استقبال رسمی رئیس جمهوری آذربایجان از پزشکیان تنش در روابط دهلی و اسلام‌آباد؛ قیمت خشکبار افغانستان را در هند ۲۰ درصد گران کرد پکن، هند و پاکستان را دعوت به خویشتن‌داری کرد خرید چیزبرگر و هات‌داگ با وام در آمریکا! خضریان: تاکنون سندی مبنی بر دخالت عوامل خارجی در «حادثه انفجار» ارائه نشده است | برخی اطلاعیه‌ها نمک پاشیدن بر زخم مردم مظلوم است شهادت ۱۸ هزار کودک در جنگ غزه پاسخ صریح رئیس مرکز اطلاعات مالی به مخالفان عادی‌سازی پرونده ایران با FATF | با پذیرش کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، از لیست سیاه FATF خارج نمی‌شویم پزشکیان وارد باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از سفر پزشکیان به باکو تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان | تولموشویچ: به صورت جدی پیگیری لغو روادید بین دو کشور هستیم بقائی: تاریخ دور چهارم مذاکرات، شنبه ۱۳ اردیبهشت خواهد بود | انتظار ایران از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برخورد فنی و حقوقی است ۶۵ شهید و مفقود در حمله آمریکا به یمن طی چند روز اخیر پزشکیان عازم باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۵۰ شهید در لبنان، از زمان اعلام آتش‌بس با رژیم عهدشکن صهیونیستی بالاگرفتن اختلافات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی عراقچی: ایران توانایی خنثی کردن هرگونه تلاش برای خرابکاری در سیاست خارجی‌اش را دارد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای سعودی خود درباره آخرین روند مذاکرات ایران و آمریکا ترامپ: درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران، به‌زودی به توافق دست خواهیم یافت سنتکام درباره حملات به یمن تصمیمات جدید گرفته است پزشکیان: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم با حکم وزیر کشور، اولین فرماندار زن خراسان رضوی منصوب شد ضمانت اجرایی، شرط بقای توافق ایران و آمریکا وزیر کشور: با مقصران احتمالی حادثه بندرعباس بدون اغماض برخورد خواهد شد | احتمال افزایش فوتی‌ها وجود دارد دعوت از جولانی برای شرکت در اجلاس سران عرب در بغداد پزشکیان: هیچ‌گاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم | هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های مشترک وجود ندارد دروغ‌های نتانیاهو پایان ندارد؛ حتی یک غیرنظامی را هم نکشته‌ایم! آمادگی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تسهیل مذاکرات ایران و آمریکا ۱۲ یمنی در حملات هوایی آمریکا شهید و مجروح شدند
سرخط خبرها

دبیرکل سازمان ملل: افزایش «ناامنی غذایی حاد» در جهان شکستی برای بشریت است

  • کد خبر: ۱۶۲۲۱۹
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
دبیرکل سازمان ملل: افزایش «ناامنی غذایی حاد» در جهان شکستی برای بشریت است
گزارش جدید سازمان ملل نشان می دهد که بیش از ۲۵۸ میلیون نفر در سال گذشته با ناامنی غذایی مواجه بوده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از هیل، این رقم نسبت به سال ۲۰۲۱، زمانی که حدود ۱۹۳ میلیون نفر در سراسر جهان با ناامنی غذایی مواجه بودند، افزایش قابل توجهی - تقریباً ۳۴ درصد - نشان می‌دهد.

این افزایش ممکن است حداقل تا حدی به تعداد بیشتری از کشورهای مورد تجزیه و تحلیل در سازمان ملل نسبت داده شود. گزارشی که ۵۸ کشور را در سال ۲۰۲۲ و ۵۳ کشور را در سال ۲۰۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد هنگام ارائه «گزارش جهانی درباره بحران‌های غذایی» گفت: در واقع ما در مسیر اشتباهی حرکت می‌کنیم. درگیری‌ها و آوارگی‌های جمعی همچنان باعث گرسنگی جهانی می‌شود. افزایش فقر، تعمیق نابرابری‌ها، توسعه نیافتگی افسارگسیخته، بحران آب و هوا و بلایای طبیعی نیز به ناامنی غذایی کمک می‌کند.

او گفت: «مثل همیشه، این آسیب‌پذیرترین افراد هستند که بار این شکست را متحمل می‌شوند، با افزایش قیمت مواد غذایی که به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ تشدید شد و علی‌رغم برخی کاهش‌ها، همچنان بالاتر از سطح سال ۲۰۱۹ به دلیل جنگ در اوکراین است.»

این گزارش نشان می‌دهد که این چهارمین سال متوالی است که نرخ ناامنی غذایی افزایش یافته است. محرک‌های اصلی ناامنی غذایی در سال گذشته، درگیری‌ها، مانند جنگ در اوکراین، شوک‌های اقتصادی و آب و هوایی شدید، از جمله خشکسالی بود. 

در این گزارش آمده است که ۴۲ کشور از ۵۸ کشور مورد تجزیه و تحلیل در «بحران عمده غذایی» قرار دارند و بیش از ۱ میلیون نفر یا ۲۰ درصد جمعیت آنها در مرحله ۳ ناامنی غذایی قرار دارند که مرحله «بحران» است.

گوترش گفت "اقدام جمعی" می‌تواند اثرات بحران غذایی را معکوس کند. او می‌گوید: «ما داده‌ها و دانش لازم برای ساختن جهانی پایدارتر، فراگیر و پایدار را داریم که در آن گرسنگی خانه‌ای ندارد - از جمله از طریق سیستم‌های غذایی قوی‌تر، سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در امنیت غذایی و تغذیه بهبود یافته برای همه مردم، صرف نظر از اینکه در کجا زندگی می‌کنند.

بیش از ۲۵۰ میلیون نفر در ۵۸ کشور جهان سال گذشته میلادی به دلیل درگیری‌ها، تغییرات آب و هوایی، تأثیرات همه‌گیری کووید-۱۹ و جنگ اوکراین، با «ناامنی غذایی حاد» مواجه شدند و نیاز به کمک فوری داشتند.

تعداد افرادی که با گرسنگی حاد دست و پنجه نرم می‌کنند و از سوء تغذیه رنج می‌برند، نگران کننده است و به بالاترین میزان در هفت سال گذشته رسیده است.

بر اساس این گزارش که با همکاری سازمان‌های فعال در امور بشردوستانه تهیه شده، مردم در هفت کشور از جمله سومالی، افغانستان، بورکینافاسو، هائیتی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن با گرسنگی و مرگ مواجه هستند.

گزارش اعلام می‌دارد که وضعیت همچنان در مناطق کلیدیِ درگیری وخیم است؛ بویژه در جمهوری دموکراتیک کنگو که ۲۶.۴ میلیون نفر تحت تاثیر سطح بالای ناامنی غذایی حاد قرار دارند و در سودان جنوبی (۷.۷ میلیون نفر) و یمن (۱۷.۴ میلیون نفر).

در سال ۲۰۲۲ میلادی در ۱۹ کشور «درگیری و ناامنی» عامل اصلی ناامنی غذایی حاد بوده و در ۲۷ کشور دیگر از جمله هائیتی، پاکستان و زیمبابوه نیز تغییرات آب و هوایی و شوک‌های اقتصادی منجر به پدید آمدن سطح بسیار بالایی از ناامنی غذایی شده است.

این گزارش جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، نیجریه، افغانستان، یمن، میانمار، سوریه، سودان، اوکراین و پاکستان را ۱۰ کشور گرسنه جهان معرفی می‌کند و می‌افزاید که در ۳۲ کشوری که داده‌های آنها در دسترس بوده، حدود ۳۵ میلیون کودک زیر ۵ سال در سال گذشته میلادی از «سوء تغذیه حاد» رنج می‌بردند و از این تعداد ۹.۲ میلیون نفر بشدت بیمار شدند و نیاز به درمان فوری داشتند.

گوترش تاکید کرد که با توجه به داده‌های این گزارش، تعداد افرادی که با «ناامنی غذایی حاد» روبرو هستند و به کمک‌های غذایی فوری نیاز دارند، برای چهارمین سال متوالی افزایش یافته است که شکستی برای بشریت محسوب می‌شود.

راین پاولسن، مدیر اورژانس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد نیز با اشاره به پیامدهای جنگ اوکراین بر تجارت جهانی کود، گندم، ذرت و روغن آفتابگردان گفت که این پیامدهای منفی برای فقیرترین کشورهایی که به واردات مواد غذایی وابسته هستند، شدیدتر بوده است. 

او افزود: «قیمت‌ها افزایش یافته‌اند و این کشورها بطور نامطلوبی تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.»

راین پاولسن خواستار اختصاص بودجه بیشتری برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی همچنین تحقیقاتی شد که بحران‌های غذایی را پیش‌بینی می‌کنند و به دنبال راههایی برای جلوگیری از وقوع این بحران‌ها هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->