پلمب ۳ واحد صنفی به‌علت به‌کارگیری اتباع در منطقه ثامن مشهد (۱۸ تیر ۱۴٠۳) پیش‌فروش بلیت اتوبوس برای ایام اربعین + جزئیات شناسایی ۹ مورد ابتلا به جذام در سال گذشته | چه کسانی در معرض خطر ابتلا هستند؟ توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل تابستان فعالیت ۶۰۰ آشپزخانه در طرح «اطعام و احسان حسینی(ع)» در خراسان‌رضوی تومور ۱۶ کیلویی از شکم یک بیمار در مشهد خارج شد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای گرم در استان تا روز‌های پایانی هفته جاری توزیع رایگان شیر بین ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی در سال تحصیلی گذشته بازیگر قلابی دختر جنوبی را فریب داد و به افغانستان برد خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار چند توصیه به مادرانی که در ماه محرم کودکان را به هیئت می‌برند فیش حقوقی تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی صادر شد + جزئیات افزایش متناسب‌سازی سالانه حدود ۸ میلیون نفر در جهان، بر اثر عوارض و بیماری‌های ناشی از مصرف تنباکو جان می‌دهند  امدادرسانی اورژانس مشهد به ۴۰ فرد گرمازده در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ لزوم استفاده از عینک آفتابی استاندارد در فصل تابستان
سرخط خبرها

کوچ زودهنگام بهاری عشایر خراسان رضوی آغاز شد

  • کد خبر: ۱۵۸۸۲۹
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۸
کوچ زودهنگام بهاری عشایر خراسان رضوی آغاز شد
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: کوچ زود هنگام بهاری عشایر از مناطق گرمسیر به سوی مراتع سردسیر در این استان آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین جعفری افزود: امسال باتوجه به کاهش بارندگی و نبود علوفه در مراتع قشلاقی، عشایر به ناچار حدود سه هفته زودتر از موعد مقرر کوچ خود را آغاز کردند.

وی اظهار کرد: عشایر درون کوچ خراسان رضوی از مناطق قشلاقی استان شامل پساکوه کلات، سرخس، میامی در مشهد، سبزوار، بردسکن و خواف به سمت ییلاقات استان در کوه‌های هزارمسجد، کلیدر، عمارت و حوزه‌هایی از شهرستان‌های یاد شده نقل مکان می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی افزود: عشایر برون کوچ استان نیز از مراتع قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان حرکت خود را آغاز کرده و با عبور از خراسان شمالی، در ارتفاعات مناطق ییلاقی شهرستان قوچان استقرار می‌یابند.

وی ادامه داد: تعداد خانوار کوچنده از استان گلستان به مناطق ییلاقی خراسان رضوی بسته به شرایط آب و هوایی حداکثر ۴۵۰ خانوار است که با طی مسافت ۳۷۰ کیلومتر به خراسان رضوی کوچ می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به کمبود بارش‌ها و خشکسالی حاکم بر استان و کاهش علوفه و افزایش نیاز دام به نهاده‌های دامی و آب و به منظور رفاه حال عشایر در طول مسیر کوچ، تانکر‌های آبرسان به عشایر کوچرو آبرسانی را انجام می‌دهند، همچنین شبکه‌های تعاونی عشایری نیز علوفه مورد نیاز دام، سوخت، آرد و دیگر مایحتاج ضروری مورد نیاز خانوار‌های عشایر را تامین خواهند کرد.

جعفری افزود:عشایر خراسان رضوی از اواخر فروردین ماه مناطق قشلاقی را به سمت مناطق ییلاقی ترک و در نیمه دوم اردیبهشت ماه در مناطق ییلاقی مستقر خواهند شد و به مدت حداکثر سه ماه در مناطق ییلاقی حضور داشته و سپس به سمت میان‌بند‌ها و مزارع مسیر حرکت خود را ادامه می‌دهند.

وی با تاکید بر حمایت و رفع مشکلات احتمالی در حین کوچ عشایر گفت: براساس آیین نامه ساماندهی عشایر، دستگاه‌های اجرایی شامل آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، منابع طبیعی، دامپزشکی، نیروی‌های انتظامی و امنیتی وغیره موظفند نسبت به ارائه خدمات در حوزه‌های وظایف خود تمهیدات و خدمات لازم را به عشایر ارائه کنند.

جعفری گفت: برابر با تقویم کوچ و مصوبات مدیریت کوچ خراسان رضوی، عشایر در زمان تعیین شده به مراتع ییلاقی وارد خواهند شد و تا آن زمان از مسیر ایل‌راه‌های عشایری در مسیر کوچ به چرای دام خود مشغولند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->