به گزارش شهرآرانیوز؛ ابوالقاسم الهیاری اظهار کرد: تعریف سرطان، تکثیر خارج از کنترل یک سلول است که در مراحل ابتدایی به راحتی قابل درمان است، اما در صورت تداوم، سایر اعضاء بدن را درگیر نموده و باعث تخریب سلولهای دیگر میشود.
وی افزود: درصد اندکی از بیماری سرطان ارثی و اکثر آن اکتسابی است. ثابت شده است مصرف سیگار عامل بروز بیش از ۱۳ نوع سرطان از جمله سرطان ریه، کلیه و مثانه است. همچنین مصرف الکل نیز باعث بروز انواع سرطانها از جمله سرطان کبد و مری است. مصرف بیش از حد گوشت و چربی نیز یکی دیگر از دلایل بروز انواع سرطان شناسایی شده است.
رئیس انجمن خون و سرطان خراسان رضوی، ادامه داد: دوام ضعف و خستگی، تعریقهای شبانه، احساس وجود توده در هر قسمتی از بدن، سرخی پوست پستان، سرفههای مداوم با خلط خونی، دو رگه شدن صدا در صورت مصرف دخانیات، احساس درد هنگام بلع غذا، بیاشتهایی و کاهش وزن میتواند از علائم ابتلا به بیماری سرطان باشد و فرد در صورت مشاهده این علائم باید به پزشک مراجعه کند.
الهیاری گفت: دخالت افراد ناآگاه از قبیل فردی که کتاب علمی مرجع پزشکی را به آتش کشید، صدمات جبران ناپذیر به سلامت افراد جامعه وارد میکند. افراد تحت درمان مبتلا به سرطان در آستانه بهبودی کامل فریب این شخص را خورده و با مصرف موادی که او توصیه کرده است دچار شدت بیماری شده و جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: برای پیشگیری از سرطان باید افراد مختلف جامعه نسبت به سبک زندگی خود تجدید نظر کنند، گوشت مرغ و ماهی را جایگزین گوشت قرمز نموده، روزانه نیم ساعت ورزش کنند، مصرف انواع فست فودها را قطع و مصرف میوه و سبزیجات را افزایش و واکسیناسیون انجام دهند.
امیر آلداوود، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: باور غلط نسبت به بیماری سرطان باید تغییر کند، زیرا بیماری سرطان هم مانند دیگر بیماریها قابل درمان و قابل پیشگیری است.
وی افزود: باید عواملی که باعث بروز سرطان میشود را بشناسیم، احساس مسئولیت همه بهویژه رسانههای گروهی برای ارتقاء سطح اطلاعات سلامت جامعه ضروری است، تا زمانیکه مردم با عوامل پیشگیری از ابتلا به این بیماری آگاه نشوند مشکلات وجود دارد؛ لذا نباید گول برخی افراد غیرمتخصص را خورد، زیرا باعث تشدید بیماری و صدمات جانی و مالی فراوان میشود.
منبع: ایسنا