معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

۳ نوع سرطان شایع در کمین کودکان

  • کد خبر: ۱۶۰۲۵
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۲
۳ نوع سرطان شایع در کمین کودکان
به مناسبت «هفته ملی مبارزه با سرطان» (اول تا هفتم بهمن) سه نوع سرطان، علائم و راهکار‌های درمانی آنها، از «لوسمی» یا «لوکمیا» به عنوان شایعترین سرطان کودکان بیان می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، طبق آمار‌ها حالا از هر ۱۰۰ هزار کودک پنج، شش نفر آن‌ها اسیر دیو سرطان می‌شوند، سرطانی که شایعترین آن‌ها در کودکان به ترتیب «لوسمی یا لوکمیا»، «لنفوم» و «تورمور‌های مغزی» نام دارند.

محمدرضا گلپایگانی فوق تخصص بیماری‌های خونی و سرطان کودکان به مناسبت «هفته ملی مبارزه با سرطان» (اول تا هفتم بهمن) در تشریح این سه نوع سرطان، علائم و راهکار‌های درمانی آنها، از «لوسمی» یا «لوکمیا» به عنوان شایعترین سرطان کودکان نام برد و افزود: این نوع سرطان در میان عامه جامعه به «سرطان خون» مشهور است و عامل آن نیز تکثیر بی رویه نوعی گلبول سفید در مغز استخوان است.

وی افزود: یک نوع از گلبول‌های سفید که به‌طور طبیعی در مغز استخوان رشد می‌کند بنا به علل ناشناخته دچار تکثیر بی‌رویه شده و به مرور کل استخوان را دربرگرفته و وارد خون می‌شود.

گلپایگانی رنگ پریدگی، کم خونی، بی‌حالی و خونریزی از قسمت‌های مختلف بدن از جمله بینی و لثه را از جمله علائم تشخیصی این نوع سرطان عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در حال حاضر درمان‌های خوبی برای این نوع سرطان وجود دارد.

وی افزود: چنانچه تشخیص به موقع بوده و درمان مناسب اعمال شود، پس از یک دوره درمان ۲.۵ تا سه ساله، ۸۰ درصد موارد این نوع سرطان در کودکان قابل درمان است و بعد از این دوره با قطع کامل درمان، کودکان می‌توانند به زندگی عادی برگردند.

این فوق تخصص سرطان کودکان، از سرطان «لنفوم» به عنوان دومین سرطان شایع در کودکان یاد کرد و افزود: این سرطان ماهیتی شبیه سرطان "لوسمی" دارد، با این تفاوت که این بار منشا تکثیر بی رویه سلول‌ها در غدد لنفاوی بدن است.

وی بزرگ شدن غدد لنفاوی، تب، کاهش وزن و تعریق را از جمله علائم این نوع سرطان عنوان کرد و افزود: مهمترین علامت این نوع سرطان بزرگ شدن غدد لنفاوی است، اما باید به خاطر داشت غدد لنفاوی در بسیاری بیماری‌های عفونی بزرگ می‌شوند و مهم این است که این بزرگ شدن غدد به مدت چند هفته ماندگاری داشته باشد، در این صورت می‌توان به عنوان علامت هشداردهنده سرطان لنفوم آن را لحاظ کرد.

وی افزود: خوشبختانه این نوع سرطان هم درمان‌های مناسبی دارد و بسته به مرحله و گسترش بیماری در بدن، در موارد بسیاری قابل درمان است.

گلپایگانی از تومور‌های مغزی نیز به عنوان سومین سرطان شایع در کودکان یاد کرد و افزود: زمانی که تکثیر بی‌رویه سلول‌ها در بخش‌هایی از مغز صورت گیرد، تورمو‌های مغزی شکل می‌گیرند.

وی افزود: بسته به اینکه سلول‌ها در چه نقطه‌ای از مغز تکثیر پیدا کرده‌اند، علائمی از جمله سردرد‌های طولانی مدت بدون علت و همراه با استفراغ، دوبینی و تاری دید، تشنج، اختلال در راه رفتن و کاهش تعادل و کاهش قدرت عضلات در بدن کودک بروز پیدا می‌کند.

گلپایگانی یادآور شد: اولین اقدام درمانی در مواجه با تومور‌های مغزی بسته به محل استقرار آن‌ها در مغز، جراحی و برداشتن آنهاست، اما چنانچه تومور در ناحیه غیرقابل دسترسی قرار گرفته باشد از پرتو درمانی و شیمی درمانی استفاده می‌شود.

این فوق تخصص سرطان کودکان یادآور شد: در یک قاعده کلی خوشبختانه چنانچه سرطان در کودکان زود تشخیص داده شود، پاسخ دهی آن به درمان بهتر از بزرگسالان خواهد بود.

وی یادآور شد: علت سرطان همچنان ناشناخته است، اما طبق تحقیقات صورت گرفته برخی عوامل محیطی و ژنتیکی در بروز آن دخیل هستند که از جمله این عوامل در بحث ابتلای کودکان به سرطان، بحث مصرف الکل و انواع مواد مخدر توسط والدین این کودکان است.

وی افزود: همچنین زندگی کردن کودکان در محیط‌های نزدیک به پست‌های برق فشار قوی و نیز تماس کودکان با سموم کشاورزی و اشعه‌های پزشکی می‌تواند زمینه‌ساز ابتلای کودکان به انواع مختلف سرطان شود.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->