برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

وضعیت ۴۱۰ دشت در ایران ممنوعه و بحرانی است

  • کد خبر: ۱۶۲۴۹۴
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶
وضعیت ۴۱۰ دشت در ایران ممنوعه و بحرانی است
معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کشور ایران دارای ۶۰۹ دشت است که ۴۱۰ مورد هم اینک در جمع دشت‌های ممنوعه و بحرانی قرار گرفته و این روند نگران کننده به دلیل برداشت های بی رویه از سفره های زیرزمینی و بروز خشکسالی های اخیر همچنان رو به رشد است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن وحید بیان کرد: بیلان (تراز) منفی و کسری بیش از ۱۴۰ میلیارد مترمکعب در آبخوان‌ها با نرخ فرونشست ۱۲ تا ۳۰ سانتیمتری سطح آبخوان‌های کشور وضعیت نگران کننده‌ای را به وجود آورده است که ادامه این روند تعادل اکولوژی (بوم شناسی) عرصه‌های منابع طبیعی کشور را تهدید و حیات طبیعی و زیست در این مناطق را با چالش روبرو می‌کند.

وی یادآور شد: براساس برآورد‌های کارشناسی و گزارش‌های اعلام شده از سوی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری سالانه ۲ میلیارد تُن معادل ۱۵.۵ تن در هر هکتار از خاک کشور فرسایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: براساس آمار ارائه شده از سوی امور بررسی‌های برنامه عمران سازمان ملل هزینه فرسایش خاک در ایران معادل ۱۴ درصد درآمد ناخالص ملی برآورد شده است.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: همچنین طبق اندازه گیری‌های انجام شده از مخازن سد‌ها میزان رسوب ورودی به مخازن سد‌ها ۳۵۶ میلیون مترمکعب است.

وحید اضافه کرد: حجم سد‌های کشور بالای ۵۰ میلیارد متر مکعب است که رسوب موجب از دست رفتن سلانه حدود ۷۴ صدم درصد از حجم مخازن سد‌های کشور می‌شود.

وی درباره پدیده خشکسالی نیز بیان کرد: پدیده خشکسالی با دوره‌های طولانی مدت مناطق وسیعی از کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد که این موضوع در کنار خشکی ذاتی حاکم بر گستره زیادی از سرزمین ما، تولید کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی را با مخاطره مواجه کرده است.

وی درباره تخریب مراتع نیز گفت: نتایج آخرین بررسی‌های انجام شده نقشه پوشش گیاهی نشان می‌دهد که در حدود ۶۶.۲ درصد از مراتع کشور معادل ۵۶ میلیون هکتار جزو مراتع کم تراکم، ۲۵.۳ درصد معادل ۲۱ میلیون و ۴۱۹ هزار هکتار جزء مراتع نیمه متراکم و ۸.۵ درصد از مراتع کشور معادل هفت میلیون و ۱۸۱ هزار هکتار جز مراتع متراکم هستند.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از اجرای طرح تحول احیاء پوشش گیاهی و تولید علوفه مراتع خبر داد و افزود: این طرح در سطح ۵۰ میلیون هکتار مراتع کشور اجرایی می‌شود.

وحید، اهداف اجرای این طرح را توانمندسازی و بهبود معیشت بهره برداران مرتع و جوامع بومی، بهبود شاخص‌ها و کارکرد‌های مراتع در مدت اجرای طرح شامل افزایش تولید علوفه، استحصال آب به میزان یک میلیارد و ۴۳۷ میلیون مترمکعب، حفظ خاک و کاهش فرسایش به میزان ۲۶۳ میلیون تن در مدت اجرای طرح، ارتقای بهره وری با استفاده از ظرفیت و پتانسیل‌های بالقوه اکوسیستم‌های مرتعی دانست.

وی اظهار داشت: مجموع هزینه‌های اجرای طرح در مدت پنج سال برابر ۱۵ هزار میلیارد تومان است که درآمد حاصل با در نظر گرفتن هزینه‌های مربوط به تولید علوفه، ذخیره آب و جلوگیری از فرسایش خاک حدود ۲۲ برابر می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->