ارائه خدمات درمانی ۲۴ ساعته و رایگان هلال احمر در ۶۰ هتل مکه قطعی برق و هرج‌ومرج در خیابان‌ها | چه کسی مسئول مدیریت و ایمنی تقاطع‌هاست؟ ۲۵ اردیبهشت، روز ملی مرتع و مرتع‌داری شد وزیر کار: احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ صادر می‌شود جدایی بحرین؛ استقلال یا واگذاری؟ ۲ کارگاه تولید فراورده‌های دارویی گیاهی غیرمجاز در مشهد شناسایی و پلمب شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) چرا نان‌خامه‌ای دشمن درجه‌یک سلامتی است؟ حمایت ویژه بیمه سلامت از ۲۵۰ بیماری خاص | اعتبار بیش از ۱۲ همتی برای درمان بیماران پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | توده گردوخاک عربی در راه ایران افزایش گردش ویروس کرونا در کشور | در اماکن عمومی ماسک بزنید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) «عناب» محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب دارو‌های تقلبی و ادعا‌های دروغین درمان با دارو‌های گیاهی طرح چهاربانده کردن جاده مشهد-سرخس به کجا رسید؟ گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی طوفان شدید کرمان باعث آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد؛ دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر!
سرخط خبرها

بیماری تب شالیزار چیست؟ | آمار فوت بر اثر تب شالیزار در مازندران تکذیب شد

  • کد خبر: ۱۶۲۳۱۷
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۲
بیماری تب شالیزار چیست؟ | آمار فوت بر اثر تب شالیزار در مازندران تکذیب شد
با افزایش کشت و کار شالی حساسیت در بروز تب شالیزار در مازندران افزایش یافته و مسئولان می‌گویند در صورت مراجعه به موقع ۹۰ درصد تب شالیزار بهبود می یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرهنگ بابامحمودی مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: سالیان درازی است که در فصل کشت و کار در شالیزارها، بیماری تب شالیزار نیز شیوع می‌یابد.  

وی با بیان اینکه تب شالیزار یک بیماری میکروبی است که از طریق ادرار حیوانات از جمله گاو، بز، سگ، موش و سایر جوندگان در محیط پراکنده می‌شود افزود: این حیوانات می‌توانند این میکروب را تکثیر و پراکنده کنند و با توجه به اینکه در شالیزار غرقاب‌سازی زمین صورت می‌گیرد از طریق آلوده‌سازی آب این میکروب منتقل‌ می‌شود.

بابامحمودی ادامه داد: آلودگی بدن و ادرار حیوان تغییر رنگ و بویی ایجاد نمی‌کند و این میکروب از طریق خراش‌های پوستی وارد بدن می‌شود و به کبد، کلیه و مغز استخوان حمله‌ می‌کند و در درجات بالاتر سبب مرگ بیماران می‌شود.  

مدیرگروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: بروز علائم ناگهانی از جمله تب بالا ۴۰ درجه، درد‌های عضلانی ناحیه کمر، ران و نقاط مختلف پا،  قرمزی چشم‌ها در کنار تعریق و خستگی، علائم این بیماری است.

بابامحمودی گفت: با پیشرفت این بیماری ممکن است نارسایی کلیه ایجاد شود و منجر به مرگ بیمار شود، اما اگر کشاورزان نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند در ۹۰ درصد با تب ساده بیماری برطرف می‌شود و باعث مرگ و میر نخواهد شد. در ۱۰ درصد پرخطر ۴۰ تا ۵۰ درصد سبب مرگ و میر می‌شود.

پرهیز استفاده از آب کنار مزارع و شالیزار‌ها

بابامحمودی به کشاورزان توصیه کرد  که با چکمه و دستکش کار در شالیزار را انجام دهند و از آب کنار مزارع برای شستن دست و صورت استفاده نکنند چرا که میکروب از راه مخاط وارد دهان می‌شود و آلودگی انتقال می‌یابد و اگر دستورالعمل‌ها به درستی انجام شود ابتلا به تب شالیزار کاهش می‌یابد.  

به گفته این مسئول، تب شالیزار در موتورسواران و شناگرانی که در برکه‌ها و یا از چاله‌های آبی عبور می‌کنند رخ می‌دهد که باید در این زمینه مراقب باشند.

"لپتوسپیروزیس" یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که شیوع آن در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل همانند نواحی شمالی ایران، بالاست. این باکتری راه‌های متعددی برای ورود به بدن داشته و طیف وسیعی از علائم را بروز می‌دهد.

علائم اولیه این بیماری مشابه آنفولانزا است، به همین دلیل تشخیص اولیه آن مشکل بوده و در بسیاری از موارد عدم تشخیص درست و به موقع سبب پیشرفت بیماری و دشوار شدن درمان آن می‌گردد، درحالی‌که با تشخیص به هنگام می‌توان عوارض ناشی از بیماری را کاهش داد.

با توجه به مشکلات ناشی از عدم تشخیص به موقع بیماری نظیر ابتلا به سندرم ویل، عوارض بیماری و هزینه‌های مختلف ناشی از ابتلا به لپتوسپیروز و هم چنین ناکافی بودن سطح آگاهی پزشکان و پرسنل بهداشتی نسبت به این بیماری، به نظر می‌رسد بررسی این بیماری به ویژه از لحاظ نحوه بیماری‌زایی و راه‌های تشخیص آن، می‌تواند نقش موثری در ایجاد شناخت بهتر این بیماری داشته باشد.

 تکذیب آمار فوت بر اثر تب شالیزار در مازندران

در پی انتشار گزارشی با عنوان فوت دو جوان کشاورز در مازندران بر اثر بیماری "تب شالیزار" در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ در برخی رسانه ها، مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در خصوص تب شالیزار در مازندران مصاحبه ای انجام نداده ام و آماری که در خصوص فوت بر اثر این بیماری به بنده نسبت داده شده، مورد تأیید اینجانب نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->