نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه
سرخط خبرها

سخنگوی وزارت خارجه: تعامل و همکاری با طالبان به معنای شناسایی وضع موجود نیست

  • کد خبر: ۱۵۹۳۲۶
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
سخنگوی وزارت خارجه: تعامل و همکاری با طالبان به معنای شناسایی وضع موجود نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تعامل و همکاری با طالبان به معنای شناسایی وضع موجود نیست گفت: در ارتباط با افغانستان حمایت از صلح و ثبات در این کشور برای ما حائز اهمیت است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سئوالی در مورد نشست سمرقند و پرداختن به مسائل افغانستان گفت: موضوع اجلاس موضوع مهمی بود و موضوع افغانستان هم موضوع بسیار مهمی مرتبط با حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و مورد توجه افکار عمومی منطقه‌ای و بین‌المللی است. در ارتباط با مسائل افغانستان لازم است این را مورد تاکید قرار دهند که نباید نقش سیاست مخرب و اشغالگرانه آمریکا طی ۲۰ سال گذشته در افغانستان مورد غفلت قرار بگیرد. همچنین خروج غیرمسئولانه و هماهنگ نشده آمریکا از افغانستان هم نقش مخرب دیگری داشت.

وی ادامه داد: در شکل گیری یک روند کاملاً نابسامان و به هم ریخته در کشور مهم و پیچیده ای مانند افغانستان، طبیعت جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور همسایه افغانستان و دارای مرزهای طولانی مشترک با این کشور نمی تواند درباره مسائل این کشور بی تفاوت باقی بماند و یا منتظر تحولات و فعل و انفعالاتی باشد که جمهوری اسلامی ایران در آن نقش موثری نداشته باشد.

کنعانی ادامه داد: اجلاسی که در سمرقند برقرار شد، چهارمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان بود و روندی که جمهوری اسلامی ایران در آن چارچوب نقش موثر و مهمی را ایفا می کند. در این نشست موضوعات متعددی مطرح شد که موضوعات مهمی  از جمله مواد مخدر، گروه‌های تروریستی و داعش و حقوق زنان بود که بخشی از تلاش ایران برای کمک به بهبود شرایط افغانستان و تثبیت شرایط امنیتی در این کشور و کمک به تشکیل دولت فراگیر در افغانستان است که ایران اینها را در چارچوب‌های منطقه‌ای و نشست‌های چندجانبه با جدیت و مسئولانه ان را دنبال می‌کند.سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره افغانستان دوگانه و دارای تناقض نیست، کاملاً روشن است.

سخنگوی وزارت امورخارجه ادامه داد: در ارتباط با افغانستان همانطور که بارها در مواضع رسمی ایران اعلام شده است، دارای سیاست اصولی و و روشنی هستیم و سیاست ایران در ارتباط با افغانستان از مولفه‌های روشنی تبعیت می‌کند. ما در ارتباط با افغانستان حمایت از صلح و ثبات در این کشور برای ما حائز اهمیت است. مخالفت با حضور مجدد بازیگران خارجی به بهانه‌های مختلف و استفاده از ابزارهای مختلف از جمله تروریسم و مخالفت با مداخله خارجی در این کشور از مبانی دیگر رفتاری ایران در ارتباط با مسئله افغانستان است و ضرورت تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام و مبارزه موثر با تروریسم و تولید و قاچاق مواد مخدر و مسائل اجتماعی و مخالفت جدی با منع زنان از تحصیل در مدارس و دانشگاه ها و ممانعت از نقش و اشتغال زنان در فعالیت‌های اجتماعی و رسمی و اداری مهم است.

وی ادامه داد: در این ارتباط هم در نشست سمرقند در قالب نشست و سخنرانی وزیر خارجه و دیدار وزیر خارجه با سرپرست وزارت خارجه افغانستان بر این موضوع به صورعت صریح واضح و شفاف تأکید شد که ایران مخالف منع تحصیل زنان و دختران و اشتغال آنهاست و هم آماده است کمک کند به ایجاد شراط مناسب برای تحصیل دانش آموزان و دانشجویان و هم به صورت حضوری  و هم به صورت مجازی با تجربه خوبی در این مورد داریم.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: همواره تأکید کرده و می‌کنیم که تعامل و همکاری با طالبان و هیأت حاکمه موقت افغانستان به معنای شناسایی وضع موجود نیست، بلکه در رویکرد دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با افغانستان و تعامل با سرپرستی موقت همه عناصری که مورد اشاره قرار دادم لحاظ شده و مورد توجه جدی قرار دارد. مضاف براینکه در ارتباط با افغانستان موضوعات دوجانبه مهمی داریم. پیگیری حق آبه هیرمند در مذاکرات مطرح بود و در سمرقند هم مورد توجه و پیگیری جدی قرار گرفت. موضوع امنیت مرزها و رسیدگی به وضعیت چند میلیون آواره افغانستانی در ایران از موضوعاتی است که نیازمند به پیگیری و هماهنگی دارد  و ممانعت از سرریز شدن آوارگان جدید که برای ایران هزینه‌های زیادی تولید می‌کند.

کنعانی تاکید کرد: بنابراین موضوعات عدیده‌ای را به صورت همزمان در سیاست ما در ارتباط با افغانستان دنبال می کنیم که اینها نه دوگانگی تلقی می‌شوند و نه دچار ابهام است، بلکه رویکرد دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران رویکرد آگاهانه محاسبه‌شده هوشمندانه است هم در جهت کمک به صلح و امنیت در داخل افغانستان و تامین منافع مردم افغانستان است و هم متناسب با امنیت جمهوری اسلامی ایران و منافع اساسی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با افغانستان تلقی می شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->