایرانی حج خود را آغاز کردند هلال احمر از انتقال ۹۵ مجروح حادثه تروریستی لبنان به ایران خبرداد + فیلم سومین بیماری شایع دستگاه ادراری، سنگ کلیه است | انواع سنگ کلیه و درمان‌های تغذیه‌ای آن سانحه رانندگی بزرگراه شهید میرزایی مشهد موجب مصدومیت ۲ نفر شد (۲۹ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۳۶ روز آسمان پاک، سهم مشهد از ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۱۵۷۶۹۸
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
۳۶ روز آسمان پاک، سهم مشهد از ۱۴۰۱
مشهدی‌ها پارسال نسبت به سال پیش از آن، ۲۲ روز بیشتر هوای پاک تنفس کردند.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ «در سال ۱۴۰۱، مشهدی‌ها ۳۶ روز هوای پاک استشمام کرده‌اند که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۰ که فقط ۱۴ روز هوای پاک در آن ثبت شده است، وضعیت بهتری را نشان می‌دهد.» این خبر خوش را رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد اعلام می‌کند و البته گفته‌هایش را با یک «اما» ادامه می‌دهد: هنوز کیفیت هوای شهر مشهد با سطوح استاندارد ملی و بین‌المللی فاصله زیادی دارد.

رضا اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا دراین‌باره ادامه می‌دهد: در سال ۱۴۰۰ مشهد ۱۴ روز هوای پاک و ۲۶۱ روز هوای قابل قبول داشته و ۸۸ روز نیز برای گروه‌های حساس ناسالم و ۲ روز برای همه افراد ناسالم بوده است.

او خاطرنشان می‌کند: پارسال ۳۶ روز هوای پاک و ۲۳۳ روز هوای قابل قبول سهم شهروندان مشهدی شده است. از سوی دیگر، شهروندان ۹۰ روز تحت‌تأثیر هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای همه افراد قرار گرفته‌اند. با وجود اینکه شمار روز‌های پاک پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است، شمار روز‌های با وضعیت هشدار بیش از ۱۰۰ (شاخص کمتر از ۱۰۰ نشان‌دهنده هوای سالم و بیشتر از این عدد به‌عنوان هوای ناسالم ثبت می‌شود) تفاوت معناداری با سال پیش از آن ندارد.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد با بیان اینکه پارسال میانگین آلاینده ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون در شهر، ۲۹.۳ میکروگرم در مترمکعب بوده است، خاطرنشان می‌کند: استاندارد ملی این آلاینده ۱۲ میکروگرم بر مترمکعب است؛ بنابراین میانگین سالانه این آلاینده در مشهد ۲.۵ برابر سطح استاندارد ملی را نشان می‌دهد.

اسماعیلی معتقد است که پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰، مقدار متوسط دی اکسید گوگرد در هوای مشهد افزایش یافته است و می‌گوید: آلوده‌ترین ایستگاه‌ها در مشهد از حیث این آلاینده امامیه و الهیه بوده است که به‌نظر می‌رسد یکی از عوامل افزایش آلاینده در این نقاط نزدیکی به نیروگاه توس بوده است. همچنین پارسال، آلوده‌ترین ایستگاه از نظر آلاینده اصلی ایستگاه واقع در بولوار شهید کریمی، چمن، بولوار رسالت و سمزقند بوده است.
او پدیده وارونگی هوا را عامل تشدیدکننده آلودگی هوا می‌داند و بیان می‌کند: بیشترین علت آلودگی هوا وضعیت حمل‌ونقل، سوخت‌های فسیلی، مصرف انرژی در شهر و... بوده است.

روز‌های ناسالم بیشتر شد

کارشناس مسئول بررسی آلودگی هوا و تغییر اقلیم محیط زیست خراسان‌رضوی هم با استناد به برآورد‌های آماری از میزان روز‌های پاک و ناسالم در دو سال گذشته، اظهار می‌کند: متأسفانه پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰، به شمار روز‌های ناسالم افزوده شده است. نقطه قوت سال ۱۴۰۱ این بود که روز‌های با هوای پاک بیشتری را تجربه کرده‌ایم. بااین‌حال، نه می‌توان خوش‌بین و نه می‌توان بدبین بود، زیرا این اختلاف‌ها فاحش نیست.

فرخ‌لقا امینی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به اینکه پارامتر‌های اقلیمی و وضعیت بارش در آن‌ها مؤثر است، می‌گوید: نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، توسعه حمل‌ونقل ریلی، معاینه‌فنی خودرو‌ها و... از راهکار‌هایی است که برای بهبود شاخص کیفیت هوا مدنظر سازمان محیط‌زیست است، اما باید گفت که وضعیت اقتصادی و تحریم‌ها، اقدامات در همه حوزه‌های محیط‌زیستی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و اقدامات آن‌طور که باید و شاید نمی‌تواند مؤثر باشد. او درباره پیش‌بینی وضعیت آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ نیز بیان می‌کند: کیفیت هوا را نمی‌توان به‌صورت بلندمدت پیش‌بینی کرد، زیرا وضعیت اقلیمی بر آن مؤثر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->